CHP'nin bazı konularda sıkıntıları. Tarih mi bilmiyorlar ne yapıyorlar emin değilim ama kendi partinin kurucusu olan adamı kötüleyen anmalara neden destek verirsin ki?
Ali Mehmet Çelebi'nin bu konu hakkındaki bir konuşması var, onu takip etmeni öneririm. Partiden neden istifa ettiğini, Kılıçdaroğlu'ndan ne istediğini ve nasıl tepki aldığını tek tek açıklıyor. Özgür Özel mesela, "Biz Alevi bir çocuğu genel başkan yaparak Dersim ile yüzleştik." diyor. Sanki yüzleşilmesi gereken bir durum var? Şaka gibi, ben Ak Partili olarak Dersim'e katliam demiyorum. Dersim söylemine bile katılmıyorum, orası Tunceli'dir. Dersim, terör örgütünün sloganıdır.
Daha, Sezgin Tanrıkulu var. Canan Kaftancıoğlu var. Lütfü Savaş en son, "Cumhurbaşkanı adayımız sadece başarısına, birikimine göre belirlenmeyecek. Ulusal ve uluslararası karar vericilerin, işaret edeceği bir insanı yapacaklar. Şimdiki konuşulan isimler, sadece belli kişilerin öne sürdüğü isimlerdir." diyor. Şimdi ben ne yüzle, muhalefetin adayına oy vereyim? Başarısına göre belirlenmeyecekmiş ki? Ulusal güçlerin kucağına oturacak adamı aday yapacaklarmış...
Kılıçdaroğlu, "Dış politikayı 180 derece döndüreceğiz." diyor. N'apacak? Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a destek vermeyecek mi? Suriye'de YPG ile mücadele etmeyecek mi? Kıbrıs'ta ikili devlet konusunda diretmeyecek mi? Neresi olduğunu bilmediği, Kapalı Maraş'ı açmak gibi adımları atmayacak mı? Doğu Akdeniz'de haklarımızı aramayacak mı? Libya ile yaptığımız antlaşmalardan geri mi çekecek? S400 gibi, güvenlik gerektiren savunma sistemlerinden vaz mı geçecek? Dış politikamızın nesinden memnun değil de, tamamen değiştirecek?
Muhalefet içerisinde, Manda ve Himaye söylemini destekleyen isimler var. Muharrem İnce, HDP'nin desteği olmadan %31 oy aldı. O seçimde Kılıçdaroğlu'nun CHP'si %22 oy aldı. Seçimin ardından İnce, genel başkanlığı istedi. Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için delegelerin seçim yapmasına bile müsaade etmedi. Ve sonuç olarak İnce istifa etmek zorunda kaldı. Ben İnce'ye oy vermem fakat karşımızda güçlü, devleti ileri taşıma hedefi bulunan bir muhalefet olmasını isterim. Ulusal ve uluslararası işbirlikçilerin emrine göre hareket eden bir muhalefet, sadece ülkemize zarar verir.