Neler Yeni

AKP'li Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Polise Hakaret Etti!

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ruslardan alınmış ihracat versiyon bir sisteme bu kadar güvenmek ve güvenli olduğunu düşünmek mi? Komik.

Rusların özellikle ihraç sistemler ve sağladığı verilere erişilebilirlik konusunda ABD'den daha sert bir politika izlediğini öğrenmeniz gerekiyor.

S-400 alımı tamamı ile yanlış bir karar.
Hisar A+, O+, U ve Siper gibi 2025-30 arasında yani çok yakın bir tarihte envantere girecek her istere karşılık HSS var iken S-400 almak ne kadar doğru bir karar tartışılır. S-400 alımın götürdüklerinden bahsetmiyorum bile.

Ayrıca ihraç versiyonlar ile ülkenin kendi kullandığı sistemler arasında farklar vardır özellikle HSS gibi kritik bir sistem alıp üstüne birde bunu Rusya gibi bir ülkeden yapıyor iseniz,

4 m2 RCS'li bir hedef için talep edilen tespit aralıkları:
(Rusların kendi kullandığı radar) 92N6A: 480 km'ye kadar
(İhraç versiyon radar) 92N6E: 250 km'ye kadar
Alıntıyı görüntüle

Aynı anda izlenen maksimum hedef sayısı:
(Rus) 92N6A: 99'a kadar
(İhraç) 92N6E: 40'a kadar
Ahahah verecek cevabı kalmayınca kaçmış galiba.

Alfha13

80+ Silver
Ali Mehmet Çelebi'nin bu konu hakkındaki bir konuşması var, onu takip etmeni öneririm. Partiden neden istifa ettiğini, Kılıçdaroğlu'ndan ne istediğini ve nasıl tepki aldığını tek tek açıklıyor. Özgür Özel mesela, "Biz Alevi bir çocuğu genel başkan yaparak Dersim ile yüzleştik." diyor. Sanki yüzleşilmesi gereken bir durum var? Şaka gibi, ben Ak Partili olarak Dersim'e katliam demiyorum. Dersim söylemine bile katılmıyorum, orası Tunceli'dir. Dersim, terör örgütünün sloganıdır.

Daha, Sezgin Tanrıkulu var. Canan Kaftancıoğlu var. Lütfü Savaş en son, "Cumhurbaşkanı adayımız sadece başarısına, birikimine göre belirlenmeyecek. Ulusal ve uluslararası karar vericilerin, işaret edeceği bir insanı yapacaklar. Şimdiki konuşulan isimler, sadece belli kişilerin öne sürdüğü isimlerdir." diyor. Şimdi ben ne yüzle, muhalefetin adayına oy vereyim? Başarısına göre belirlenmeyecekmiş ki? Ulusal güçlerin kucağına oturacak adamı aday yapacaklarmış...

Kılıçdaroğlu, "Dış politikayı 180 derece döndüreceğiz." diyor. N'apacak? Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a destek vermeyecek mi? Suriye'de YPG ile mücadele etmeyecek mi? Kıbrıs'ta ikili devlet konusunda diretmeyecek mi? Neresi olduğunu bilmediği, Kapalı Maraş'ı açmak gibi adımları atmayacak mı? Doğu Akdeniz'de haklarımızı aramayacak mı? Libya ile yaptığımız antlaşmalardan geri mi çekecek? S400 gibi, güvenlik gerektiren savunma sistemlerinden vaz mı geçecek? Dış politikamızın nesinden memnun değil de, tamamen değiştirecek?

Muhalefet içerisinde, Manda ve Himaye söylemini destekleyen isimler var. Muharrem İnce, HDP'nin desteği olmadan %31 oy aldı. O seçimde Kılıçdaroğlu'nun CHP'si %22 oy aldı. Seçimin ardından İnce, genel başkanlığı istedi. Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için delegelerin seçim yapmasına bile müsaade etmedi. Ve sonuç olarak İnce istifa etmek zorunda kaldı. Ben İnce'ye oy vermem fakat karşımızda güçlü, devleti ileri taşıma hedefi bulunan bir muhalefet olmasını isterim. Ulusal ve uluslararası işbirlikçilerin emrine göre hareket eden bir muhalefet, sadece ülkemize zarar verir.
Ülkede CHP ve AKP'yi destekleyen herkesin zekasından şüphe duyuyorum. AKP'ye vermemek için CHP'ye, CHP'ye vermemek için AKP'ye oy verilen bir siyasetimiz var. İkisi de iyi işler yaptı ve ikisi de ülkenin içinden geçti. AKP iktidarda çünkü insanlar CHP'nin ne kadar kötü yönettiğini gördü. AKP'ye oy verenler de zaten iki partiyi de görmüş olanlar. Şimdi CHP iktidara gelecek çünkü insanlar AKP'nin ne kadar kötü yönettiğini gördü. CHP'ye oy vereceklerin çoğu da sadece tek partiyi görmüş olanlar. İşin kısası CHP, DP, AKP hepsi aynı. Birini destekleyen diğerini de desteklemiştir. 2023'te ikisinden biri kazanacak ama her halükarda halk kaybedecek.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Ruslardan alınmış ihracat versiyon bir sisteme bu kadar güvenmek ve güvenli olduğunu düşünmek mi? Komik.

Rusların özellikle ihraç sistemler ve sağladığı verilere erişilebilirlik konusunda ABD'den daha sert bir politika izlediğini öğrenmeniz gerekiyor.

S-400 alımı tamamı ile yanlış bir karar.
Hisar A+, O+, U ve Siper gibi 2025-30 arasında yani çok yakın bir tarihte envantere girecek her istere karşılık HSS var iken S-400 almak ne kadar doğru bir karar tartışılır. S-400 alımın götürdüklerinden bahsetmiyorum bile.

Ayrıca ihraç versiyonlar ile ülkenin kendi kullandığı sistemler arasında farklar vardır özellikle HSS gibi kritik bir sistem alıp üstüne birde bunu Rusya gibi bir ülkeden yapıyor iseniz,

4 m2 RCS'li bir hedef için talep edilen tespit aralıkları:
(Rusların kendi kullandığı radar) 92N6A: 480 km'ye kadar
(İhraç versiyon radar) 92N6E: 250 km'ye kadar
Alıntıyı görüntüle

Aynı anda izlenen maksimum hedef sayısı:
(Rus) 92N6A: 99'a kadar
(İhraç) 92N6E: 40'a kadar
İlk olarak şunu belirtmem gerek; kendi savunma sisteminizi üretemiyorsanız, mecburen başka ülkelerden satın alırsınız. Ordunuzu sadece ABD ve AB sistemleriyle donatırsanız, onlardan gelecek bir saldırıya karşı tamamen savunmasız kalırsınız.

Ve, öyle bir yazmışsınız ki; sanki ABD'den aldığımız ordu mühimmatları kısıtlanmamış olarak veriliyor... Türkiye dâhil tüm ülkeler, ürettikleri silahı yurtdışına satarken kısıtlayarak satarlar. Bunun Rusya'sı veya ABD'si yok. Ayrıca Obama yönetimindeki ABD, MIM-104 Patriot savunma sistemini ülkemize satsaydı, Rusya'dan S-400 almayacaktık. Onlar satmadığı için, mecburen aldık.

S-400 alımı, bize S-500 için ortak üretimi söz konusu hâline getirdi. Bu küçümsenecek bir gelişme değil, Türkiye için büyük bir hamledir. Bunların getirisini görmüyorsunuz.

ABD, sınırımıza 40 kilometre mesafede olan Dedeağaç Adasına ordu yığıyor. ABD bu silahları bize karşı kullandığında, elimizde ABD hava savunma sistemi varsa, ne işimize yarar? S-400 hava savunma sistemini iyi ki de almışız. Muhtemelen size şaka gibi geliyor ama ABD Dedeağaç'a yığdığı silahları kullanacak. Bunu bir takım muhalif isimlerden de, üstü kapalı bir şekilde duyuyoruz. CHP'li Engin Özkoç, "Başka bir egemen gücün müdahalesine gerek kalmadan..." diyerek, bunu kısmen doğruluyor.

Senin de dediğin gibi, Ak Parti iktidarının destekleriyle Hisar A+, O+, U ve Siper gibi savunma sistemleri 2025-30 arasında envantere girecek. Ve daha nice alanda, yerli üretimle donatılacak ordumuz. Fakat bu çok yakın bir tarih değil. O tarih gelmeden, S-400 hava savunma sistemini kullanmak zorunda kalacağız. Gidişat bunu gösteriyor.

Alıntıladığın yorumda onlarca meseleden bahsettim, cımbızla çekip sadece birine cevap vermeye çalıştın. Diğer mesajlara cevap verebilecek durumun yok sanırım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ahahah verecek cevabı kalmayınca kaçmış galiba.
Buna mı verecek cevabım olmayacak? Şaka mısın? Sizin verecek cevabınız varsa, diğer yazdıklarımı alıntılayın. CHP'nin bu konuda yanlış yaptığını bile söyleyemiyorsunuz.

Yaptığı milyonlarca yanlış ve yaptığı ufacık icraatlerden sonra mı?
Milyonlarca yanlış ve ufacık icraatlar mı? Şaka mı yapıyorsun?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Bu forumdaki siyasî muhabbetleri tamamen bırakmaya karar vermiştim ama şu haberi görünce dayanamadım. Ak Parti seçmeninin farkını size göstermem gerek.

Paylaşımdaki videoda da gördüğünüz gibi, AKP'li Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz polise hakaret ediyor. Birisi aracını ihbar etmiş, sistemden plakaya bakıldığında da vekil arabası olarak görülmüyormuş. Polis işlem yapmak istiyor ama vekil karşı çıkıyor. Erdemitli'ye her geldiğinde buna mâruz kaldığını söylüyor. Ayrıca, polislerin açığa alındığını da söylüyorlar ama teyit edilmiş bilgi değil. Umarım böyle bir durum yoktur.

Bu kadın ve bunun kafasındakiler, Ak Partili değil benim gözümde. Bunlar AKP'li. Hiçbir hizmette bulunmazlar, Erdoğan'ın hizmetlerine yaslanır ve seçim kazanırlar. Muhtemelen bireysel olarak bir seçime katılsalar, %0,1 oy bile alamazlar. Ve, umarım partiden kesin ihraç edilirler.

Konuyu gördüğüm an attığım paylaşımı da şuraya bırakıyorum. Twitter'da gezinirseniz, tüm Ak Partili hesapların bu vekili eleştirdiğini görebilirsiniz:

Fakat şu paylaşımdaki videoda gördüğünüz gibi, benzer bir olayı CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan yaptığında, neredeyse hiçbir muhalifin eleştirmediğini, konusunu bile açmadığını görmüştüm. Aramızdaki fark bu işte. Biz adamına göre değil, olaya göre tepki veriyoruz.
O adı lazım olmayan kişi için kendi partisi tepki veriyorsa ihraç edilir bekler görürüz. İkinci video da ki o gereksiz insan kendisi özür dilemişti.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Ülkede CHP ve AKP'yi destekleyen herkesin zekasından şüphe duyuyorum.
CHP'ye oy verenlerin zekasından ben de şüphe duyuyorum.

AKP'ye vermemek için CHP'ye, CHP'ye vermemek için AKP'ye oy verilen bir siyasetimiz var.
Benim böyle bir siyasetim yok. Ülkemde, manda ve himaye sistemini arzulayan bir muhalefet olmasa, yeri gelir ona oy veririm.

İkisi de iyi işler yaptı ve ikisi de ülkenin içinden geçti. AKP iktidarda çünkü insanlar CHP'nin ne kadar kötü yönettiğini gördü. AKP'ye oy verenler de zaten iki partiyi de görmüş olanlar. Şimdi CHP iktidara gelecek çünkü insanlar AKP'nin ne kadar kötü yönettiğini gördü. CHP'ye oy vereceklerin çoğu da sadece tek partiyi görmüş olanlar. İşin kısası CHP, DP, AKP hepsi aynı. Birini destekleyen diğerini de desteklemiştir.
İkisi için de, "İyi bir şey yapmadı, tüm yaptıkları kötü." veya tam tersini diyemeyiz. Fakat ortaya artıları ve eksileri koyduğunda, hangisinin fark atıp daha iyi yönettiğini görebilirsin. Önyargılı bir şekilde yaklaşıp, olayları sadece tek taraflı olarak değerlendirirsen, doğru sonuca ulaşamazsın elbette.

Alıntıladığın mesajdaki eleştirilerime tatmin edecek cevap verebilsin biri, CHP'ye oy veririm. O kadar iddialıyım. Benim ülkemin Cumhurbaşkanı, Türkiye'den önce ABD'nin ve dünyanın çıkarlarını gözetecek biri olacaksa, ben ona neden oy vereyim?

2023'te ikisinden biri kazanacak ama her halükarda halk kaybedecek.
2023'te Türkiye kazanacak çünkü zafer Erdoğan'ın olacak.

O adı lazım olmayan kişi için kendi partisi tepki veriyorsa ihraç edilir bekler görürüz. İkinci video da ki o gereksiz insan kendisi özür dilemişti.
Bana pek samimi gelmedi. Twitter üzerinden yazılı açıklama yapmış. Gerçekten üzgün olsa, o polisin yanına gider ve videoda özür dilerdi. Sağlam bir oyuncu değilseniz, ses tonunuzdan ve mimiklerinizden samimiyetiniz anlaşılabilir.

Benim eleştirdiğim nokta, CHP'li Turan Aydoğan'a kendi parti yönetiminden eleştiri çıkmaması... Ak Parti'de buna benzer bir olay yaşandığında, anında parti yönetimi eleştiriyor. Partiye oy verenler zaten eleştiriyor, benim gibi. Ertesi gün Zeynep Gül Yılmaz'da bir eleştiri mesajı yayınlasın ve olayı tatlıya bağlayalım o zaman...

Son düzenleme:

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
CHP'ye oy verenlerin zekasından ben de şüphe duyuyorum.

Benim böyle bir siyasetim yok. Ülkemde, manda ve himaye sistemini arzulayan bir muhalefet olmasa, yeri gelir ona oy veririm.

İkisi için de, "İyi bir şey yapmadı, tüm yaptıkları kötü." veya tam tersini diyemeyiz. Fakat ortaya artıları ve eksileri koyduğunda, hangisinin fark atıp daha iyi yönettiğini görebilirsin. Önyargılı bir şekilde yaklaşıp, olayları sadece tek taraflı olarak değerlendirirsen, doğru sonuca ulaşamazsın elbette.

Alıntıladığın mesajdaki eleştirilerime tatmin edecek cevap verebilsin biri, CHP'ye oy veririm. O kadar iddialıyım. Benim ülkemin Cumhurbaşkanı, Türkiye'den önce ABD'nin ve dünyanın çıkarlarını gözetecek biri olacaksa, ben ona neden oy vereyim?

2023'te Türkiye kazanacak çünkü zafer Erdoğan'ın olacak.

Bana pek samimi gelmedi. Twitter üzerinden yazılı açıklama yapmış. Gerçekten üzgün olsa, o polisin yanına gider ve videoda özür dilerdi. Sağlam bir oyuncu değilseniz, ses tonunuzdan ve mimiklerinizden samimiyetiniz anlaşılabilir.

Benim eleştirdiğim nokta, CHP'li Turan Aydoğan'a kendi parti yönetiminden eleştiri çıkmaması... Ak Parti'de buna benzer bir olay yaşandığında, anında parti yönetimi eleştiriyor. Partiye oy verenler zaten eleştiriyor, benim gibi. Ertesi gün Zeynep Gül Yılmaz'da bir eleştiri mesajı yayınlasın ve olayı tatlıya bağlayalım o zaman...
Kim olursa olsun yaptığı yanlıştır ama AKP o kadını ihraç etmiyorsa ben tepki verdi sayamam.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Kim olursa olsun yaptığı yanlıştır ama AKP o kadını ihraç etmiyorsa ben tepki verdi sayamam.
Buna katılmıyorum. Ak Partinin disiplin kurulu farklıdır, Ak Parti üyelerinin bu vekili eleştirmesi farklıdır. CHP'de, Atatürk'e soykırım yaptı diyenler bile eleştirilmeyip, sahip çıkılıyor. Bu ikisi asla bir tutulamaz.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Mevki makam gözlerini kapatmış bunların.

GolluM1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Batuhan
Bu forumdaki siyasî muhabbetleri tamamen bırakmaya karar vermiştim ama şu haberi görünce dayanamadım. Ak Parti seçmeninin farkını size göstermem gerek.

Paylaşımdaki videoda da gördüğünüz gibi, AKP'li Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz polise hakaret ediyor. Birisi aracını ihbar etmiş, sistemden plakaya bakıldığında da vekil arabası olarak görülmüyormuş. Polis işlem yapmak istiyor ama vekil karşı çıkıyor. Erdemitli'ye her geldiğinde buna mâruz kaldığını söylüyor. Ayrıca, polislerin açığa alındığını da söylüyorlar ama teyit edilmiş bilgi değil. Umarım böyle bir durum yoktur.

Bu kadın ve bunun kafasındakiler, Ak Partili değil benim gözümde. Bunlar AKP'li. Hiçbir hizmette bulunmazlar, Erdoğan'ın hizmetlerine yaslanır ve seçim kazanırlar. Muhtemelen bireysel olarak bir seçime katılsalar, %0,1 oy bile alamazlar. Ve, umarım partiden kesin ihraç edilirler.

Konuyu gördüğüm an attığım paylaşımı da şuraya bırakıyorum. Twitter'da gezinirseniz, tüm Ak Partili hesapların bu vekili eleştirdiğini görebilirsiniz:

Fakat şu paylaşımdaki videoda gördüğünüz gibi, benzer bir olayı CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan yaptığında, neredeyse hiçbir muhalifin eleştirmediğini, konusunu bile açmadığını görmüştüm. Aramızdaki fark bu işte. Biz adamına göre değil, olaya göre tepki veriyoruz.
Asıl bu olayı siyasi bir olay olarak algılaman saçma farklı bir olay

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Buna mı verecek cevabım olmayacak? Şaka mısın? Sizin verecek cevabınız varsa, diğer yazdıklarımı alıntılayın. CHP'nin bu konuda yanlış yaptığını bile söyleyemiyorsunuz.
Asıl saçmalayan tek kişi sensin, burada olayı yapan akpli milletvekili, banane chpliden? Konuya boş yere chpye çekmeye çalışıyorsun boş yapıyorsun, ve bunu savunuyorsun boş.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Asıl saçmalayan tek kişi sensin, burada olayı yapan akpli milletvekili, banane chpliden? Konuya boş yere chpye çekmeye çalışıyorsun boş yapıyorsun, ve bunu savunuyorsun boş.
He he hocam, siz haklısınız.

Asıl bu olayı siyasi bir olay olarak algılaman saçma farklı bir olay
Ne diyorsun hocam?

Top Bottom