ne kadar boş bir muhabbet, forumda düzenli 3/5 eleman sürekli aynı konuyu açıyor. Ülkemiz de para zaten zor kazanılıyor, millet bir yerlerden 3/5 para kazanabiliyorsa buna da göz koymayın. Ayrıca attığın SS'de ki eleman gayet 10/10 fiyata ürünü satışa sunmuş. Küçük hırsız diye nitelendirdiğiniz al-satçılara laf yapacağınıza büyük hırsızlara karşı böyle tepki verseydiniz ne ekonomi bu halde olurdu ne dolar 18/20TL olurdu.
Ayrıca al-sat yapan biri olmadığım halde, al-sat işini çok mantıklı buluyorum. Hem bu işi yapan kazanıyor hem de al-satçıdan alan kişi. Nasıl diye soracak olursan; Bu tip fırsatlar maximum 1 günde ve hatta 1 saatte bitiyor. Örnek veriyorum piyasa (sıfır) fiyatı 20.000TL olan bir kart, incehesapta 14.000TL'e düştüğünü farz et. Bu senin hep istediğin karttı ve o an alamadın ve ileriye bıraktın. Ülkemizde bir şeyi bugün almazsan ertesi gün zamlanıyor her neyse.. Al-sat yapan kişi o ürünü o gün aldığında üstüne maximum 500/1k arası kârını koyup satışa sunuyor sen de aa sıfır ürün istediğim kart bu deyip alırsın, yine kârlı olmuş oluyorsun. Şahsen bu işi yapan dostlarımızın piyasayı domine ettiğini düşünüyorum
Kısacası gereksiz muhabbet. Dediğim gibi hunharca denli kötü ekonomiye sahip ülkemizde orta ya da düşük sınıf insanların (ki devlet erkanı olmayan herkes orta ve düşük sınıfta) al-sat ile yaptığı 3/5 kazanç bu kadar gözünüze batmasın. Çok zorunuza gidiyorsa siz de yapın. Benim ne zoruma gidiyor, ne de yapıyorum. Serbest piyasa, bu kadar ağlamayın. Ağlayacaksanız da büyük hırsızlara tepkinizi gösterin. Baydı bu muhabbet.