Yazım yanlışı veya hata filan olmuştur, marka model nedir? Link atar mısın?
Amd zaten expo destekler xmp intel içinXMP'yi azalt?
tekrar okuAmd zaten expo destekler xmp intel için
Peki expomu xmp mi kullanmam daha mantikli?Bazı DDR5 modellerde olabiliyor, normal yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Örnek de verebilirim, mesela Gigabyte B650M S2H, AM5 soket olmasına rağmen özelliklerinde "Dual Channel DDR5:2*SMD DIMMs with AMD EXPO™ & Intel® XMP Memory Module Support" diyor.
![]()
B650M S2H (rev. 1.3) Key Features | Motherboard - GIGABYTE Georgia
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform fo...www.gigabyte.com
Satılan DDR5 ramlarde oluyor hocam, hem XMP hem EXPO desteği yazılıyor, AM5 anakartın teknik özellikler kısmına XMP desteği yazmaları tuhaf olmuş, onu anlamadım.Bazı DDR5 modellerde olabiliyor, normal yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Örnek de verebilirim, mesela B650M S2H, AMD kart olmasına rağmen özelliklerinde "Dual Channel DDR5:2*SMD DIMMs with AMD EXPO™ & Intel® XMP Memory Module Support" diyor.
![]()
B650M S2H (rev. 1.3) Key Features | Motherboard - GIGABYTE Georgia
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform fo...www.gigabyte.com
İkisini de desteklediğine göre fark olacağını sanmıyorum, alacağın ramler arasındaki fiyat farkına göre karar verebilirsin, ucuzunu almak daha mantıklı olabilir. Ama ben olsaydım hiçbir fark olmasa bile muhtemelen takıntımdan dolayı Expo alırdım, sonuçta Expo AMD teknolojisi.Peki expomu xmp mi kullanmam daha mantikli?
Alacagim RAM de ikiside var ama intel xmp 3.0 olarak gozukuyor benim ankartimda ise intel xmp bu fark yaratirmi?İkisini de desteklediğine göre fark olacağını sanmıyorum, alacağın ramler arasındaki fiyat farkına göre karar verebilirsin, ucuzunu almak daha mantıklı olabilir. Ama ben olsaydım hiçbir fark olmasa bile muhtemelen takıntımdan dolayı Expo alırdım, sonuçta Expo AMD teknolojisi.
Bir şey olmaz, muhtemelen anakartınız da XMP 3.0'dır, DDR5 anakartlarda daha aşağı sürümü olacağını sanmam.Alacagim RAM de ikiside var ama intel xmp 3.0 olarak gozukuyor benim ankartimda ise intel xmp bu fark yaratirmi?