Neler Yeni

Alacagim anakartin AMD anakarti olmasina ragmen XMP desteklemesi?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Burhan Bey
Yazım yanlışı veya hata filan olmuştur, marka model nedir? Link atar mısın?

EREN PC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
EREN

EREN PC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
EREN
Pardon bendede amd anakart var xmp de var expoda eğer ramlerin expo desteklemiyosa xmp gözüküyo olabilir

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Burhan Bey
Kendi sitesinden bakmaya çalıştım ama aynı ürünü bulamadım. Benzer üründe, evet, teknik özellikler kısmında XMP ve EXPO desteği var diyor.

Bilmiyorum, çok anlam veremedim, ASUS-MSI-GIGABYTE gibi markaların ürünlerine baksanız, bu markanın ekran kartlarını filan duymuştum ama anakart da ürettiklerini bilmiyordum.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Emirhan
Bazı DDR5 modellerde olabiliyor, normal yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Örnek de verebilirim, mesela Gigabyte B650M S2H, AM5 soket olmasına rağmen özelliklerinde "Dual Channel DDR5:2*SMD DIMMs with AMD EXPO™ & Intel® XMP Memory Module Support" diyor.

Onyxhydra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Onyx Hydra
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Örnek de verebilirim, mesela Gigabyte B650M S2H, AM5 soket olmasına rağmen özelliklerinde "Dual Channel DDR5:2*SMD DIMMs with AMD EXPO™ & Intel® XMP Memory Module Support" diyor.
Peki expomu xmp mi kullanmam daha mantikli?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Burhan Bey

Örnek de verebilirim, mesela B650M S2H, AMD kart olmasına rağmen özelliklerinde "Dual Channel DDR5:2*SMD DIMMs with AMD EXPO™ & Intel® XMP Memory Module Support" diyor.
Satılan DDR5 ramlarde oluyor hocam, hem XMP hem EXPO desteği yazılıyor, AM5 anakartın teknik özellikler kısmına XMP desteği yazmaları tuhaf olmuş, onu anlamadım.

Bende Asus'un bir modeli var, öyle bir şey yazmıyor. Neyse belki de abartıyoruz önemli bişi değildir.

Son düzenleme:

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Emirhan
Peki expomu xmp mi kullanmam daha mantikli?
İkisini de desteklediğine göre fark olacağını sanmıyorum, alacağın ramler arasındaki fiyat farkına göre karar verebilirsin, ucuzunu almak daha mantıklı olabilir. Ama ben olsaydım hiçbir fark olmasa bile muhtemelen takıntımdan dolayı Expo alırdım, sonuçta Expo AMD teknolojisi.

Yine de kafamız rahat etsin Expo alın derim.

Onyxhydra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Onyx Hydra
İkisini de desteklediğine göre fark olacağını sanmıyorum, alacağın ramler arasındaki fiyat farkına göre karar verebilirsin, ucuzunu almak daha mantıklı olabilir. Ama ben olsaydım hiçbir fark olmasa bile muhtemelen takıntımdan dolayı Expo alırdım, sonuçta Expo AMD teknolojisi.
Alacagim RAM de ikiside var ama intel xmp 3.0 olarak gozukuyor benim ankartimda ise intel xmp bu fark yaratirmi?

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Emirhan
Alacagim RAM de ikiside var ama intel xmp 3.0 olarak gozukuyor benim ankartimda ise intel xmp bu fark yaratirmi?
Bir şey olmaz, muhtemelen anakartınız da XMP 3.0'dır, DDR5 anakartlarda daha aşağı sürümü olacağını sanmam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,384
Üyeler
170,532
Son üye
Sarbyy
Top Bottom