Neler Yeni

Alacağım parçalar uyumlu mu ve darboğaz olma durumu nedir?

bandanizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Can
rx5500xt almanı kesinlikle tercih etmem ölü bi karttır
inceleme videoları baya iyidi ama kötü yanı nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bütün her şey çok güzel ama a320 yerine biraz daha para ekleyip b450 s2h alabilirsin o çok daha iyi(ekran kartınıda yükseltmelisin
3600Mhz olması dışında bir farkı var mı? Ekran kartını 1660 Super ile almayı düşündüm ama bütçemi aşııyor bu sefer monitör alamıyorum, rami tek slot alıp ekran kartını yükseltebilirim.

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
B450 anakarta geçmelisiniz. A serisi kartlar artik yavaş yavaş güncelliğini yitiriyor.

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
inceleme videoları baya iyidi ama kötü yanı nedir?

3600Mhz olması dışında bir farkı var mı? Ekran kartını 1660 Super ile almayı düşündüm ama bütçemi aşııyor bu sefer monitör alamıyorum, rami tek slot alıp ekran kartını yükseltebilirim.
fark şu ileride çıkacak 5. 6. nesil işlemcileri a serisi anakartlar desteklemeyecek ve en önemlisi a serisi kartlarda overclock yapılamıyor.

bandanizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Can
B450 anakarta geçmelisiniz. A serisi kartlar artik yavaş yavaş güncelliğini yitiriyor.
cevabını alamadığım tek soru bu sanırım, b450m s2h ile değiştirirsem eğer Ram MHz'sinin yükselmesi dışında bir olayı var mı? Bios güncellemesi konusunda mı geçmem gerekiyor?

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
Ha bir de eğer r5 3600 alacaksanız iyi bir hava soğutma almanız sizin faydanıza olacaktır stock fan yeterli olmuyor

bandanizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Can
fark şu ileride çıkacak 5. 6. nesil işlemcileri a serisi anakartlar desteklemeyecek ve en önemlisi a serisi kartlarda overclock yapılamıyor.
tamamdır bilgi için çok teşekkür ederim, anakartı b450 s2h ile değiştirip şimdi satın alıyorum. Duruma göre rami 1'e indirip ileride takviye yapacağım.

bence rami single alın ekran kartı yükseltin RAM illaki sonra alırsınız 300tl bişey
teşekür ederim

Ha bir de eğer r5 3600 alacaksanız iyi bir hava soğutma almanız sizin faydanıza olacaktır stock fan yeterli olmuyor
ileride bunu da değiştireceğim notumu aldım çok saol :)

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
tamamdır bilgi için çok teşekkür ederim, anakartı b450 s2h ile değiştirip şimdi satın alıyorum. Duruma göre rami 1'e indirip ileride takviye yapacağım.

teşekür ederim

ileride bunu da değiştireceğim notumu aldım çok saol :)
Rica ederim. Güzel günlerde kullanmaniz dileğiyle :)

Az önce kasaya da baktım da kasa seçiminiz de yanlış maalesef hava alamayan bir kasa. Tam olarak bütçe belirtirseniz daha uyguna daha performansli bir bilgisayar toplayabiliriz.
Düzenleme: Kasa gayet iyi eski modeline bakmışım özür dilerim :(

Son düzenleme:

bandanizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Can
Rica ederim. Güzel günlerde kullanmaniz dileğiyle :)

Az önce kasaya da baktım da kasa seçiminiz de yanlış maalesef hava alamayan bir kasa. Tam olarak bütçe belirtirseniz daha uyguna daha performansli bir bilgisayar toplayabiliriz.
Düzenleme: Kasa gayet iyi eski modeline bakmışım özür dilerim :(
geç gördüm mesajı bende şimdi siparişi veriyordum ki bi anda dur dedim sonra devam et sesi geldi arkadan :D Bu şekilde alımı yapıyorum o zaman. Fiyatı düşürmek için ram ssd ekran kartını bir siteden, kasa ve işlemciyi ayrı bir siteden, anakartı ise farklı bir siteden alacağım. Umarım sorun yaşamam.

Valkry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Hasan TEKİNER
Hepinize merhaba, forumda yeniyim. Umarım yanlış başlıktan açmamışımdır.
Bilgisayar toplayacağım ve sürekli yükselen dolar kuru varken çektiğim kredi ile bir an önce sipariş vermek istiyorum. Aşağıda ki parçalar birbirleri ile uyumlu mu? Güç değerleri birbiri için sorun yaratır mı? (Darboğaz durumu olur mu?)

MSI A320M-A PRO MAX 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
AMD AM4 Ryzen 5 3600 3.6ghz 35mb 6çekirdekli TRAY Orjinal Fanlı 95w (3.nesil)
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM X 2
MSI Radeon RX 5500 XT MECH OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
Asus Vento VG04FE 600W Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa

Ek soru; Sistemde yalnızca m2 ssd mevcut. Hızlı olduğu için bunu seçtim ancak hdd veya 2. bir ssd yok. Bu şekilde kullanabilir miyim? Sorun olur mu? (İlerde düz bir ssd alıp eklemeyi düşünüyorum)

Yardıımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1-Anakart b450 chipsetli almalısın
2-o ekran kartına o işlemci biraz fazla bence 1600af alınıp aradaki farkla daha iyi bir ekran kartı veya ram eklemesi yapabilirsin

ultrAslan

80+ Bronze
Hepinize merhaba, forumda yeniyim. Umarım yanlış başlıktan açmamışımdır.
Bilgisayar toplayacağım ve sürekli yükselen dolar kuru varken çektiğim kredi ile bir an önce sipariş vermek istiyorum. Aşağıda ki parçalar birbirleri ile uyumlu mu? Güç değerleri birbiri için sorun yaratır mı? (Darboğaz durumu olur mu?)

MSI A320M-A PRO MAX 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
AMD AM4 Ryzen 5 3600 3.6ghz 35mb 6çekirdekli TRAY Orjinal Fanlı 95w (3.nesil)
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM X 2
MSI Radeon RX 5500 XT MECH OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
Asus Vento VG04FE 600W Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa

Ek soru; Sistemde yalnızca m2 ssd mevcut. Hızlı olduğu için bunu seçtim ancak hdd veya 2. bir ssd yok. Bu şekilde kullanabilir miyim? Sorun olur mu? (İlerde düz bir ssd alıp eklemeyi düşünüyorum)

Yardıımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

5500xtde mech modeli çok başarılı değil alternatif bakmanı öneririm veya 1660super
Bu sisteme o anakart zayıf kalmış. b450 serisi almalısın tavsiyem asus prime b450m-k
Ram olarakda gskillden ziyada corsair alabilirsen daha iyi.
aynı m2 yi kullanıyorum. gayet iyi bir tercih
kasa olarak fiyat olarakda; https://www.itopya.com/corsair-carb...tempered-glass-550w-80-usb-30-mid-tower-kasa/

1-Anakart b450 chipsetli almalısın
2-o ekran kartına o işlemci biraz fazla bence 1600af alınıp aradaki farkla daha iyi bir ekran kartı veya RAM eklemesi yapabilirsin
ram 2x8

Valkry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Hasan TEKİNER
5500xtde mech modeli çok başarılı değil alternatif bakmanı öneririm veya 1660super
Bu sisteme o anakart zayıf kalmış. b450 serisi almalısın tavsiyem Asus prime b450m-k
RAM olarakda gskillden ziyada Corsair alabilirsen daha iyi.
aynı m2 yi kullanıyorum. gayet iyi bir tercih
kasa olarak fiyat olarakda; https://www.itopya.com/Corsair-carb...tempered-glass-550w-80-usb-30-mid-tower-kasa/

RAM 2x8
O zaman şöyle soyliyim M2 yerine sata ssd tercih edebilirsin Edit işi ile uğraşmıyor saniz işlemci ve M2 farkıyla ekran kartı yükseltmeniz daha hayırlı olur bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,287
Üyeler
165,667
Son üye
KTYY
Top Bottom