Neler Yeni

Alan Seçmeme yardımcı olur musunuz

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Hocam sadece mat ve fizik ile olmuyor maalesef bu eğitim sisteminde her dersi yapmak gerekiyor kimya biyoloji yazılım mühendisliğinde ne işime yarayacak?
Ama yapmak zorundayız işte..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğim gibi yazılım mühendisliği hep aklımdaydı veya son çarem İngilizce edebiyatı okumak
Anlıyorum. Benim tavsiyem şu yönde olur, sayısal bölüm seçip önce yazılım mühendisliği için uğraşmanız. TYT'yi belirli bir seviyeye getirirsiniz zaten. İngilizce'nin çok bir zorluğu olmuyor, İngilizceyi de bir şekilde halleder, en son çare olarak İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
Anlıyorum. Benim tavsiyem şu yönde olur, sayısal bölüm seçip önce yazılım mühendisliği için uğraşmanız. TYT'yi belirli bir seviyeye getirirsiniz zaten. İngilizce'nin çok bir zorluğu olmuyor, İngilizceyi de bir şekilde halleder, en son çare olarak İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyabilirsiniz.
Tamamdır teşekkürler

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
selamlar;
ben 10.sınıf öğrencisiyim ve alan seçimi geldi fakat hala ne seçeceğimi bilmiyorum hayal derseniz aklımda hep yazılım mühendisliği vardı ben herkesin istediği gibi tıp okumak istemiyor canım yani çekici gelmiyor
ve bi yandan da matematiğim orta derece çalışınca mat'ı yapıyorum fizik kimya biyoloji çok sıkıcı geliyor aynı şekilde tarih ve coğrafya da öyle
ve benim ortaokuldan belli de hep ingilizceye bir hevesim olmuştur bir yandan da aklımda dil okuma fikri var napacağımı bilemiyorum
yardımcı olursanız sevinirim :)
Ekleme :
Aga ben de Biyoloji sevmiyorum ve fizik.
Ama Kimya ve Bilgisayar bilimleri bölümleri için 2 derse katlanıyorum bu hayatta dikenine katlanmadan bir sonuç alınmıyor :)

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Hocam sadece mat ve fizik ile olmuyor maalesef bu eğitim sisteminde her dersi yapmak gerekiyor kimya biyoloji yazılım mühendisliğinde ne işime yarayacak?
Ama yapmak zorundayız işte..

Dediğim gibi yazılım mühendisliği hep aklımdaydı veya son çarem İngilizce edebiyatı okumak
Öyle deme ben üniversite sınavında matematiği beceremedim sırf fen sayesinde istediğim bölüme gidebildim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
Ekleme :
Aga ben de Biyoloji sevmiyorum ve fizik.
Ama Kimya ve Bilgisayar bilimleri bölümleri için 2 derse katlanıyorum bu hayatta dikenine katlanmadan bir sonuç alınmıyor :)
Türkiye de okuyorsundur 😔

Öyle deme ben üniversite sınavında matematiği beceremedim sırf fen sayesinde istediğim bölüme gidebildim.
Bende de tam tersi..

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Hayalin ne ise ona göre seç . Hangisinden zevk alıyorsan. Benimde lisede derslerim baya düştü ,saldım denilebilir. Ama kolay diye bir alan seçme sonuçta hayatın boyunca o alandaki mesleği yapacaksın. Alanı seç ve elinden gelenin daha fazlası ile çalış . Bende 10.sınıfım ve bence doğru olan bu. Ben ileri seviye fransızca konuşabiliyorum . Okumadan çok rahat tercüman veya öğretmen olacak kadar seviyem var , ama onun yerine sayısal seçtim , zorlansam da ne olursa olsun oturup çalışcam yani kaçarı yok bu sistem bunu gerektiriyor. Fikrin hala belli değilse yıl başlayana kadar tekrar değiştirebilirsin.

(steel)kerim53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
kerim
selamlar;
ben 10.sınıf öğrencisiyim ve alan seçimi geldi fakat hala ne seçeceğimi bilmiyorum hayal derseniz aklımda hep yazılım mühendisliği vardı ben herkesin istediği gibi tıp okumak istemiyor canım yani çekici gelmiyor
ve bi yandan da matematiğim orta derece çalışınca mat'ı yapıyorum fizik kimya biyoloji çok sıkıcı geliyor aynı şekilde tarih ve coğrafya da öyle
ve benim ortaokuldan belli de hep ingilizceye bir hevesim olmuştur bir yandan da aklımda dil okuma fikri var napacağımı bilemiyorum
yardımcı olursanız sevinirim :)
Matematik ingilizce varsa yazılımcı ol zaten devir teknoloji devri ben olsam yazılımcı olurdum

Top Bottom