Alan wake 2 stutter sorunum var

cansux

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
165
Ek olarak horizon forbidden west, cyberpunk 2077, last of us part 1 de her hangi bir takılma ya da stutter yemiyorum fpslerim 2k ultra ayarlarda 100-140 fps arasında geziyor. Sadece cyberpunkta fsr kalite modu açık diğerleri nativede cyberpunk ss ini bırakıyorum 3 oyun aşağı yukarı aynı performans verdi zaten fikir olsun.

Ama alan wake 2 de ciddi sorun yaşıyorum genel olarak stabil ama stutterde yiyorum fazlasıyla lowlarda düşük 2k ultrada her şey 2k native çözünürlük. Bide fsr 2 var garip bir şekilde sürücüden fsr yükseltme açtım yine olmadı fsr 3 bile bulamadım fsr2 de kapanmıyor. Onunda ekran görüntüsünü bırakıyorum oyunda mı sıkıntı var bende mi anlamadım açıkçası.

sistem:
Amd ryzen 7 7800x3d / Asus tuf gaming 9070XT / Asus tuf gaming B650-E wifi 8000MHz / Patriot viper venom 16x2 32gb CL30 6000MHz / Adata legend 900 pro 4tb / Msi mag coreliquid A13 360mm / Coolermaster TD500 v2 80+ gold 850W

Ekler

• Ekran_Goruntusu_166.webp
    Ekran_Goruntusu_166.webp
    212.6 KB · Hit: 24
  • Ekran_Goruntusu_165.webp
    Ekran_Goruntusu_165.webp
    376 KB · Hit: 20
Son düzenleme:
redditde açılmış başlıklar var oradan bak istersen , bağzıları disable resize bar yapın demiş

Ek olarak horizon forbidden west, cyberpunk 2077, last of us part 1 de her hangi bir takılma ya da slutter yemiyorum fpslerim 2k ultra ayarlarda 100-140 fps arasında geziyor. Sadece cyberpunkta fsr kalite modu açık diğerleri nativede cyberpunk ss ini bırakıyorum 3 oyun aşağı yukarı aynı performans verdi zaten fikir olsun.

Ama alan wake 2 de ciddi sorun yaşıyorum genel olarak stabil ama slutterde yiyorum fazlasıyla lowlarda düşük 2k ultrada her şey 2k native çözünürlük. Bide fsr 2 var garip bir şekilde sürücüden fsr yükseltme açtım yine olmadı fsr 3 bile bulamadım fsr2 de kapanmıyor. Onunda ekran görüntüsünü bırakıyorum oyunda mı sıkıntı var bende mi anlamadım açıkçası.

sistem:
Amd ryzen 7 7800x3d / Asus tuf gaming 9070XT / Asus tuf gaming B650-E wifi 8000MHz / Patriot viper venom 16x2 32gb CL30 6000MHz / Adata legend 900 pro 4tb / Msi mag coreliquid A13 360mm / Coolermaster TD500 v2 80+ gold 850W
Bro benim konularıma bakarsan görürsün. Unreal engine ile yapılmış oyunlarda amd kartlarda problem çıkıyor. Servise de gönderdim sistemi sonuç çıkmadı. Hatta abdullah bey bile ekran kartında sorun olabilir dedi ama incelemelerime göre çoğu kişi aynı sorunu yaşıyor.

7500f işlemcim vardı 9700x le değiştirdim
anakartım giriş seviyeydi b850 serisine geçtim
sıvı soğutucu aldım fayda etmedi
en son gidip psu yu değpişitrdim A tier msi mpg a850gs aldım yine düzelmedi sorun.
Değiştirmediğim bir ekran kartı bir de ramler kaldı.

Konuyu da buraya bırakıyorum bi incelersin:

"Stutter" doğru ifade, "kekeleme, takılma" gibi, senin yazdığın kelimenin argo bir anlamı var, düzeltirsen iyi olur.
Teşekkürler:d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bro benim konularıma bakarsan görürsün. Unreal engine ile yapılmış oyunlarda amd kartlarda problem çıkıyor. Servise de gönderdim sistemi sonuç çıkmadı. Hatta abdullah bey bile ekran kartında sorun olabilir dedi ama incelemelerime göre çoğu kişi aynı sorunu yaşıyor.

7500f işlemcim vardı 9700x le değiştirdim
anakartım giriş seviyeydi b850 serisine geçtim
sıvı soğutucu aldım fayda etmedi
en son gidip psu yu değpişitrdim A tier msi mpg a850gs aldım yine düzelmedi sorun.
Değiştirmediğim bir ekran kartı bir de ramler kaldı.

Konuyu da buraya bırakıyorum bi incelersin:

kısacası cozum yok diyosun

Anlaşmalı oldukları bir nvidia karta geçersen neden olmasın :)
zengin olursam bir gün 5090 alacağım

Anlaşmalı oldukları bir nvidia karta geçersen neden olmasın :)
birde wukong alınır mı? ya, ya da silent hill 2 bunlarda alan wake 2 gibi ağır oyunlar hani durum kötü ise boşa para vermiyim yanii

zengin olursam bir gün 5090 alacağım

birde wukong alınır mı? ya, ya da silent hill 2 bunlarda alan wake 2 gibi ağır oyunlar hani durum kötü ise boşa para vermiyim yanii
Wukongda nadir olsa da oluyor rahatsız etmez. Silent hill 2 sakın alma aynı problem onda da var. Silent hill f var o ayynı sene çıktığı için olsa gerek çok büyük bir problem yaşamadım. Arada oluyordu ama çok nadir. Bitirdim oyunu yani rahatsız etmedi.

Wukongda nadir olsa da oluyor rahatsız etmez. Silent hill 2 sakın alma aynı problem onda da var. Silent hill f var o ayynı sene çıktığı için olsa gerek çok büyük bir problem yaşamadım. Arada oluyordu ama çok nadir. Bitirdim oyunu yani rahatsız etmedi.
başka sorun yaşadığın oyun varmı? ben cyberpunk, horizon forbidden west, last of us p 1, god of war ragnerok, rdr2 gibi oyunlarda da çok uzun olmasada 15dk alan wake 2 gibi test yaptım bir sorun göremedim. o stutterlar frametime msden oluyor konunun en başında 2 ss eklemiştim cyberpunk grafiği düz iken alan wake 2 dalgalı çıkıyodu zaman zaman ping 10dan 40 a fırlıyor bazen.

Ekler

• Ekran_Goruntusu_166.webp
    Ekran_Goruntusu_166.webp
    212.6 KB · Hit: 3
  • Ekran_Goruntusu_165.webp
    Ekran_Goruntusu_165.webp
    376 KB · Hit: 3
Ek olarak horizon forbidden west, cyberpunk 2077, last of us part 1 de her hangi bir takılma ya da stutter yemiyorum fpslerim 2k ultra ayarlarda 100-140 fps arasında geziyor. Sadece cyberpunkta fsr kalite modu açık diğerleri nativede cyberpunk ss ini bırakıyorum 3 oyun aşağı yukarı aynı performans verdi zaten fikir olsun.

Ama alan wake 2 de ciddi sorun yaşıyorum genel olarak stabil ama stutterde yiyorum fazlasıyla lowlarda düşük 2k ultrada her şey 2k native çözünürlük. Bide fsr 2 var garip bir şekilde sürücüden fsr yükseltme açtım yine olmadı fsr 3 bile bulamadım fsr2 de kapanmıyor. Onunda ekran görüntüsünü bırakıyorum oyunda mı sıkıntı var bende mi anlamadım açıkçası.

sistem:
alan wake 2 de oyun acılmadan önce ayarlarımızı yapmamız ıcın gelen bır pencere varsa ordan kapatıp acabılırsın ıstedıgın ayarları

başka sorun yaşadığın oyun varmı? ben cyberpunk, horizon forbidden west, last of us p 1, god of war ragnerok, rdr2 gibi oyunlarda da çok uzun olmasada 15dk alan wake 2 gibi test yaptım bir sorun göremedim. o stutterlar frametime msden oluyor konunun en başında 2 ss eklemiştim cyberpunk grafiği düz iken alan wake 2 dalgalı çıkıyodu zaman zaman ping 10dan 40 a fırlıyor bazen.
Tamamen optimizasyon. Söylediğin oyunlarda ben de bi problem yaşamadım.

Genellikle Intel işlemciler UE oyunlarında sıçıyor. Ama arkadaş da bayağı sorun yaşamış. Maalesef forumdaki genç kitle, AMD uygun diye ulaşabildiklerinden ve olaya VRAM olarak baktıklarından hep övüyorlar. AMD 50-60 adı aklıma gelmeyen hatası çözüldü diye artık sorun yok gibi takılıyorlar. AMD'nin halen çok fazla sürücü tarafında sorunu var. Oyun firmaları ve Microsoft ile iletişimi daha da geliştirmeleri gerekiyor.

Yine de ben aklıma gelenleri yazayım. Önce bağlantıda 2-3 Alan Wake için çözüm önerilmiş, çözümleri çok anlamasam da kontrol edin.

Bağlantıdaki arkadaş Resizebarı kapatınca çözmüş. BIOS'tan kapatıyorsunuz. Ayrıca Reddit yorumlarına da göz atın. Farklı farklı şeyler deneyenler oluyor.

Bağlantıda önerdiğim güncelleme kontrolü ve ince ayarları da uygulayın. Konu bayağı detaylı, uğraşırsanız faydasını görürsünüz.

Geri