Neler Yeni

Ali express gümrüğe takılma

isakrkty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsa kırkutay
arkadaşlar aliexpressten 20bin tl lik ürün alıcam gümrüğe takılır mı onu merak ediyorum. Aynı ürün türk alışveriş sitelerindede var ama 90 bin 100 bin gibi uçuk fiyatlara satılıyor
Eğer aliexpressten alırsam gümrüğe takılırmı yada ürün sağlam gelirmi onu merak ediyorum

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,282
İsim
Emre siyah
gümrük sınırı 1000 TL'ye falan düşürüldü

exist.one

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Yusuf Karayer
arkadaşlar aliexpressten 20bin tl lik ürün alıcam gümrüğe takılır mı onu merak ediyorum. Aynı ürün türk alışveriş sitelerindede var ama 90 bin 100 bin gibi uçuk fiyatlara satılıyor
Eğer aliexpressten alırsam gümrüğe takılırmı yada ürün sağlam gelirmi onu merak ediyorum
1K TL'lik ürün zor gelirken 20K'lık ürünü rüyanızda alırsınız hocam kesinlikle takılır ve geçmez.

Yurtdışı gümrük sınırı vergi hariç 27 Euro.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,408
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
çok ciddi vergi ödemesiyle geçirebilirsiniz ithalatçı belgesi falan alarak ancak 90-100k gibi yerlere çıkabilir vergisiyle fiyatı @Marginale hocam daha iyi bilir bu konuyu

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Melih Baygör
yurtdışından gelen birisi var ise ona rica et, gelirken getirsin. bunun haricinde sipariş verirsen gümrüğe takılır, vergisi navlunu müşaviri ıvırı zıvırı derken, keşke türkiyeden alsaydım dersin.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,396
İsim
Muhammed efe
çok ciddi vergi ödemesiyle geçirebilirsiniz ithalatçı belgesi falan alarak ancak 90-100k gibi yerlere çıkabilir vergisiyle fiyatı @Marginale hocam daha iyi bilir bu konuyu
Vergi levhası olması lazım örn(Şahıs şirketi) yoksa senin adına gümrük müşaviri geçirebilir onada ürünün bedeline göre para ödenmesi lazım. Gümrük müşaviri okey dese bile ekstra %60 verginin üstüne vergiler ve antrepo,gümrük sunum ücreti vb birçok vergi ile karşı karşıya kalınabilinilir. Hepsinden ziyade devlet ticarı sayarsa veya sokuşu yasak derse o zaman naneyi yemiş bulunursun. Fayans kesme aletini bile geçirmedikleri olmuş yani anormal durumla da karşılaşabilirsin.

isakrkty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsa kırkutay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağolun arkadaşlar almıyacağım galiba 20 bin liramdan olmak istemiyorum 90 bin lira gibi uçuk bir fiyatta o ürüne veremem yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

isakrkty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsa kırkutay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vergi levhası olması lazım örn(Şahıs şirketi) yoksa senin adına gümrük müşaviri geçirebilir onada ürünün bedeline göre para ödenmesi lazım. Gümrük müşaviri okey dese bile ekstra %60 verginin üstüne vergiler ve antrepo,gümrük sunum ücreti vb birçok vergi ile karşı karşıya kalınabilinilir. Hepsinden ziyade devlet ticarı sayarsa veya sokuşu yasak derse o zaman naneyi yemiş bulunursun. Fayans kesme aletini bile geçirmedikleri olmuş yani anormal durumla da karşılaşabilirsin.
Hocam birkaç araştırma yaptım galiba aliexpresste aldığımız ürünün satıcısı gümrük vergisinide fiyata dahil edip gümrükten geçirtirebiliyormuş yani demek istediğim ürünün fiyatı 7 bin TL + 10 bin TL kargo ücreti alıp yada direk 17 bin TL alıp hem kargo ücretini almış olup hemde gümrük vergisini halledebiliyormuş diye bişey okudum doğruluğu varmı?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,396
İsim
Muhammed efe
Hocam birkaç araştırma yaptım galiba aliexpresste aldığımız ürünün satıcısı gümrük vergisinide fiyata dahil edip gümrükten geçirtirebiliyormuş yani demek istediğim ürünün fiyatı 7 bin TL + 10 bin TL kargo ücreti alıp yada direk 17 bin TL alıp hem kargo ücretini almış olup hemde gümrük vergisini halledebiliyormuş diye bişey okudum doğruluğu varmı?
Hocam haklısınız ama devlet nezdinde o ürünün ülkeye sokuşu yasaksa geri çevirebilirler. Ekstra vergileri ekleyip gönderebiliyorsa bi deneyin isterseniz ama riski işte size kalmış. Ülkeye sokulmazsa o ürünü iade edince satıcı ben sana kargo ücretini geri ödemem diye bilir çünkü onluk bi durum değil bizim gümrükle alakalı kimse durduk yere 200-300 dolar ödemek istemez satıcı o parayı kesip yollayabilir. Veya sizi uğraştırma ihtimali de var.

Top Bottom