Neler Yeni

aliexpress ten işlemci alınır mı?

ali asker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali asker ertekin

QSpammer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
E
Hocam %98 sıkıntı çıkmaz ama Böyle bir işlemci almanızı önermem.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
bilgisayarımdaki işlemci intel celeron t3500
bilgisayarımı upgrade etmek istiyorum vet intel celeron t9900 almak istiyorum ve sadece bu işlemci aliexpress te var
güvenip alınır mı? yorumları genellikle olumlu
Aliexpress güvenilir ama bu işlemciye bu fiyat asla verilmez. Hem laptopunda çalışacağının garantisi yok hem de bu bile çok zayıf bir işlemci, değmez.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Alabilirsin sorun çıkmaz büyük ihtimal de fiyatına değecek bir fark olmayacak, para israfı yapmış olursun sadece.
Ben de daha önceden aldım aliexpressten işlemci ve sorunsuz çalıştı ama ben 150 TL civarına i3'ten i7'ye yükseltme yapıp almıştım. Seninki 900lerde. Çok pahalı geldi bana.

ali asker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali asker ertekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yani daha ucuzlara bakayım demi
peki bu nasıl
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve bıos güncellemesi gerekirmi boot atmak falan

zaten soğutucu kullanacağım
laptopuma harici ekran kartı da bağlayım 1-2 yıl götürmeyi düşünüyom malum kur la

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
yani daha ucuzlara bakayım demi
peki bu nasıl

ve bıos güncellemesi gerekirmi boot atmak falan

zaten soğutucu kullanacağım
laptopuma harici ekran kartı da bağlayım 1-2 yıl götürmeyi düşünüyom malum kur la
Dört çekirdekliye geçmedikten sonra çift çekirdeklilerden biri ile değiştirmen yine pek fark oluşturmayacaktır. Dört çekirdekli bile pek fark oluşturmayabilir.
İşlemci yerine eğer bir SSD depolaman yoksa öncelikle SSD almanı tavsiye ederim.

ali asker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali asker ertekin
Dört çekirdekliye geçmedikten sonra çift çekirdeklilerden biri ile değiştirmen yine pek fark oluşturmayacaktır. Dört çekirdekli bile pek fark oluşturmayabilir.
İşlemci yerine eğer bir SSD depolaman yoksa öncelikle SSD almanı tavsiye ederim.
ssd taktım ram arttırdım harici ekran kartı takıcam parça bakıyom hemde benim şuan kullandığım işlemci 35w 4 çekirdekliler 45 w oluyo o yüzden buna bakıyorum

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
ssd taktım ram arttırdım harici ekran kartı takıcam parça bakıyom hemde benim şuan kullandığım işlemci 35w 4 çekirdekliler 45 w oluyo o yüzden buna bakıyorum
Bilgisayar destekliyorsa watt sorun değil. Ben de 35W'tan 45W'a geçtim. Hatta bazen 55W bile tüketiyor. Önemli olan şarj adaptörünün gücünün yetmesi ve PC nin desteklemesi.

ali asker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali asker ertekin
Bilgisayar destekliyorsa watt sorun değil. Ben de 35W'tan 45W'a geçtim. Hatta bazen 55W bile tüketiyor. Önemli olan şarj adaptörünün gücünün yetmesi ve PC nin desteklemesi.
öyleyse x ibareli 5 çekirdek alırım daha mantıklı daha çok isınır ama daha iyi soğutucuyla soğuturumm

pardon 5 yazmışım 4

fsb benim işlemci 800mhz bu

Intel® Core™2 Dörtlü İşlemci Q9100​

1066mhz
bi sıkıntı olurmu

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
O işler kolay olmuyor bizzat denemiş biri olarak önden uyarayım da sorun yaşarsan şaşırma. O takacağın işlemci ile sistem hiç çalışmayabilir, ya ileri düzey yazılımsal müdahale ile çözülür veya belki hiç çözülmez işlemci çöpe gider.

Harici ekran kartı için de aynı şeyler geçerli. Bir cihazda direkt takar takmaz çalışan kart diğer laptopta asla çalışmayabiliyor.

Bence o laptopu iş görür bir fiyata satıp ikinci elden uygun fiyatlı bir masaüstü toplamaya bak.

ali asker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ali asker ertekin
O işler kolay olmuyor bizzat denemiş biri olarak önden uyarayım da sorun yaşarsan şaşırma. O takacağın işlemci ile sistem hiç çalışmayabilir, ya ileri düzey yazılımsal müdahale ile çözülür veya belki hiç çözülmez işlemci çöpe gider.

Harici ekran kartı için de aynı şeyler geçerli. Bir cihazda direkt takar takmaz çalışan kart diğer laptopta asla çalışmayabiliyor.

Bence o laptopu iş görür bir fiyata satıp ikinci elden uygun fiyatlı bir masaüstü toplamaya bak.
3.5 bin im var elimdeki laptop un hem çok anısı var hemde boşta kalmasını istemiyorum o yüzden bu işlere kalkışıyorum

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
öyleyse x ibareli 5 çekirdek alırım daha mantıklı daha çok isınır ama daha iyi soğutucuyla soğuturumm

pardon 5 yazmışım 4

fsb benim işlemci 800mhz bu

Intel® Core™2 Dörtlü İşlemci Q9100​

1066mhz
bi sıkıntı olurmu
Notebookunda hangi yonga seti var? Şarj adaptörün kaç watt?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,924
Üyeler
167,741
Son üye
Tarih Sevdalısı
Top Bottom