Aliexpress üzerinden birkaç ürün almayı düşünüyorum ne kadar vergi öderim?

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
40
Merhaba aliexpress'den bluetooth kulaklık (Haylou GT1) ve dokunmatik mp3 player (x60 diye geçiyor) almayı düşünüyorum toplamda 270 ₺ tutuyor ürünler ne kadar gümrük vergisi öderim ?

Merhaba aliexpress'den bluetooth kulaklık (Haylou GT1) ve dokunmatik mp3 player (x60 diye geçiyor) almayı düşünüyorum toplamda 270 ₺ tutuyor ürünler ne kadar gümrük vergisi öderim ?
ürünün fiyatının altında yazıyor olması gerek gözden kaçırma

vergisizler'de var

Bunun kesin bir cevabı yok. 15 lirayla kurtulabilirsin fakat alakasız bir şekilde 50 TL çıkma olasılığı bile var.

30-50 TL arası.

Ücretsiz kargo yazıyorsa herhangi bir kargo parası ödemezsin fakat gümrük vergisi olarak ürünü teslim alırken 10TL ve üzeri fiyatı değişebilir tarzında ödeme yaparsın.

Türkiye'ye girerken kutunun büyüklüğüne göre vergi alıyorlar ağırlığına göre.

Değişmekle birlikte en fiyatın üstüne % 20 oranında oluyor genelde ama kesin bir şey diyemeem tabi

Geri