Aliexpress vergi hesabı

Reaksiyon skoru
20
Merhaba,

615 TL lik aşağıdaki kulaklığı almak istiyorum, ilk defa alışveriş yapacağım ama vergi işini anlamadım bir türlü
%20 gümrük vergisi = 123TL
%20 ötv = 147TL
8 TL ıvır zıvır toplam 278 TL vergi mi ödemem gerekecek? Yorumlara baktığımda bazıları 19TL bazıları 40TL vergi ödedim demiş nasıl oluyor bu iş?

Satıcı düşük yazıyor. 30 TL falan ödersin.

Ben 180 tllik ürün aldım adama 5$ yazmasını istedim ve 14 tl vergi ödedim

İadeyi gümrüğe değil aliekspresse yazıyorsun . Sorun yaratmaz

Merhaba,

615 TL lik aşağıdaki kulaklığı almak istiyorum, ilk defa alışveriş yapacağım ama vergi işini anlamadım bir türlü
%20 gümrük vergisi = 123TL
%20 ötv = 147TL
8 TL ıvır zıvır toplam 278 TL vergi mi ödemem gerekecek? Yorumlara baktığımda bazıları 19TL bazıları 40TL vergi ödedim demiş nasıl oluyor bu iş?
210tllik kulaklıga 23.50tl gümrük vergisi ödedim 10dolar yazıyorlar

buralardan bu tarz şeyler almak sıkıntı değil mi ? problem çıksa ne yapacaksınız?

buralardan bu tarz şeyler almak sıkıntı değil mi ? problem çıksa ne yapacaksınız?

bilmiyorum ama Türkiye'de aynı ürüne 2 katı para vermek istemiyorum, garanti eğer ürün fiyatı x2 demekse gerek yok zaten garantiye bozulunca yenisini alırız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

210tllik kulaklıga 23.50tl gümrük vergisi ödedim 10dolar yazıyorlar
Satıcı düşük yazıyor. 30 TL falan ödersin.

Peki kesin yazarlar mı yazmazsalar napcaz 278 tl vergi isterlerse, geri iade edebiliyormuyuz kargoyu almadan, parayı alabilir miyiz ali expressden?

Peki kesin yazarlar mı yazmazsalar napcaz 278 TL vergi isterlerse, geri iade edebiliyormuyuz kargoyu almadan, parayı alabilir miyiz ali expressden?
Yazarlar. Satın aldıktan sonra adama mesaj atma seçeneği var. Orada dediğini yapmak zorunda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,904
Üyeler
189,345
Son üye
pandanz
Geri