İade kodu icin uygulamadan satıcıyla irtibata geçeceksiniz. Kabul ederlerse size kod oluştururlar. PTT ile gelmiştir büyük ihtimalle size gönderilen kod ile PTT den iade edeceksiniz ne kadar sürede geldiyse yaklaşık o sürede geri gider.Aliexpress'ten 500 TL'lik bir ürün aldım ve beğenmedim çok kalitesiz, iade edebilirmiyim nasıl bir süreç oluyor acaba?
Anlaşmazlık oluşturmadan olmuyor mu? Sanırım 1 tane anlaşmazlık oluşturma hakkımız varmışGönderi ücreti size ait oluyor diye biliyorum. Ürünü vermeden anlaşmazlık oluşturabilirsin.
Evet anlaşmazlık oluşturmak için önce onaylamak gerekiyor. Kargo parasını vermezler diye tahmin ediyorum. Benim ürünler sorunsuz geldiği için hiç yapmadım bilen birinden öğrenirseniz daha iyi olur.Vergi falan da oluyor mu? Satıcıyla anlaşsam o öder mi kargo ücretini? He bir de ben ürünü alırken ürünün fiyatı kadar neredeyse kargo ücreti ödedim. Kargo ücreti yine aynı mı olacak? Alırken kargoya 250 ürüne 350 ödedim. Ürün yaklaşık 200 gram
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ürün yeni geldi ve siparişi daha onaylamadım. Onaylayıp öyle mi edeceğim?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Anlaşmazlık oluşturmadan olmuyor mu? Sanırım 1 tane anlaşmazlık oluşturma hakkımız varmış
Bir soru daha sormak istiyorum.İade kısmına geldim "iade ve para iadesi" ve"sadece para iadesi"diye 2 tane seçenek var hangisini seçeyim?Evet anlaşmazlık oluşturmak için önce onaylamak gerekiyor. Kargo parasını vermezler diye tahmin ediyorum. Benim ürünler sorunsuz geldiği için hiç yapmadım bilen birinden öğrenirseniz daha iyi olur.
Sadece para iadesi ürün kırıksa veya hatalı ürün gönderilmişse yapılıyor. Senin durumunda iade ve para iadesi seçmen lazım. Diğerini seçersen muhtemelen reddedilir.Bir soru daha sormak istiyorum.İade kısmına geldim "iade ve para iadesi" ve"sadece para iadesi"diye 2 tane seçenek var hangisini seçeyim?
Diğer türlü de kargo ücreti çıkmaz mıSadece para iadesi ürün kırıksa veya hatalı ürün gönderilmişse yapılıyor. Senin durumunda iade ve para iadesi seçmen lazım. Diğerini seçersen muhtemelen reddedilir.
Bilemiyorum daha önce o yöntemle hiç iade etmedim.Diğer türlü de kargo ücreti çıkmaz mı
Başka bir arkadaş hemen hemen aynı parayı geri alacağımı kargo ücretini aliexpressin yada satıcının ödeyeceğini söyledi. Ürün 100 150 gram bu aradaboşa uğraşma 15 dolar için 50 dolar vergi kargo falan ödeyeceksin
yani iade ve para iadesi benim ürünü gönderip iade almam oluyor değil miSadece para iadesi ürün kırıksa veya hatalı ürün gönderilmişse yapılıyor. Senin durumunda iade ve para iadesi seçmen lazım. Diğerini seçersen muhtemelen reddedilir.
Aslında benim ürünümünde küçük bir parçası eksik gelmiş ama hiç önemli olmayacak kadar ondan d haklı bulunmam sanırım zaten paketi açarken video kaydınada almadım.Sadece para iadesi ürün kırıksa veya hatalı ürün gönderilmişse yapılıyor. Senin durumunda iade ve para iadesi seçmen lazım. Diğerini seçersen muhtemelen reddedilir.
Başka bir arkadaş hemen hemen aynı parayı geri alacağımı kargo ücretini aliexpressin yada satıcının ödeyeceğini söyledi. Ürün 100 150 gram bu arada
Yok öyle bir şey. Kargo kodu falan gelmiyor. 2 seçenek varİade kodu oluştur diyeceksiniz uygulamadan. Size kod oluştururlar. PTT ile gelmiştir büyük ihtimalle size gönderilen kod ile PTT den iade edeceksiniz ne kadar sürede geldiyse yaklaşık o sürede geri gider.