Neler Yeni

Alış Veriş Yaparken Muhakkak Dikkat Edin

FauxNoir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alp Artüz
4 Ay önce PttAvm üzerinden MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Ventus 3X OC LHR Ekran Kartı satın aldım. Aynı ürün amazonda da aynı firma üzerinden satıldığı için fiyat sebebiyle orayı tercih ettim tereddüt etmeden. Aldığımda oyunlarda çökme gibi bir sorunla karşılaştım. Hata uyarısı olarak da "Uygulamanın Grafik Donanımına Erişimi Engellendi" gibi bir bildirim geliyordu Windows tarafından. Bir çok çözüm yöntemi denedim hatta farklı ekran kartları ve farklı sistemlerle bir çok kombinasyon ile deneme şansım oldu. Her kombinasyonda aldığım ekran kartı sıkıntı çıkartırken, o ekran kartının olmadığı tüm kombinasyonlar düzgün çalışıyordu. İnternet üzerinden bir çözüm yöntemi buldum ve downclock ederek sorunun üstesinden gelebildim fakat normal ayarları ile kullanmak istediğimden dolayı hazır garantisi mevcut iken MSI servisine götürdüm. MSI servisi bu ürünün tedariğinin Penta firması üzerinden yapılmadığını ve yurtdışından satıcı firmanın bizzat tedarik ettiğini söyledi ve bu durumda yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Ben de bunun üzerine satıcı firma ile iletişime geçtim. DFS Elektronik adındaki bu firma tedariğin kendileri üzerinden sağlandığını ve servis hizmetini de kendilerinin verdiklerini söylediler (Ürünün Yurtdışına ait bir ürün olduğu satış sırasında hiçbir yerde belirtilmemişti). Ben de kendilerine ekran kartını gönderdim düzeltmeleri için fakat an itibari ile ekran kartında bir sorun olmadığını ve bu yüzden hiçbir işlem yapmadan geri göndereceklerini söylediler. Kendilerince bir takım teste tabi tutmuşlar fakat zaten ekran kartı benchmark testleri sırasında bir sorun çıkarmıyordu. Böylece herhangi bir şekilde servis alamadan ürün ile kalakaldım. O yüzden internet üzerinden ürün alırken özellikle bu firmanın ürünlerine çok dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Konuşmalar da ss olarak aşağıda var.

(İthalatçı garantili diye yazmıyor.)

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    488.8 KB · Hit: 96
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    278.5 KB · Hit: 86
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    365.6 KB · Hit: 78
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    305.6 KB · Hit: 75
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    346.3 KB · Hit: 75
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    338.6 KB · Hit: 90
  • Açıklama.png
    Açıklama.png
    6.1 KB · Hit: 56
  • ÜrünSitesi.png
    ÜrünSitesi.png
    314.7 KB · Hit: 62
Son düzenleme:

FauxNoir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alp Artüz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun hocam tam olarak ne hatası veriyor acaba
Teşekkürler, birden fazla oyunda farklı hatalar alıyorum (genelde directx hatası) ama hepsinde windows "Uygulamanın Grafik Donanımına Erişimi Engellendi" bildirimi çıkartıyor. -150Mhz Downclock ettiğimde sorunsuz kullanabiliyorum.

LokmanBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,051
İsim
Lokman Açil
Teşekkürler, birden fazla oyunda farklı hatalar alıyorum (genelde directx hatası) ama hepsinde windows "Uygulamanın Grafik Donanımına Erişimi Engellendi" bildirimi çıkartıyor. -150Mhz Downclock ettiğimde sorunsuz kullanabiliyorum.

Ekran kartından tam performans alabiliyor musunuz downclock ile

FauxNoir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alp Artüz
Ekran kartından tam performans alabiliyor musunuz downclock ile
Sorun çıkarmadığı için test etmedim yalan olmasın ama oyunlar gayet yeterliydi benim için fps konusunda.

LokmanBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,051
İsim
Lokman Açil
Sorun çıkarmadığı için test etmedim yalan olmasın ama oyunlar gayet yeterliydi benim için fps konusunda.

Test etmeniz iyi olur hocam furmark testine sokun diğer test programları ile kartın tam performansını almaya çalışın sıcaklık değerlerine bakın özellikle

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Direkt THK'ya gidin bence.
Ekran kartı sorunlu olsun veya olmasın ithalatçı garantili olduğu belirtilmek zorunda satış yaparken.

FauxNoir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alp Artüz
Test etmeniz iyi olur hocam furmark testine sokun diğer test programları ile kartın tam performansını almaya çalışın sıcaklık değerlerine bakın özellikle
Furmarkta hiçbir sorun çıkmıyor işte garip olan da o sadece oyunlarda crash yiyorum.

İntel sistemde de denedim kardeşimin bilgisayarı orada da aynı sorun var hatta bu ekran kartı haricinde 2 farklı ekran kartı ile denedim onlarda hiçbir sorun olmadan oyun oynayabiliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Direkt THK'ya gidin bence.
Ekran kartı sorunlu olsun veya olmasın ithalatçı garantili olduğu belirtilmek zorunda satış yaparken.
Bir şey çıkabilir mi sizce yani elimde yeterince belge var ama bir sonuç alamayacağım için çekiniyorum açıkçası.

LokmanBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,051
İsim
Lokman Açil
Furmarkta hiçbir sorun çıkmıyor işte garip olan da o sadece oyunlarda crash yiyorum.

İntel sistemde de denedim kardeşimin bilgisayarı orada da aynı sorun var hatta bu ekran kartı haricinde 2 farklı ekran kartı ile denedim onlarda hiçbir sorun olmadan oyun oynayabiliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir şey çıkabilir mi sizce yani elimde yeterince belge var ama bir sonuç alamayacağım için çekiniyorum açıkçası.

Şansınızı deneyin hocam siz kusurlu bir ürün satışı yapılmış hakkınızı arayın

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Yanlış düşünüyorsunuz, THK artık eskisi gibi değil süreç hızlı ve doğru işliyor çoğu kez.
Satın aldığınız platformda gerçekten ithalatçı garantili olduğu yazmıyorsa lehinize karar çıkacaktır. Hatta şahsen mahkemeye bile taşımaktan çekinmezdim dümdüz dolandırıcılık bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
ithalatcı garanti yazmıyorsa satıcıyı şikayet et aslında teknik servis gerçekten baya bi ilgilenmiş hiç cevap vermeyenler de var satıcıyı şikayet et.

FauxNoir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alp Artüz
ithalatcı garanti yazmıyorsa satıcıyı şikayet et aslında teknik servis gerçekten baya bi ilgilenmiş hiç cevap vermeyenler de var satıcıyı şikayet et.
İkisi aynı yer zaten satıcı firma veriyor teknik servisini.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
ba
İkisi aynı yer zaten satıcı firma veriyor teknik servisini.
sın şikayeti geçin ürünü satın aldığınız yerdeki açıklamaların vs ss sini mutlaka alın . 6 ay içinde thh ye başvurun kartın oyundan atarken bir videosunu yakala kolay gelsin şimdiden bende rx 6700 xt değişim serüvenine atılacağım asus dual kartın statik elektrik pşoşeti yırtık kutuda sabitlemeye yarıyor kargoya verirsem kırılır :) dm atarsanız dönerim yardımcı olabilirsem olurum.

Top Bottom