Neler Yeni

Alkol Kalp Sıkışması Yapar Mı?!

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Alkol kalp krizine yol açar mı?

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,882
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Vücut dediğimiz şey bir organizmadır, işleyiş bütünüdür. Çokça alkol alımı karaciğer sağlığını olumsuz etkiler, o da kalbi olumsuz etkileyip kalp krizine neden olabilir. Evet ya da hayır diye cevap verilemez bu soruya. Hastalığınız varsa da (damar tıkanıklığı vb.) yoksa da aşırı tüketimden uzak durun.

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
kalp krizini tetikler bir kere içtin hemen kalp krizi geçirmezsin ama

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kalbim sıkışıo ya bundan olma ihtimali var galiba doktora gittim direk alkol dedi daha 18 yaşımdayım bu kalp sıkışması nerden geldi anlamadım

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,882
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Kalbim sıkışıo ya bundan olma ihtimali var galiba doktora gittim direk alkol dedi daha 18 yaşımdayım bu kalp sıkışması nerden geldi anlamadım
Doktor direkt alkol diyemez. Bir sürü farklı etken olması lazım. EKG, kan tahlili, göğüs röntgeni hatta gerektiğinde EEG testi bile istemesi lazım. Daha bilgin bir doktora ya da özel hastaneye gidebilirsiniz, devlet hastaneleri genelde böyle yorumlar yaptıktan sonra "Alkol tüketmeyin." der ve Parol yazıp yollarlar.

Alkolü ne sıklıkta ve ne düzeyde tüketiyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

kalp krizini tetikler bir kere içtin hemen kalp krizi geçirmezsin ama
Direkt "tetikler" demek doğru değil, ömür boyu tüketip hiçbir şekilde kriz geçirmemiş insanlar var. Yediğin sıradan bir yemek, herhangi bir hormonun normal düzeyinden az salgılanması ya da nefronların işlevini tam olarak yerine getirememesi gibi sürüyle neden sunulabilir.

Son düzenleme:

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Doktor direkt alkol diyemez. Bir sürü farklı etken olması lazım. EKG, kan tahlili, göğüs röntgeni hatta gerektiğinde EEG testi bile istemesi lazım. Daha bilgin bir doktora ya da özel hastaneye gidebilirsiniz, devlet hastaneleri genelde böyle yorumlar yaptıktan sonra "Alkol tüketmeyin." der ve Parol yazıp yollarlar.

Direkt "tetikler" demek doğru değil, ömür boyu tüketip hiçbir şekilde kriz geçirmemiş insanlar var. Yediğin sıradan bir yemek, herhangi bir hormonun normal düzeyinden az salgılanması ya da nefronların işlevini tam olarak yerine getirememesi gibi sürüyle neden sunulabilir.
alkol sonuçta kalbe yararlı değil zararlı hocam o yüzden riski arttırır yani haklısınız

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ayn ya direk alkol demedi ztn gündelik yaşamımı sordu bi ton şey dedi sora konu alkole geldi bende ne sıklıkla kullandığımı belirttim uyarı felan yaptı sigaranın bile kalbe zararı olduğunu söyledi günde kaç paket içiyorsun felan fistan derken çıktım hastaneden öle yani

Psikiyatriste gitmiş gibi oldum yani sade soru sordu gönderdi bi kaç tanede tavsiye verdi bu kadar yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,460
Üyeler
164,675
Son üye
neciiooww
Top Bottom