Neler Yeni

İzopropil alkol işlemciye zarar verir mi?

Cerade

80+
Reaksiyon skoru
105
Sa arkadaşlar. Macun temizlemek için nette izopropil alkol tavsiye ediyorlar. Sizce bu güvenli mi? Bir peçeteye izopropil alkol döküp yüzeyi silsem sıkıntı çıkar mı?

İzopril kullanıyoruz evet. Saf alkol çünkü o da. Zarar vermez ve macunu sökme yumuşatması kolaydır.
Kolonya da kullanılabilir. Yıkayacak gibi değil tabii ki. Bazen sarartığını söyleyenler olur. :)

Sa arkadaşlar. Macun temizlemek için nette izopropil alkol tavsiye ediyorlar. Sizce bu güvenli mi? Bir peçeteye izopropil alkol döküp yüzeyi silsem sıkıntı çıkar mı?
İzopropil alkol böyle işler için zaten.

Vermez aslında önerilen de odur. İzopropil alkol yoksa kolonyada iş görür.
İzopril kullanıyoruz evet. Saf alkol çünkü o da. Zarar vermez ve macunu sökme yumuşatması kolaydır.
Kolonya da kullanılabilir. Yıkayacak gibi değil tabii ki. Bazen sarartığını söyleyenler olur. :)

Belki yanlış bilgidir diye ayrıyeten size de sormak istedim. Teşekkürler.

Vermez aslında önerilen de odur. İzopropil alkol yoksa kolonyada iş görür.
Kolonyağı %20 si su ve diğer bileşenlerden oluşur anakarta bulaşırsa zarar verebilir.

Zarar vermez bizzat denedim, zaten sıkıldığı gibi uçuyor. İşlem yapmadan evvel bilgisayarın elektrikle olan her türlü bağlantısını kesin yine de.

Vermez.

İşlemci için demiştim.
Gene kullanılmaz hocam :) kalıntı bırakır. Ya selülozik tiner yada izopropil alkol kullanılır diğerleri risktir çizme ve kalıntı bırakma ihtimali vardır.

Geri