Allah insanları niye yarattı ??

hazarcoban

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
557
Andolsun ki cinlerin ve insanların çoğunu CEHENNEM İÇİN YARATTIK. Onların kalpleri vardır, fakat anlamaz
Gözleri vardır, fakat görmez bunlar hayvanlar gibi hatta daha da aşağıdırlar. ( Araf suresi 179 )

Ve Rabbinin "Andolsun ki CEHENNEMİ cinlerle ve insanlarla TAMAMEN DOLDURACAĞIM '' SÖZÜ gerçekleşecektir. (Hud suresi 119)

Dostlar bu ayete göre allah zaten söz vermiş cehennemi cin ve insanlarla tamamen dolduracağım diye.Böyle bir söz vermesi sizcede yanlış değil mi ? Üstelik bu sözünün gerçekleşmesi içinde (( iyi insanları cehenneme atmayacağına göre )) kalbi olupta görmeyen gözü olupta duymayan , yani cehenneme atmak için bu kötü özelliklere sahip kullar yarattığını söylüyor.
Bu yanlış değil mi arkadaşlar ?

Burada gözü görmeyen insanları değil de Allah'ın varlığını inkar edenleri kastediyor olabilir,mecaz anlamı hiç duymadınız mı hocam?
Bu birşeyi değiştirmiyor ki dostum,kötü insanda olsa ayette ki onu cehennem için yarattık cümlesi sıkıntı.Yani cehenneme atmak doldurmak için allahın kötü inkarcı kullar yarattığı manası cıkıyor o cümleden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Al başına belayı gene.. Neyse bu sefer uğraşmicam. Kalan herkese kolay gelsin.
Niye bela olsun ki allahın ayeti.Güzelce tartışmak dini soru sormak farklı bakış açıları kazanmak varken.

Bu birşeyi değiştirmiyor ki dostum,kötü insanda olsa ayette ki onu cehennem için yarattık cümlesi sıkıntı.Yani cehenneme atmak doldurmak için allahın kötü inkarcı kullar yarattığı manası cıkıyor o cümleden.

Niye bela olsun ki allahın ayeti.Güzelce tartışmak dini soru sormak farklı bakış açıları kazanmak varken.
Yani diğer konuda dediklerime geliyoruz hocam. Amaç tartışmak değil gibi geliyor artık. Habire kendinizce bir çelişki buluyorsunuz güya. Geçen konuda yazdığınız her şeye tek tek cevap verdim geri dönüşde alamadım. O yüzden artık uğraşmicam. Sizde gördünüz geçen sefer elimden geldiğince saygı çerçevesinde açıkladım ama..

İnsanlar iyi olarak yaratılır sonra kötüleşir diye düşünüyorum. Mesela Pitbull köpeği özünde iyi bir hayvandır ama sahibi acımasızsa Pitbull da kötüleşir o hayvanı da Allah yarattı sonuçta burada Allah'ın bir suçu yoksa ayet mantıklı geliyor bana.

İnsanlar iyi olarak yaratılır sonra kötüleşir diye düşünüyorum. Mesela Pitbull köpeği özünde iyi bir hayvandır ama sahibi acımasızsa Pitbull da kötüleşir o hayvanı da Allah yarattı sonuçta burada Allah'ın bir suçu yoksa ayet mantıklı geliyor bana.
Evet her insan iyi doğar bende öyle düşünüyorum.Fakat bizim düşünmemiz değil ayette geçen kelimeler önemli hocam.Farkettiyseniz iyi okuyun cehennem için yarattık diyor cümlede.Bunun manası şuraya çıkıyor.Cehenneme atmak için allah insan yaratmış.Bu yarattığı insanında cehennem için yarattığı için kötü inkarcı olucak, iyi olucak hali yok sonucta

Hocam link atmak cok sağlıklı değil.Ortamda kötü bir imaj bırakıyor hani benim bir cevabım yokta baskasının cevabını sana veriyorum gibi.Sizin fikir ve düsüncelerinizi merak ediyorum

Sizi ciddiye almıştım. Ardından birkaç ayetle kanıtlama gibi bir şey oldu, gönderdiğim e-postaya ise göndermediniz . Bu artık İslam’ı karalamak anlamına geliyor. Ha, ben dört dörtlük bir Müslüman değilim ki… Zaten insanların dinini umursayan biri değilim. Ben, birinin iyi bir insan olup olmadığına bakarım. Hepimizi aynı yaratıcı yarattı. Biri taşa bakarak Allah der, diğeri Kudüs’e, öteki Kâbe’ye… Benim umurumda değil. Ama biri dua edip başkalarına zarar veriyorsa, ister peygamber olsun, hiç umurumda olmaz.
Ana düşüncemi anladığınızı umuyorum.

Andolsun ki cinlerin ve insanların çoğunu CEHENNEM İÇİN YARATTIK. Onların kalpleri vardır, fakat anlamaz
Gözleri vardır, fakat görmez bunlar hayvanlar gibi hatta daha da aşağıdırlar. ( Araf suresi 179 )

Ve Rabbinin "Andolsun ki CEHENNEMİ cinlerle ve insanlarla TAMAMEN DOLDURACAĞIM '' SÖZÜ gerçekleşecektir. (Hud suresi 119)

Dostlar bu ayete göre allah zaten söz vermiş cehennemi cin ve insanlarla tamamen dolduracağım diye.Böyle bir söz vermesi sizcede yanlış değil mi ? Üstelik bu sözünün gerçekleşmesi içinde (( iyi insanları cehenneme atmayacağına göre )) kalbi olupta görmeyen gözü olupta duymayan , yani cehenneme atmak için bu kötü özelliklere sahip kullar yarattığını söylüyor.
Bu yanlış değil mi arkadaşlar ?
olm her açtığın konu din ile alaklı bize soracağına git bi hocaya sor sıktın artık sana laf anlatılmıyor

Sizi ciddiye almıştım. Ardından birkaç ayetle kanıtlama gibi bir şey oldu, gönderdiğim e-postaya ise göndermediniz . Bu artık İslam’ı karalamak anlamına geliyor. Ha, ben dört dörtlük bir Müslüman değilim ki… Zaten insanların dinini umursayan biri değilim. Ben, birinin iyi bir insan olup olmadığına bakarım. Hepimizi aynı yaratıcı yarattı. Biri taşa bakarak Allah der, diğeri Kudüs’e, öteki Kâbe’ye… Benim umurumda değil. Ama biri dua edip başkalarına zarar veriyorsa, ister peygamber olsun, hiç umurumda olmaz.
Ana düşüncemi anladığınızı umuyorum.
Bu kanıya nerden vardınız.Sizle konuşmadım diye islamı karalamak anlamına mı geliyor bu.İstediğim kadar dini soru sorma hakkına sahip değil miyim sen uzun zamandır beni takip ediyorsun dostum ne zaman üslüp bozum islama saldırdım ?

olm her açtığın konu din ile alaklı bize soracağına git bi hocaya sor sıktın artık sana laf anlatılmıyor
Sanamı sorucam açtığım konuların ne ile alakalı olacağını madem sıktı bakma girme.Görmüyormusun kocaman konu dışı ibaresi yazıyor orda.Aklıma böyle takılan 186 soru var daha yeni başladık.

Bu kanıya nerden vardınız.Sizle konuşmadım diye islamı karalamak anlamına mı geliyor bu.İstediğim kadar dini soru sorma hakkına sahip değil miyim sen uzun zamandır beni takip ediyorsun dostum ne zaman üslüp bozum islama saldırdım ?
üslubunu asla bozmadın bunu diyemem dersem açıkça yalan söylemiş olurum . Bazı düşüncelerin ve bakış açın cidden iyi ve istediğin kadar soru sorabilirsin ama burası donanım formu ve din ile ilgilenen kişi sayısı çok az ki ben hayatta ilgilenmem bana ne derim iyi insan olayım yeter olarak görüyorum . Bunu hocam söylemişti '' başka bir ülkede doğup başka bir tanrıya inanan insanla sizin aranızda fark yok sizde orda doğsaydınız sizde ineğe inanırdınız/tapardınız '' demişti bu yüzden insanların karakterini öncelik olarak dikkat ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,331
Üyeler
184,145
Son üye
zenitar
Geri