Allah insanları niye yarattı ??

Mekke ve çevresi için mi indirdik diyor? Peygamberin kavmine diyor. O da tüm insanlık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesaj kasmak içinse bizde beleşten kasıyoruz :P Keşke daha iyi sebeplerden kassak. Neyse sizde assetto corsa var mı? :D
Malesef sınavdan dolayı pcyi kaldırdım katılmak isterdim yoksa

Yani hocam göz göre göre lütfen artık kabul edin yani.Bugün haberlerde rusya ve çevresinde petrol bulundu diye haber çıksa bütün dünyada petrol bulundu olarak mı algılayacaksın
Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız. ( Bakara 21 )
Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Çünkü kıyamet sarsıntısı çok büyük bir şeydir. ( Hac 1 )

Mekke ve çevresi için mi indirdik diyor? Peygamberin kavmine diyor. O da tüm insanlık.

Mesaj kasmak içinse bizde beleşten kasıyoruz :P Keşke daha iyi sebeplerden kassak. Neyse sizde assetto corsa var mı? :D
Bende asetto corsa varda sildim.Bu arada evet hocam mekke ve çevresi diyor görmediniz sanırım. ''Bu indirdiğimiz, kendinden öncekileri doğrulayan, Mekkelileri ve etrafındakileri uyaran...''(Enam 92)

Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız. ( Bakara 21 )
Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Çünkü kıyamet sarsıntısı çok büyük bir şeydir. ( Hac 1 )
Bence, kimlere seslendiği gayet açık. Bu ayeti okuyan kişi, diğer ayetlerde “kavim” de dese, “aile” de dese, tüm insanlığı kastettiğini anlar.

İşte bu dostum.Bak çelişki buldun işte bunu anlatmaya çalışıyorum.Bir ayette eyy tüm insanlar diyor bu kitaptan sorumlusunuz diyor öteki ayette mekke ve çevresini uyaran bir kitaptır diyor.

Bende asetto corsa varda sildim.Bu arada evet hocam mekke ve çevresi diyor görmediniz sanırım. ''Bu indirdiğimiz, kendinden öncekileri doğrulayan, Mekkelileri ve etrafındakileri uyaran...''(Enam 92)
Olsaydı sizlede oynardım. Hocam onun öncesi ve sonrasıda vardır ama yazdığınızdan anladığım şu: O dönem oralarda cehalet çağı vardı kız çocuklarını diri diri gömme vs. gibisinden. O yüzden özellikler ordakileri uyarması.

İşte bu dostum.Bak çelişki buldun işte bunu anlatmaya çalışıyorum.Bir ayette eyy tüm insanlar diyor bu kitaptan sorumlusunuz diyor öteki ayette mekke ve çevresini uyaran bir kitaptır diyor.
Mekkeye indirdikte demiyor ama? Tüm insanlığa indirdik diyor.

E hocam, sen arkadaşına hitap ederken sürekli “Ahmet, Ahmet, Ahmet” mi diyorsun, yoksa bir gün “Ahmet”, bir gün “kanka”, bir gün “şşşt”, bir gün “lan” diye mi çağırıyorsun? Yani şimdi bunu neden güzelce açıklamamış her ayette aynı kelimeyi kullanmamış deme; bir zahmet, bunu engelli değilsen ne demek istediğini kavra ve algıla. Engelliler zaten bunlardan muaf.

Sen buna çelişki diyorsan, matematik formüllerinde
bazen 2·a·b + c diye verir,
bazen de 2·x·y + z diye verir;
o zaman tüm matematik formülleri hatalı ve her şey yalan oluyor.

E hocam, sen arkadaşına hitap ederken sürekli “Ahmet, Ahmet, Ahmet” mi diyorsun, yoksa bir gün “Ahmet”, bir gün “kanka”, bir gün “şşşt”, bir gün “lan” diye mi çağırıyorsun? Yani şimdi bunu neden güzelce açıklamamış her ayette aynı kelimeyi kullanmamış deme; bir zahmet, bunu engelli değilsen ne demek istediğini kavra ve algıla. Engelliler zaten bunlardan muaf.

Sen buna çelişki diyorsan, matematik formüllerinde
bazen 2·a·b + c diye verir,
bazen de 2·x·y + z diye verir;
o zaman tüm matematik formülleri hatalı ve her şey yalan oluyor.
Kişilere hitaben seslenmek farklı olabilir sonucta ahmet arkadasıma napıyon lan çakal dediğim icin beni sonsuza kadar cehennemde yakmaz.Ama konu inanca gelince, allah sırf farklı dursun diye sürekli değişik kelimeler kullanıp bi sayfada ''tüm insanlık'' öteki sayfada ''mekke ve çevresi derse''bu çelişki olur çünkü bu bir kutsal kitap.Yani o ayette mekke ve bütün şehirler deseydi ne kaybederdi soruyorum ya bir kelime bir kelime yüzünden saatlerdir tartısıyoruz ?

Kişilere hitaben seslenmek farklı olabilir sonucta ahmet arkadasıma napıyon lan çakal dediğim icin beni sonsuza kadar cehennemde yakmaz.Ama konu inanca gelince, allah sırf farklı dursun diye sürekli değişik kelimeler kullanıp bi sayfada ''tüm insanlık'' öteki sayfada ''mekke ve çevresi derse''bu çelişki olur çünkü bu bir kutsal kitap.Yani o ayette mekke ve bütün şehirler deseydi ne kaybederdi soruyorum ya bir kelime bir kelime yüzünden saatlerdir tartısıyoruz ?
Hocam bencede dediğiniz gibi.

Şunu ciddiye almasanız iş çözülecek.
Millet dışarda günah işlerken birbirlerine zarar verirken biz burda allahtan geldi denilen 2 milyar insanın iman ettiği kitabı inceliyoruz saatlerce açıp kelimelerine kadar didik didik inceliyoruz birbirimize küfür etmeden.Burda saygı duyulması gereken ciddi bir emek var birbirini hiç tanımayan insanlar geliyor burda ortaklaşa hepimiz saatlerimizi koyuyoruz

Bu birşeyi değiştirmiyor ki dostum,kötü insanda olsa ayette ki onu cehennem için yarattık cümlesi sıkıntı.Yani cehenneme atmak doldurmak için allahın kötü inkarcı kullar yarattığı manası cıkıyor o cümleden.

Niye bela olsun ki allahın ayeti.Güzelce tartışmak dini soru sormak farklı bakış açıları kazanmak varken.
Gene tutamadım kendimi, yazdım: ''Güzelce tartışmak, dini soru sormak, farklı bakış açıları kazanmak varken…'' demişsiniz. Fakat hiçbir konuda bakış açınızı değiştirmeyi denemiyor ve aynı soruları sormaya devam ediyorsunuz.”

Gene tutamadım kendimi, yazdım: ''Güzelce tartışmak, dini soru sormak, farklı bakış açıları kazanmak varken…'' demişsiniz. Fakat hiçbir konuda bakış açınızı değiştirmeyi denemiyor ve aynı soruları sormaya devam ediyorsunuz.”
Aynı şeyi sizin içinde söyleyebiliriz hatta daha ilgincini.Az önce siz bir olaya bir konuya kuranı kerimin 10.sayfada beyaz 50.sayfada siyah dediğini farkettiniz ve buna çelişki değildir dediniz.Altını çiziyorum bakın aynı olaya.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,864
Üyeler
184,065
Son üye
subdomainemre
Geri