Allah insanları niye yarattı ??

Hocam Konuyu okudum ama yanlis anlamayin ciddi soyluyorum alinmayin ama biraz bos yapmissiniz karsi tarafta bilgisi yetmedigi icin karsilik vermek yerine cogu yerde karsi ciktiginiz seyi kabul etmis ve bir sonraki cevabiniza cevap vcermeye calismis surekli verdigi cevaplarda gayet yetersiz cevaplar

Yani Kusura bakmayin ama ''iki tarafında bilgisinin yüksek olduğu tartışma'' bu cumleye katilmiyorum Yanlis anlamayin sadece size demiyorum 2'niz de cok eksik ve yanlis bir tartisma yapiyorsunuz 'Sahsen'

-Sen bir tik on yargilisin her ne kadar farkinda'da olmasan sen cevap aramiyorsun daha cok karsi gorus sunmaya kuran'i kerimi curutmeye calisiyorsun .
(hani insan kendi kusurlarini gormezmis ya o sekil dusunun farkinda degilsiniz bence objektif bir sekilde yazdiklarinza bi goz atin isterseniz ne demek istedigimi anlarsiniz)

-Karsi tarafta Bence Internette gordugu bilgilerle Kendince dogruyu gostermeye calisiyor ama acikcasi onun'da surekli size dusun vs. demesine ragmen kendisinin cok uzerinde durdugunu ve dusunerek cevap verdigini cok sanmiyorum. bence oda kendisi pek arastirmamis hatta kendisi actigi konudaki ayetleri ve altindaki seyleri falanda chatgpt'den alip kopyala yapistir yapti bence XD

(Bu arada onceki cevabimda farkinda olmadan gulerek falan biraz alayci ton kullandiysam kusura bakma :)

Ayrica %75 klavye kullaniyorum ingilizce bu yuzden turkce karakterler yok yazdiklarimda ona gore okursun artik XD
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Reis ben Sadece Konunun basina bakarak demedim Zaten Bu konu biraz uzun oldugu icin goz gezdirdim sadece onceki arkadasin actigi konuda kisa oldugu icin hepsine baktim ve genelk bir yorum yaptim senin hakkinda o kisimda. suan tekrar bakip bide uzun uzun aciklayarak yazmaktan useniyorum XD

Ayrica yukardada dedigim gibi eger o cevabim sana biraz alayci bir ton kullaniyormusum gibi geldiyse kusura bakma knk
Hocam,
''Konuyu okudum ama yanlış anlamayın, ciddi söylüyorum, alınmayın; biraz boş yapmışsınız. Karşı tarafta bilgisi yetmediği için karşılık vermek yerine çoğu yerde karşı çıktığınız şeyi kabul etmiş ve bir sonraki cevabınıza cevap vermeye çalışmış. Sürekli verdiği cevaplar da gayet yetersiz.''
Demişsiniz ama sanırım diğer konudan bahsediyorsunuz. Eğer bu konuya bakarsanız, karşı çıkılan şeyleri kabul etmeyip tartışırsak konu buralara geliyor — 8-10 sayfa tartışma çıkıyor. Ben de konu aynı yere gelmesin, uzamasın diye diğer konuda arkadaşın dediği çoğu şeye katılıyormuş gibi yaptım, çünkü başka şansım yoktu. Eğer karşı fikir belirtsem konu oradan kopacak ve kim bilir nerelere gidecekti. Konunun dağılmaması için yani.

@hazarcoban
Okursan anlarsın Tanrının neden İnsanlardan ve İblisten nefret ettiğini.

Tanrı insanlardan kozmik enerjiyi sadece kendisi almak istiyordu. İblis buna karşı çıktı ve tüm tanrıların o enerjide hakkının olduğunu savundu.

Olay burda koptu :D

Hocam,
''Konuyu okudum ama yanlış anlamayın, ciddi söylüyorum, alınmayın; biraz boş yapmışsınız. Karşı tarafta bilgisi yetmediği için karşılık vermek yerine çoğu yerde karşı çıktığınız şeyi kabul etmiş ve bir sonraki cevabınıza cevap vermeye çalışmış. Sürekli verdiği cevaplar da gayet yetersiz.''
Demişsiniz ama sanırım diğer konudan bahsediyorsunuz. Eğer bu konuya bakarsanız, karşı çıkılan şeyleri kabul etmeyip tartışırsak konu buralara geliyor — 8-10 sayfa tartışma çıkıyor. Ben de konu aynı yere gelmesin, uzamasın diye diğer konuda arkadaşın dediği çoğu şeye katılıyormuş gibi yaptım, çünkü başka şansım yoktu. Eğer karşı fikir belirtsem konu oradan kopacak ve kim bilir nerelere gidecekti. Konunun dağılmaması için yani.

Hocam Zaten bu konuya cok bakamdigimi cok uzun oldugu icin sadece goz gezdirdigimi diger konuda yani sizin konunuz 2-3 sayfa falan oldugu icin ona bakarak ve birazda buraya bakarak yorumaldigimi belirttim Zaten

Yani yanlis anlamayin ama Zaten karsi tez sununca konunun o kadar ileri gideceginin farkindaysaniz uzatmaya nedfen devam ettiniz ?

Yani zaten soylediklerinizi kabul etmeyipte uzatipta uzatan kisi'nin zaten kabul etmeye niyeti yoktur hocam

Zamaninda bu tarz konular cok acildiginda bende onlara cevap verdim ama degisen bir sey yoktu cunku karsi taraflarin zaten dogru yolu bulma gibi bir amaclari yoktu tek amaclari dini kotulkemek ve aklinca curutmeye calismak yani bagzilari o kadar sacama sapan cevaplar veriyolardiki gulme krizine giriyordum XD

bende En son ugrasmayi biraktim sadee arada gorursem 1-2 sey yaziyorum bakiyorum eger on yargili ve kabul etmek yerine surekli curutmek icin sacmalayan biriyse uzatmiyorum

Sizede Tavsiye ederim yoksa sadece zaman kaybi bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam,

Alıntıyı görüntüle
Yani, zaten bilgisayarımda bulunan bazı seçtiğim ayetleri tek tek en baştan yazmak yerine kopyala-yapıştır yapınca ChatGPT’den mi almış oluyorum?

Reis Orada Bir tik Espirisne Demistim, Kb ama Artik Chatgpt'den Aldigina %99 Eminim DSIGOKAJJDFKNHADJKFHNAKDJFHNDAK

Yani Hayatim'da Chatgpt disinda su sekilde bu semboleleri kullanarak bu sekilde yazan birini gormedim XD

Yanlis anlamayin ChatGpt'den destek almak zaten kotu bir sey degil sinirlari bilkdigimiz surece yani mesela tek tek yazmaya useniyorsunuszdur veya tam hatirlamiyorsunuzdur chatgpt sorarsiniz okursunuz incelersiniz hata varsa duzeltirsiniz sonra sunarsiniz bunda zaten kotu bir sey yok (Gidip karsi konumayi yapistirip buna karsi tez yaz veya suna karsi cevabin nedir vs. diye sorup kendi fikrimiz gibi sunmadikca :) yukarda da dedigim gibi espirisne demistim zaten XD

Bu arada Zaten Turkiyedeki Ateistlerin %99,9'u XD falan Bos insan yani Internette sagda solda video goren 2-3 sey arastirinca yarim yamalak bilgisiyle kendince yalanlayan insanlar zaten bir bakin covbid donemine kadar kac tane ateist vardi, goruyorduk bide simdi bakin her yer ateist kayniyor cunku cogu dedigim gibi ozelliklede son 3-4 yildir bu ateist muhabbetleri acildiktan sonra internette bu tarz icerikleri tuketerek ateist olan kisler

Zaten O kadar arastirmayi seven (dogruyu savunan dedikleri gibi ozgurlukcu on yargisiz insanlar olsaydilar) dogruyu bulmak isteyen kisiler olsalardi emin olun Gider Baska birini arastirirlardi anlatilan yalanlarin aksine gercekleri ogrenirlerdi'de neyse o konuya hic girmeyecem.

Bakin Gunumuzde nerdeyse her dinden bir buyuk bir kisim insan filistini savunurken Ateistlerin cogu (Turkiyedeki) Israili savunuyor Kendileri cok zekiler ya dusunmek arastirmak yerine google'dan bir kac video izleyip o bunlar bize ihanet etmis sunu yapmis bunu yapmis diyip Akillarinca Kendilerini araplardan nefret eden Zeki arastiran Entektuelll 💅Tarihini bilen Cahil olmayan Modern Bilincli bir insan olarak goruyorlar :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Emin Olun internette, sosyal medya yorumlarinda falan Iste dogu turkistana niye bunca yildir ses cikarmadiniz vs. diyen insanlarinda %99'u Filistin olayi Olana Kadar Dogu turkistan'da olanlari bilmiyorlardi gorup duyduysalar dahi sadece tepki gosterip sonra unutmus insanlar Cunku Cin Isaril gibi acik Acik yaptikalrini paylasmadi medyadan gizledi medyaya sizmasina,Populerlesmesine engel oldu mesela Filistinde olanlari canli canli izleyebiliyorken cinde Dogu Turkmenistan'lilara yapilan olaylarin sizmi goruntu veya videolari neredeyse yok o kadar az.
Ayrica Sahsen bu dusunceye sahip insanlarin Dogu tukistana gonullu asker yollamaya kalkilsa birak yarisini %10'nun bile gidecegin dusunmuyorum.

Neyse hic aciklama yapamyacagim bu konudada merak eden ateist varsa gitsin arastirsin, Ayrica her sey bir yana Atalarinin Yaptigi Hatanin Bedelini Bebeklere yukelyecek kadar kansiz assagilik insanlar (''israli savunanlara diyorum'') ve sorunca kendileri modern,Avrupai Adaletli Insanlar XD

Biraz Destan yazmis gibi oldu ama Kusurabakma (At chatgpt'ye ozet iste XD)

Andolsun ki cinlerin ve insanların çoğunu CEHENNEM İÇİN YARATTIK. Onların kalpleri vardır, fakat anlamaz
Gözleri vardır, fakat görmez bunlar hayvanlar gibi hatta daha da aşağıdırlar. ( Araf suresi 179 )

Ve Rabbinin "Andolsun ki CEHENNEMİ cinlerle ve insanlarla TAMAMEN DOLDURACAĞIM '' SÖZÜ gerçekleşecektir. (Hud suresi 119)

Dostlar bu ayete göre allah zaten söz vermiş cehennemi cin ve insanlarla tamamen dolduracağım diye.Böyle bir söz vermesi sizcede yanlış değil mi ? Üstelik bu sözünün gerçekleşmesi içinde (( iyi insanları cehenneme atmayacağına göre )) kalbi olupta görmeyen gözü olupta duymayan , yani cehenneme atmak için bu kötü özelliklere sahip kullar yarattığını söylüyor.
Bu yanlış değil mi arkadaşlar ?
Sorguluyorum kanzi anlarsınya🤣

Andolsun ki cinlerin ve insanların çoğunu CEHENNEM İÇİN YARATTIK. Onların kalpleri vardır, fakat anlamaz
Gözleri vardır, fakat görmez bunlar hayvanlar gibi hatta daha da aşağıdırlar. ( Araf suresi 179 )

Ve Rabbinin "Andolsun ki CEHENNEMİ cinlerle ve insanlarla TAMAMEN DOLDURACAĞIM '' SÖZÜ gerçekleşecektir. (Hud suresi 119)

Dostlar bu ayete göre allah zaten söz vermiş cehennemi cin ve insanlarla tamamen dolduracağım diye.Böyle bir söz vermesi sizcede yanlış değil mi ? Üstelik bu sözünün gerçekleşmesi içinde (( iyi insanları cehenneme atmayacağına göre )) kalbi olupta görmeyen gözü olupta duymayan , yani cehenneme atmak için bu kötü özelliklere sahip kullar yarattığını söylüyor.
Bu yanlış değil mi arkadaşlar ?
Sıkılmış yaratmış bizene xd.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım

Sınamak için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,074
Üyeler
184,102
Son üye