Neler Yeni

Allah Sadece Big Bang'de Yok Şu Anda da Var

TamerKs

80+ Silver
Bana da demiş olabilir beni yanıtlamış
Hayır sana değil, direkt bize susluman kelimesi damga vuruluyor demişsin ben de yobaz da oluyoruz anlamında yazdım.

Kimseye karşı nefretim yok herkesin fikri kendine bana ne

Son düzenleme:

mfimmel

80+ Silver
Kırmızı Asa- Kafile videolarının özeti gibi düşünebilirsiniz. Her videoya özet getirmeye çalışacağım.

• Allah'ın varlığı ispatlanmaya çalışılırken Big Bang ve evrim kullanılmaması gerekir. Çünkü bu iki olgu milyarlarca yıl önce gerçekleşmiştir. Hal bu ki aşağıdaki ayetlere bakıldığı zaman Kur'an'ın bize tanıttığı Allah şimdiye de hüküm veriyor.
En'am﴾95﴿
Tohumu ve çekirdeği çatlatan şüphesiz Allah’tır; O, ölüden diriyi çıkarır, diriden de ölüyü çıkarmaktadır. İşte Allah budur. O halde (haktan) nasıl dönersiniz?
Vakia(58,59)
Şimdi düşünsenize o akıttığınız meniyi! Onu yaratıp insan haline getiren siz misiniz, yoksa Biz miyiz?
Bakara(259)
...hele o kemiklere bak onları nasıl birbirinin üzerine kaldırıyoruz? Sonra onlara nasıl et geydiriyoruz?...
İbrahim(32)
Allah, gökleri ve yeri yaratan, gökten yağmur indiren ve onunla size rızık olarak türlü meyveler çıkaran, emri gereğince denizde yüzmek üzere gemileri emrinize veren, nehirleri de hizmetinize sunandır.
Vakia(68,98)
Hiç içtiğiniz suyu düşündünüz mü? Siz mi indiriyorsunuz onu bulutlardan, yoksa Biz miyiz indiren?
En'am(59)
O’nun bilgisi dışında dalından bir yaprak bile düşmez.

• Ayetlerde gördüğünüz üzere yaratma, var etme ve yönetme sadece başlangıca değil her zamana uygulanır. Eğer ki biz Allah'ı Big Bang veya evrim ile ispatlamaya çalışırsak deizmin tanrısını ispatlamış oluruz. Ama Kur'an diyor ki bakmaz mısınız yere göğe, sanatı görün, akletmez misiniz?
  • Spermin bir bebek olması, ilaçları içince duygu durumumuzun yükselmesi, hormonlarımızdan serotonin basit bir karbon, hidrojen, azot ve oksijenden oluşuyor ama bunlar bir dizilime geldiğinde bizi mutlu ediyor. Başka alanlarda da bulunan bu basit elementler doğal olarak vücudumuz tarafından belli bir formülle üretiliyor. Bunun için sizce de şimdiye hükmeden bir tanrı bir Allah gerekmez mi?

ÖZET

Allah'ın varlığını kabul edebilmek için öncelikle aklımızdaki tanrıyı silmemiz gerekiyor. Bu ne demek? Aklımızda nasıl bir tanrı tasviri varsa silmemiz gerekiyor. Zira siz insanlar tanrının niteliklerine karar verebilecek akılda değilsiniz -doğal olarak.
Tanrıyı sildikten sonra boş bir diske yükleme işlemi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu yüklemenin yapılacağı -tabiri caizse- öbür USB bellek Kur'an'ı Kerim'dir. Peygamber sünnetidir.

Kıyamet(36,40)
Esirgeyen ve bağışlayan Allah'în adıyla
insan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder. O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi? Sonra bu, bir "alaka" oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. Nihayet ondan da erkek ve dişi iki eşi var etti. Şimdi, bunları yapan Allah'ın ölüleri diriltmeye gücü yetmez mi?

Kur'an diyor ki Allah insanları başı boş bırakmamıştır. Biz her zaman varız her zaman hüküm ederiz.

Hac(73)

Ey insanlar! Size bir misal verilmekte; dinleyin onu: Allah’tan başka kendilerine yalvarıp yakardıklarınız var ya, hepsi bunun için bir araya gelseler bile bir sinek yaratamazlar! Hatta sinek onlardan bir şey kapsa, onu dahi ondan kurtaramazlar. İsteyen de âciz, kendinden istenen de!
Ya kanka kusura bakma da forumların amacı yaşanılan sorun/konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan veya ne yapacağını bilemeyen kişilere yardım etmek değil midir?

Neden özellikle bu zamanlarda bu kadar din konuları açılıyor ve yorumlar yapılıyor bunların birçoğuna yorum yapmış biri olarak bence bu konuların yeri burası değil ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya kanka kusura bakma da forumların amacı yaşanılan sorun/konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan veya ne yapacağını bilemeyen kişilere yardım etmek değil midir?

Neden özellikle bu zamanlarda bu kadar din konuları açılıyor ve yorumlar yapılıyor bunların birçoğuna yorum yapmış biri olarak bence bu konuların yeri burası değil ya.
Siz konuyu ne amaçla açmış olursanız olun bu konular illa bir yerde patlak veriyor ve tartışma değişiyor, gerek yok.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Bu tarz konular bu forum için çok tehlikeli oluyor.

KlausM

80+ Silver
1659089842847.png

Top Bottom