Allahın yaptığı tuhaf şeyler.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Doğduğumdan beri Müslümandım sorgulamadan aileden gelen öğretiler doğrultusunda 2-3 sene kadar inançsızdım sonrasında geri döndüm dinime buna sebep olan çok faktör var değişir dediğim gibi Tanrı yerine düşünmüyorum yapamam çünkü ben tanrı değilim olmadım
Yani senin ateist olduğun o 2-3 senelik kısma denk gelseydim suan açtığım konuyla belki de çok güzel mi anlaşıcaktık.Zaman seni bana beni sana düşman mı yaptı

Uygunsuz davranış
Bu durum artık bu zamanlarda sadece can sıkıntısında millet baş göstermeye başladı. İnsanların canı sıkıldıkça sataşacak bişey arıyor o da din oluyor nedense. Başta zaten aklın var sorgula düşün denir. Ama o düşünce böyle bişey değil dkxkdl. Bi kere din konusunda bir şey soracaksan dini tam bilen birine sorman gerekir. Herhangi bi matematik formülü bilmek gibi sorduğun herşeyin cevabı var zamanında bende sordum bunu öğrendim. Bu formülün işe yaradığını biliyorum foğruluğunu düşündüm ve inandım. Ama artık sormadığım slruların formülünü aklımda tutmaya ihtiyacım yok. Tutulmalı o ayrı ama durum bu. O yüzden herşeye herkesten cevap bulamazsın.

Herşeyin bir çözümü olması bile kendince güzel bir mesaj değilmi zaten.
Bir derdin varsa bir çözümü vardır. Öyle bi düzenki mantıksız bir şey yok gibi bir şey. Sadece sen varlığını bilmiyorsun..

Yıldızlara bakarak bile anlarsınkş biz önemsiz bir cisimiz.
Ateistlik artık daha çok popüler kültür oldu karı kıza havalı gözükeyim Allah değilde tanrı diyeyim gibi bir şey oldu. Saygı duyarım. Ama daha kaç yy binyıl yaşayacağımız bile belli feğil insan olarak. Uzaydaki bilmem neyin nr işe yaradığını şuan bilmemiz gerekmez. Bin yıl önce nasıl kullanacağımızı bilmediğimiz herhangi maddeyi bile şuan kullanabiliyoruz. O zamanlarda bu niye yaratıldı o zmn diyenler vardır eminim.

İsraf etmek dünyada olan varlığı harcamaktan ziyade bi mantıktır ahlaktır. Ulaşılabilme ve ulaşılamama durumudur. Afrikada çocuklar aç olduğu için israf yapmamak gerekir zaten bir nevi empati kurmaktır. Yoksa zaten dünyada kalan yine dünyada kalıyor uzaya mı gidiyor harcanan şeyler ki gitse bile uzaydan gelenlerde var.

7 yaş olayına gelirsek evet anne babasının suçlu olduğunu düşünüyorum ama bu dini bi konudan ziyade ahlak eğitim ceza sistemiyle alakalı bence. Ki zaten eski zamanlarda dinin hakkıyla yaşandığı zamanlarda kurallarda ona göre sertti. Dediğin durumda belki ailesinede ceza kesilirdi.
Senin dediğim durumda suçluyu başkasında aramak gibi bir şey.
Ailenin suçlu olma durumu bizi rğitip gözetip doğru olanı gösteren xurumda geçerlidir. Allah bizi yaratmıştır babanmı ki o senin ne alaka yani. Anan seni doğursun sana kendini hiç göstermeden bir yerler izlesin. Ve birileri aracılığıyla şunu şöyle yapıcan desin. Bu durumda anan suçlumu olur olursa ne kadar olur. Örnek sadece böyle bi anne bu dünyada suçlu olur tabi..

Bu böyle giderde gider. Ben dinden çok anlayan biri değilim. Ama bazı gerçeklere ulaşmak bu kadar zor değil. İnsan önce mantığı düşünmeyi öğrenmeliki sorgulamayı bilsin ondandır ilk denen oku dur...
Kimse karıya kıza hava atmak için ben ateistim demiyor ama siz 72 huri almak için çekilmedik zikir bırakmıyonuz

Yani senin ateist olduğun o 2-3 senelik kısma denk gelseydim suan açtığım konuyla belki de çok güzel mi anlaşıcaktık.Zaman seni bana beni sana düşman mı yaptı
Ben o ateist olduğum dönem senden beterdim Allah affetsin biri gelse tokadı bassa dövse hak edecek konumdaydım çünkü bilgisizce insanların dinine saldırıyordum hakaret ediyordum bu cevabımda son derece samimiyim şükrüler olsun kurtuldum

Kimse karıya kıza hava atmak için ben ateistim demiyor ama siz 72 huri almak için çekilmedik zikir bırakmıyonuz
Dedikleriöden bunu anladığını göstererek amacını belli ettin zaten. Ben onu bile direkt sana yazmadım. Anlama seviyen burdan kendini gösteriyor zaten. Allah sonunu hayır etsin. Sen kendine kodlamışsın bir yolu amacın cevap almak değil. İyi günler

çelişen bir ayet söyle
Tekvir suresi 1 Güneş katlanıp dürüldüğünde, kişi öğrenip bilecektir..! Ozamanın insanı güneşi 2 boyutlu zannetmiştir ve kuranı kerime lahmacun gibi dürüldüğü zaman olarak yazmışlar.Halbu ki 3 boyutlu birşeyi dürüm gibi katlayamazsın. Al sana hatalı ayet

Dedikleriöden bunu anladığını göstererek amacını belli ettin zaten. Ben onu bile direkt sana yazmadım. Anlama seviyen burdan kendini gösteriyor zaten. Allah sonunu hayır etsin. Sen kendine kodlamışsın bir yolu amacın cevap almak değil. İyi günler
Ağzına sağlık hocam samimi değil bu arkadaş sabahtan beri bunu söylüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6. sayfada iki tane söyledim zaten. 12 tane de söylesem fayda etmeyecek ayrı konu.
Rum suresine cevap verirmisin hala bekliyorum

Demiştim ben işte kavga çıkacak diye. Birilerinin şöyle bir argüman var "Felsefe bölümüne yazmış yazabilir ne var bunda" diyeceksiniz ama bu tür gönderilerde kavga çıkıyor genellikle ateist birisi diyor şudur budur Müslüman birisi diyor şudur budur kavgayı bitirelim bence derim. Biz buraya yardımlaşmaya geldik ilkokul çocukları gibi kavga etmeye gelmedik.

boş gereksiz konular.

sırf etkileşim kasmak için açılan felsefe/din tarzı konuları gidin başka yerde açın

amacınız kaos oluşturmaktan başka şey değil

gerçekten artık mide bulandırıcı olmaya başladılar bu tarz insanlar
Ben inandığınız değerlere hakaret etmeden küfür etmeden sorular soruyorsam yinede cevap alamadan kaos olusuyorsa sıkıntı bende değil bana cevap yazanlardadır

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,465
Üyeler
183,292
Son üye
mehmetcan65
Geri