Dahası
almanya vizesine başvurdum yasal olarak red verdiler baktım başka yol yok kaçak gidicem dedim ilk gidişte bir yol arkadaşı bularak gittim dağda filan hayvan çıkarsa iki kişi baş edebilir diye 2 kişi olmamız daha iyi oldu dağda her türlü hayvan var çünkü köpek çakal yılan geyik ceylan vb beraber yakalandık slovenyaya geçerken aslında kendi çizdiğim yol haritasına göre gitseydim yakalanmazdık ta yanımdaki arkadaşın dediği yerden geçelim dedik mal gibi yakalandık tabi ondan sonra beraber sırbistana gidip ordan geçelim dedik ordada havaalanında o geçti beni almadı polisler geri gönderdiler sonra ukrayna ya gittim ordan polonya sonra almanyaya geçerim diye ordada tek başıma bisikletle tam sınırı geçmeme 1 km kala 2 asker arabayla önüme çıktı mecbur korkup geri döndüm zaten ülkede savaş var ordan bir daha sırbistana gittim yine almadı beni sırbistan geri gönderdi makedonyaya gittim ordada havaalnında benle bir türk öğrenciyi hiç bişi olmadığı halde geri gönderdiler türkiye ye sağolsun türkiye pasaportunun dünya genelinde o kadar büyük bir ağırlığı varki anlatamam gürcistan pasaportu bile türk pasaportundan daha ağır ve kıymetlidir emin olabilirsiniz ordan kosovaya gittim ordan karadağa geçtim ordan sırbistana geçtim sırbistandan macaristana geçtim kaçak olarak gece tek başıma ormana girdim ölümü %99 göze almıştım zaten ama bişi olmadı allahtan macaristana girerken gece askerler beni gördü radardan aramaya geldiler 10 kişi ben buğday tarlasınıa saklandım yerler çamurdu 2 saat uyudum ıslak ıslak sonra sabah devam ettim o gün tam 35 km yol yürüdüm ayaklarım şişmişti artık en son bir köye geldim bir kafeteryaya girdim ordan 2 kahve içtim oranın sahibine bana bir taksi çağırmasını söyledim burda taksi yok dedi otobüs var saat bası kalkıyo diye iyi durak nerde dedim durakta 100 metre ilerdeydi çıktım durağa gidiyordum 20 metre kala sivil polis arabası geldi bana pasaport kontrolü yapmaya vizede yok tabi yakalandım işte polislere sordum benim kaçak olduğumu nerden anladınız diye köylüler seni şikayet etmiş dedi yabancısın diye o köylülerin ben taa.....) ben iyi niyetlii olduğum için hep böyle oldu o köylülerin bi tanesinin bisikletini çalıp yoluma devam etseydim böyle olmazdı bence ordan sırbistana attılar beni ordan hırvatistana geçeyim dedim yine sınıra 2 km kala polis önümü kesti mecbur geri döndüm o günde 40 km yakın yol yürüdüm ordanda paramda bitmişti türkiyeye geri döndüm toplamda 15 bin tl param gitti bunun 3 bin tl si ceza olarak aldılar toplam 2 ay sürdü macera 20 günü nezarette geçti nezaretleri çok kötü özellikle bosna hersekin sözde müslümanlar ama hristiyanlar bosnalılardan 100 kat daha iyi diyebilirim bir öğünde verdikleri yemek 3 dilim ekmek bir dilim peynir aradan 3 ay geçti işte şimdi ise ingiltereye gitmeyi düşünüyorum yazın bulduğum ilk ingiliz bayanla evlenip gitcem