Almanya'ya ekran kartı satışı mantıklı mı?

Hayır yok birlikte baktık. Kendisi bir sistem topladı 1400 euroya ama 2.el topladığı sistem 3060 ryzen 7 3700x bizde bu sistem yeni hali 14 bin TL. Kendisi orda 1700 euroya satacak.
Bilmiyorum ama şu anda stok olmadığı için pahalıdır yakın zamanda stok gelince satamazsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Stok yok ki hiç bir yerde Amerika'da bile 2000 dolara 3080 satılıyor her yerde karaborsada şuan nereye götürsen kar edersin zaten.
2k dolar a 3080 iyi(Türkiye fiyatına göre)

Ben giderken 5 tane alacaktım hem yol masrafı da çıkardı,bir tane ile olmaz ya
Hayır zaten Türkiye den almanya'ya götürecektim
Normalde Türkiye'ye girerken bir yolcuda birden fazla varsa vergi istenebilir. Hatta fazlası kaçak geçirmeye çalışıldığında el konabilir.
T.C Ticaret Bakanlığı sitesinden bir fotoğraf:
İki farklı olayda toplam 11 adet ekran kartına el konulmuş örneğin.

Yurtdışına çıkartırken ise bunun tersi nasıl işliyor araştırmak lazım. Almanya'nın bu konuda kuralları olabilir, Türkiye'de ihracat vergisi tarzı vs. bir şey var mı bilmiyorum da... Genelde hep yurtdışından alındığı için böyle yapan hiç duymadım. Şuan piyasa her yerde garip olduğundan dediğiniz gibi daha karlı olabilir ancak işte şu çıkış mevzusunu da araştırmak lazım.

Hatta şuan bir baktım ülkeden çıkartırken Türkiye tarafında bir limit bulunmuyor ancak gideceğiniz ülkenin limitlerine dikkat ediniz diye uyarı bulundurulmuş.
Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı Gümrük Rehberi

1620284226515.png

1620283705249.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,257
Üyeler
185,051
Son üye
Luwi