Altyapı ve hız sorunu

BringThaNoize

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
843
5-6 yıl önce Vodafone'da çok ucuz olması sebebiyle 8 mbps internet paketi aldık. O zamanlar 8 mbps tam alıyorduk. Ama direk biraz çukurda kaldığı için kablo da yere biraz yakın oluyordu. Kepçe vinç falan geçerken kablo sürekli takılıyordu ve kopuyordu. Çoğu zaman 1 hafta internetsiz kalıyorduk. İlk kopmadan sonra hızımız 4-5 mbps'ye düştü. Şu anda ev adresimden internette altyapı sorguladığım zaman 11 bps desteklediği yazıyor. Ama vodafone'a bunu belirtmemize rağmen sürekli bize dedikleri tek şey "değerlerinizi biraz yükseltiyorum". Ama değişen hiçbir şey yok. Hat arızalarında ise Türk Telekom geliyor. Müşteri hizmetlerine alt yapı arızalarına Türk Telekom geliyor dediğimde ise "öyle bir şey yok beyefendi. Türk Telekomla bir alakamız yok" diyorlar. Zaten vodafone o kadar berbat bir firma ki telefonum evin içinde bile çekmiyor. Balkona ya da pencere kenarına gitmem gerekiyor. Türk Telekom bodrum katta 4.5G çekerken Vodafone 3G gösteriyor. Ve vodafone'da 3G göstermesi internet yok anlamına geliyor. Ben bu müşteri hizmetlerine nasıl laf anlatacağım? Ailem değiştirmekten yana kesinlikle yanaşmıyor. Bu konuda elmastan daha katılar. Ne kadar uğraşsam da değiştiremedim. Çünkü faturamız 55 lira. Bu fiyata başka yerde internet bulamadık.

5-6 yıl önce Vodafone'da çok ucuz olması sebebiyle 8 mbps internet paketi aldık. O zamanlar 8 mbps tam alıyorduk. Ama direk biraz çukurda kaldığı için kablo da yere biraz yakın oluyordu. Kepçe vinç falan geçerken kablo sürekli takılıyordu ve kopuyordu. Çoğu zaman 1 hafta internetsiz kalıyorduk. İlk kopmadan sonra hızımız 4-5 mbps'ye düştü. Şu anda ev adresimden internette altyapı sorguladığım zaman 11 bps desteklediği yazıyor. Ama vodafone'a bunu belirtmemize rağmen sürekli bize dedikleri tek şey "değerlerinizi biraz yükseltiyorum". Ama değişen hiçbir şey yok. Hat arızalarında ise Türk Telekom geliyor. Müşteri hizmetlerine alt yapı arızalarına Türk Telekom geliyor dediğimde ise "öyle bir şey yok beyefendi. Türk Telekomla bir alakamız yok" diyorlar. Zaten vodafone o kadar berbat bir firma ki telefonum evin içinde bile çekmiyor. Balkona ya da pencere kenarına gitmem gerekiyor. Türk Telekom bodrum katta 4.5G çekerken Vodafone 3G gösteriyor. Ve vodafone'da 3G göstermesi internet yok anlamına geliyor. Ben bu müşteri hizmetlerine nasıl laf anlatacağım? Ailem değiştirmekten yana kesinlikle yanaşmıyor. Bu konuda elmastan daha katılar. Ne kadar uğraşsam da değiştiremedim. Çünkü faturamız 55 lira. Bu fiyata başka yerde internet bulamadık.
İlk olarak Vodafone telefon hattını kullanıyorum dediğiniz gibi rezalet bende o sorundan müzdarip durumdayım fakat vodafone internet konusunda bok atmanızın sebebi bilgisizliğinizdir.Altyapınız ttnete ait firmanın bir önemi yok ttnet altyapısı kötüyse firmanın önemi yok sorun yaşarsın."TTnet ile alakamız yok" deme sebepleri altyapı ttnetin olduğu için müdahale etme hakları yoktur yazılımsal olan sorunları uzaktan restart atarak felan çözerler.
O fiyata 20gblık kota bile bulamazsın bu devirde.Sadece altyapında ttnet varsa başka firmaya geçmeyle uğraşma.

Vodafone aman uzun dursun diyelim çıkardıkları uygulamadan bile bir haber olan firma. Bayi'ye gittiğimde bir şey sorduğumda haberleri yok ki bu durumdan da haberleri yok. Herkes zaten işini yapsaydı daha neydi. TT'net gelir tabi alt yapı onlara ait zaten buradan notu vermek gerekir. Vodafone evet ucuz şuan ki tarifeleride bir tık düşük aile bu konuda katıysa pekte yapacak bir şey yok eğer sen verebiliyorsan fazla olan payı üstlenirsin bir şekilde imkanın varsa yoksa şuan ki fiyatlara bakınca ekstra 30 tl demek aile'de galiba sadece sen kullanıyorsun ki sorunu sen yaşıyorsun. Eğer sorun varsa zaten bu bir şekilde giderilmesi gerekirdi. Yoksa benim gibi anlatıyorum anlatıyorum ama karşı taraf o anı durumu yaşamadığı sürece senin anlattığın havada kalıyor cidden bu konuda hak verebilirim.

Türk Telekom altyapısı kullanıyor evet. Ama beni sinir eden asıl durum bunu belirtmeme rağmen hayır efendim altyapı vodaone'un diyorlar. Türk Telekom altyapısını kullanmıyoruz dediler bana. O konuda bi şey elden gelmiyor. Ama mobil şebekeye çamur atmakta son derece haklıyım. Alanya'da oturuyorum. Köy yeri de değil. Hatta şöyle diyeyim. Alanya'da 4.5G ile 2-3 mbps indirme hızına sahiptim. Ama Şanlıurfa'nın bir köyünde 85-90 mbps bir hıza ulaştım. Hadi interneti geçtim. Evin içinde şebeke gidiyor. Müşteri hizmetlerine bildirdim 2 kere ikisinde de baz istasyonu incelenecek diye mesaj geldi ve bikaç gün sonra bulunduğunuz bölgede yatırım yapılması gerekmektedir diye mesaj geldi. Yani karışmayacağız diyorlar. Çilemizi çekmeye devam edeceksin diyorlar. Sırf ping sorunu yüzünden Türk telekoma geçmek istemiyorum ama şebeke konusunda kat kat daha iyiler.

Türk Telekom altyapısı kullanıyor evet. Ama beni sinir eden asıl durum bunu belirtmeme rağmen hayır efendim altyapı vodaone'un diyorlar. Türk Telekom altyapısını kullanmıyoruz dediler bana. O konuda bi şey elden gelmiyor. Ama mobil şebekeye çamur atmakta son derece haklıyım. Alanya'da oturuyorum. Köy yeri de değil. Hatta şöyle diyeyim. Alanya'da 4.5G ile 2-3 mbps indirme hızına sahiptim. Ama Şanlıurfa'nın bir köyünde 85-90 mbps bir hıza ulaştım. Hadi interneti geçtim. Evin içinde şebeke gidiyor. Müşteri hizmetlerine bildirdim 2 kere ikisinde de baz istasyonu incelenecek diye mesaj geldi ve bikaç gün sonra bulunduğunuz bölgede yatırım yapılması gerekmektedir diye mesaj geldi. Yani karışmayacağız diyorlar. Çilemizi çekmeye devam edeceksin diyorlar. Sırf ping sorunu yüzünden Türk telekoma geçmek istemiyorum ama şebeke konusunda kat kat daha iyiler.
Vodafone'un diyorlarsa o zaman iyi kolpa yapıyorlar bir daha vodafone yaklaşmazsın olur biter.
Veri konusunda ilginçler valla

Vodafone aman uzun dursun diyelim çıkardıkları uygulamadan bile bir haber olan firma. Bayi'ye gittiğimde bir şey sorduğumda haberleri yok ki bu durumdan da haberleri yok. Herkes zaten işini yapsaydı daha neydi. TT'net gelir tabi alt yapı onlara ait zaten buradan notu vermek gerekir. Vodafone evet ucuz şuan ki tarifeleride bir tık düşük aile bu konuda katıysa pekte yapacak bir şey yok eğer sen verebiliyorsan fazla olan payı üstlenirsin bir şekilde imkanın varsa yoksa şuan ki fiyatlara bakınca ekstra 30 TL demek aile'de galiba sadece sen kullanıyorsun ki sorunu sen yaşıyorsun. Eğer sorun varsa zaten bu bir şekilde giderilmesi gerekirdi. Yoksa benim gibi anlatıyorum anlatıyorum ama karşı taraf o anı durumu yaşamadığı sürece senin anlattığın havada kalıyor cidden bu konuda hak verebilirim.
Evde oyun oynayan ve indirme yapan tek ben varım ki durum beni rahatsız ediyor sadece. Diğerleri makyaj yemek videoları ve twitch kesitleri izleyen bireyler olduğu için onları rahatsız eden bir durum yok. Bu yüzden derdimi de anlayan kimse yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vodafone'un diyorlarsa o zaman iyi kolpa yapıyorlar bir daha vodafone yaklaşmazsın olur biter.
Veri konusunda ilginçler valla
Şu an iş arıyorum zaten. İş bulduğumda yapacağım ilk şey evime kendime ait ayrı internet çekeceğim. ve yalnızca ben kullanacağım. 4-5 mbps internet ile evdeki herkes kullanabiliyor ama online bir oyun oynarken wifi kapatmam gerekiyor çünkü internet kaldıramıyor.

Evde oyun oynayan ve indirme yapan tek ben varım ki durum beni rahatsız ediyor sadece. Diğerleri makyaj yemek videoları ve twitch kesitleri izleyen bireyler olduğu için onları rahatsız eden bir durum yok. Bu yüzden derdimi de anlayan kimse yok.

Şu an iş arıyorum zaten. İş bulduğumda yapacağım ilk şey evime kendime ait ayrı internet çekeceğim. ve yalnızca ben kullanacağım. 4-5 mbps internet ile evdeki herkes kullanabiliyor ama online bir oyun oynarken wifi kapatmam gerekiyor çünkü internet kaldıramıyor.
Kaldırmaması normal 1 eve genelde 2 internet biraz sıkıntı oluyor ama araştırırsınız.

oyun döngüsünde anlık veri önemli tabi ki diğer türlü ben film izlemişim yayınlara bakmışım bu benim için sıkıntı olmaz. Cidden zor bir tablo İnternet'i değiştirmen için başka konularda bile senin kullanıp'ta sıkıntı yaşadığın bir ürünü bir bağlantıyı aklına gelecek her şey olabilir eğer başkası senin sıkıntını görebilmek aynı ortak noktada buluşmuyor'san derdini maalesef anlatman zor.

Sıkıntı olmasının sebebi ne ki?

Kullanım fazla diyor ondan dolayı çakışma oluyor hız azalıyor filan ve oyun tarzı döngülerinde bariz olarak hissedilir. Modem'in eğer ki misafir modu var ise ayır kendini :()

Şimdi evdeki internetim Vodafone. Ben gidip Türk Telekom ya da Turkcell'den internet alsam da mı sorun çıkaracak? Çünkü ben kendime ayrı internet aldığım zaman Vodafone'dan almayacağım ve düşük bütçeli de almayacağım.

Şimdi evdeki internetim Vodafone. Ben gidip Türk Telekom ya da Turkcell'den internet alsam da mı sorun çıkaracak? Çünkü ben kendime ayrı internet aldığım zaman Vodafone'dan almayacağım ve düşük bütçeli de almayacağım.
Bu işim değil maalesef bilgim yok fakat bildiğim kadarıyla tek altyapı olduğu için felan genelde sıkıntı çıkarıyorlar diye biliyorum inanmıyorsanız araştırın en kötü ttneti arayıp böyle böyle oluyor mu diye sorun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,391
Üyeler
186,882
Son üye
atatürküseviyorum
Geri