AuxLayer
80+
- Reaksiyon skoru
- 19
İyi günler arkadaşlar, benim bulunduğum bölgede hala fiber bağlantı yok ve yaşadığım bina neredeyse 20 yaşında. Geçmiş yıllarda 16mbps indirme bağlantısını sabit bir şekilde alabilirken git gide bu hızda düşüklük yaşadım. Bina içi tesisatı yenileyip ankastreye bağlama gibi bir düşüncem var. Darbelere ve parazitlenme olayına maksimum direnç için CAT6 kablo ile yenilemeyi düşünüyorum. Bu hatları yenileyip hızdaki dalgalanmayı ve eski verimliliği tekrar elde edemediğim takdirde oturduğum binaya 70-80 metre uzaklıktaki ankastreden binaya gelen bağlantıyı isteğim üzerine yeniletebilir miyim?
Bu işe bulaşmadan önce bina dışındaki ankastreden bina içindeki gelen yolunu ölçtürüp düşük hız alırsam altyapı değişikliği veya iyileştirmesi için herhangi bir işlem yaptırabilir miyim?
Bu konular hakkında deneyimi olanlar yardım edebilirse sevinirim.
Kullanıcı olarak kesintisiz 13 yıllık TürkTelekom kullanıcısıyım ve her zaman (16mbps down 1mbps up) paketini alıyorum.
Bu işe bulaşmadan önce bina dışındaki ankastreden bina içindeki gelen yolunu ölçtürüp düşük hız alırsam altyapı değişikliği veya iyileştirmesi için herhangi bir işlem yaptırabilir miyim?
Bu konular hakkında deneyimi olanlar yardım edebilirse sevinirim.
Kullanıcı olarak kesintisiz 13 yıllık TürkTelekom kullanıcısıyım ve her zaman (16mbps down 1mbps up) paketini alıyorum.