Neler Yeni

Altyapım olmasına rağmen internet hızım sabit değil

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
1,645
Merhabalar, öncelikle Turk.net kullanıcısı olduğumu belirteyim. Uzun zamandır kullanmakta olduğum ISS hiç böyle sorunlar ile karşıma çıkmazken son 1 aydır sabit hız alamamaktayım.
Alt yapım 114 mbps download destekliyor ama bazen 75'e düşürülüyorum, bazen 9 mbps alıyorum. Mesela şuan 94mbps download'ım var ama ben müşteri hizmetlerine ne yapmam gerektiğini sorunca bakır kablo kullanıyorsanız %20 kayıp normal , 19:00 - 23:00 arasında %50 kayıp normal gibi cevaplar veriyorlar.

Ne yapmam gerekiyor, bilgisi olan var mı arkadaşlar?
Benim altyapım varken ve genel olarak 90mbps üstü alırken böyle hız düşmesi can sıkıcı oluyor.
Gerekli görselleri ekte görebilirsiniz.

Kapasite hızı bazen 80mbps'e sabitleniyor ve neden olduğunu açıkçası bilemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@alpolojix / Leroxy @RevDeisDou @crazyreign
Yanlış bilmiyorsam bu konularda bilgili kişiler olduğunuz için etiketliyorum.

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    28.6 KB · Hit: 92
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    29.8 KB · Hit: 89
Türknet yani şaşırmadım.

Türknet yani şaşırmadım.
Genellikle bir sorunum olmuyor ancak böyle durumlar olduğunda bana bir açıklama yapılmıyor.
Kablonuz bakır deniyor bunu ben yapmadım ben döşemedim.
19:00 - 23:00 arası Türkiye'de veri kullanımı arttığı için %50 kayıp diyor ben bu saatler arası kullanmıyorum.
Neden bunun olduğunu öğrenmek istiyorum ve bana bilgi verilmiyor son çara buraya konu açayım belki bilen biri yardımcı olur dedim.

Genellikle bir sorunum olmuyor ancak böyle durumlar olduğunda bana bir açıklama yapılmıyor.
Kablonuz bakır deniyor bunu ben yapmadım ben döşemedim.
19:00 - 23:00 arası Türkiye'de veri kullanımı arttığı için %50 kayıp diyor ben bu saatler arası kullanmıyorum.
Neden bunun olduğunu öğrenmek istiyorum ve bana bilgi verilmiyor son çara buraya konu açayım belki bilen biri yardımcı olur dedim
Kk Türknet yani sıkıntılı firma. Ben TT'de ya da Millenicom'da böyle bir sorunla karşılaşmadım her zaman aynı değeri veriyorlar ama Türknet öyle değil.

Kk Türknet yani sıkıntılı firma. Ben TT'de ya da Millenicom'da böyle bir sorunla karşılaşmadım her zaman aynı değeri veriyorlar ama Türknet öyle değil.
TT gerçekten yıllarca kullandım ve aynı altyapıda kullanmama rağmen hiç bir vaadini gerçekleştirmemişti. Turk.net'e geçtim 1-2 yıldır kullanıyorum bir sorun yok bazen kopmalar/kapanmalar oluyor bir kaç saatte düzeliyor. Ama benim hız konusunda çok pirpikliyim. Çözmek istiyorum.

TT gerçekten yıllarca kullandım ve aynı altyapıda kullanmama rağmen hiç bir vaadini gerçekleştirmemişti. Turk.net'e geçtim 1-2 yıldır kullanıyorum bir sorun yok bazen kopmalar/kapanmalar oluyor bir kaç saatte düzeliyor. Ama benim hız konusunda çok pirpikliyim. Çözmek istiyorum.
Valla onu çözemezsin zor ama dene bir şeyler çözersin belki.

Valla onu çözemezsin zor ama dene bir şeyler çözersin belki.
Çözülmeyecek gibi bir şey değil, büyük ihtimal kısıtlamaya maruz kalıyorum. Çünkü aynı alt yapı aynı internet paketi aynı müşteri aynı ip adresi. Değişen tek şey hızım.

Çözülmeyecek gibi bir şey değil, büyük ihtimal kısıtlamaya maruz kalıyorum. Çünkü aynı alt yapı aynı internet paketi aynı müşteri aynı ip adresi. Değişen tek şey hızım.
Kk iyi diyon hoş diyon da Türknet cidden sıkıntı adamlara ulaşamıyorsun bile çözersen haber et de yani ben imkan verniyorum pek.

Çözüme hızlı ulaşmak istiyorsanız ya TT kullanmalısınız ya da Millenicom. TT'den birşeyler almaya çalışacaksanız kararlı olduğunuzu göstermeniz gerekiyor.

Evet bu aradalar Millenicom'da da hız kesilmeleri yaşanmakta çok nadir olsada. Son 2-3 haftada 2 kere meydana geldi bende. 95'lerden 75'lere düştü hızım.Aramaya gerek yok, WhatsApp'tan yazıyorum, 10dk içerisinde eski hızıma kavuşuyorum.

Türknet kötü bir ISS. Evet ucuz fakat kullanıcısının yanında değil. Bu herkesin anlattığı hikayelerden anlaşılıyor.

Çözüme hızlı ulaşmak istiyorsanız ya TT kullanmalısınız ya da Millenicom. TT'den birşeyler almaya çalışacaksanız kararlı olduğunuzu göstermeniz gerekiyor.

Evet bu aradalar Millenicom'da da hız kesilmeleri yaşanmakta çok nadir olsada. Son 2-3 haftada 2 kere meydana geldi bende. 95'lerden 75'lere düştü hızım.Aramaya gerek yok, WhatsApp'tan yazıyorum, 10dk içerisinde eski hızıma kavuşuyorum.

Türknet kötü bir ISS. Evet ucuz fakat kullanıcısının yanında değil. Bu herkesin anlattığı hikayelerden anlaşılıyor.
Amacım şuanda ISS değişikliği değil, yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Şuanda yapmaya çalıştığım şey neden kaynaklı olduğunu öğrenmek.

Amacım şuanda ISS değişikliği değil, yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Şuanda yapmaya çalıştığım şey neden kaynaklı olduğunu öğrenmek.
Üzgünüm yaşadığınız problem için fakat ben genel bir bilgi sağlamak istemiştim. Size bir ISS önermek değil. Ben de yaşıyorum problemleri fakat sonuç sizdeki gibi olmuyor. Bunu anlatmaya çalıştım. İçinde bulunduğunuz durumun sizde farkındasınız belliki.

Geri