AM4 Sistemimi güncellemek için yardım

Hohor

80+
Reaksiyon skoru
14
Bütçe
150000
Arkadaşlar daha önce sistem toplama üzerine konu açmıştım fakat yeni sistem yerine bu sistemi upgrade etmeye karar verdim. Almış olduğum am5 anakart işlemci vs onları iade ediyorum.
Değiştirmek istediğim parçalar kasa,ekran kartı,1 adet 2tb gen 4 m2 ssd ve ram yükseltmesi.
Ekran kartını 5070ti olarak güncelleyeceğim.
Yorumlarınızı bekliyorum.

• CoolerMaster MasterBox MB511 ARGB Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
  • Gigabyte GeForce RTX3070 Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram (HX436C17FB3AK2/16)
  • MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi 5100mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
  • XPG 750W Core Reactor 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
  • Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
  • Samsung 1Tb 970 Evo Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
  • Deepcool lt720 360MM Sıvı soğutma
  • AMD Ryzen 7 5800X3D

Arkadaşlar daha önce sistem toplama üzerine konu açmıştım fakat yeni sistem yerine bu sistemi upgrade etmeye karar verdim. Almış olduğum am5 anakart işlemci vs onları iade ediyorum.
Değiştirmek istediğim parçalar kasa,ekran kartı,1 adet 2tb gen 4 m2 ssd ve ram yükseltmesi.
Ekran kartını 5070ti olarak güncelleyeceğim.
Yorumlarınızı bekliyorum.

• CoolerMaster MasterBox MB511 ARGB Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
  • Gigabyte GeForce RTX3070 Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram (HX436C17FB3AK2/16)
  • MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi 5100mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
  • XPG 750W Core Reactor 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
  • Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
  • Samsung 1Tb 970 Evo Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (MZ-V7S500BW)
  • Deepcool lt720 360MM Sıvı soğutma
  • AMD Ryzen 7 5800X3D
Hocam böyle bir bütçe var iken neden am4 kalacaksınız ki sisteminiz zaten am4 için gayet iyi özellikle işlemci konusunda sıkışacaksınız
am5 te 9800x3d 7800x3d gibi seçenekler var iken. neden vazgeçtiniz am5 ten

Hocam böyle bir bütçe var iken neden am4 kalacaksınız ki sisteminiz zaten am4 için gayet iyi özellikle işlemci konusunda sıkışacaksınız
am5 te 9800x3d 7800x3d gibi seçenekler var iken. neden vazgeçtiniz am5 ten
Am5 e geçmek benim kullanımım açısından çok bir şey değiştirmeyecek gibi duruyor bütçe konusunda sıkıntı yok fakat teknolojik olarak ne zaman bu tarz işlere girişsem bir kriz durumu mevcut oluyor.Yukarıda belirttiğim yükseltmeleri yaptıktan sonra am5 sonrası güncel teknolojilere kadar bana yeterli olur gözüyle bakmıştım.Dediğiniz gibi işlemci olarak 9800x3d yi deneyimlemeden geri göndermek bende de ukte bırakmayacak değil

Am5 e geçmek benim kullanımım açısından çok bir şey değiştirmeyecek gibi duruyor bütçe konusunda sıkıntı yok fakat teknolojik olarak ne zaman bu tarz işlere girişsem bir kriz durumu mevcut oluyor.Yukarıda belirttiğim yükseltmeleri yaptıktan sonra am5 sonrası güncel teknolojilere kadar bana yeterli olur gözüyle bakmıştım.Dediğiniz gibi işlemci olarak 9800x3d yi deneyimlemeden geri göndermek bende de ukte bırakmayacak değil
Ekran kartı dışında bir şey kalmamış ki birde istersen rami 32 yaparsın düzgün fiyata bulursan o da. Onun dışında am4 ten daha üst bi verim alınamaz açıkçası. Satıp am5 geçmek size mantıksız geliyorsa tabii.

Ekran kartı dışında bir şey kalmamış ki birde istersen rami 32 yaparsın düzgün fiyata bulursan o da. Onun dışında am4 ten daha üst bi verim alınamaz açıkçası. Satıp am5 geçmek size mantıksız geliyorsa tabii.
Kasa olarak pek bilgim yok biraz araştırma yaptım ama öneriler olursa daha kolay seçilim yapabilirim.Ek olarak bu kombinasyonda 850 w psu a geçmek gerekir mi o konuda biraz kararsızım

anakart ve işlemci hazır elinizdeyken bence am5 Kurun derim.

1-2 kritik parçayı hallettikten sonrası gerisi tamamen görüntü olarak zevkinize göre şekillendirebilir
ama yinede siz bilirsiniz

anakart ve işlemci hazır elinizdeyken bence am5 Kurun derim.

1-2 kritik parçayı hallettikten sonrası gerisi tamamen görüntü olarak zevkinize göre şekillendirebilir
ama yinede siz bilirsiniz
Dediğiniz mantıksız değil bende düşündüm tabi bunu kasa fan seçimidir bunlara çokta zaman ayırmak istemiyorum takip etmesi yoruyor şahsen bu kadar boş zamanım pek olmuyor.Bir ürün alırken çok fazla karşılaştırma yapıyorum şahsım adına epey bunaltıyor

Dediğiniz mantıksız değil bende düşündüm tabi bunu kasa fan seçimidir bunlara çokta zaman ayırmak istemiyorum takip etmesi yoruyor şahsen bu kadar boş zamanım pek olmuyor.Bir ürün alırken çok fazla karşılaştırma yapıyorum şahsım adına epey bunaltıyor
ana parçaları belirledikten sonra kasa fan gibi şeyleri istediğiniz markaları belirtirseniz özelliklleri beyaz mı siyahmı bu tarz şeyler ile birlikte yardımcı olmaya çalışırım

ana parçaları belirledikten sonra kasa fan gibi şeyleri istediğiniz markaları belirtirseniz özelliklleri beyaz mı siyahmı bu tarz şeyler ile birlikte yardımcı olmaya çalışırım
Siyah sistem düşünüyorum.Kasa olarak akvaryum cazip geliyor fakat hava akışı veya daha kaliteli diğer seçeneklere de açığım

Bence rami 32 yap bide ekran kartı kâfi

Siyah sistem düşünüyorum.Kasa olarak akvaryum cazip geliyor fakat hava akışı veya daha kaliteli diğer seçeneklere de açığım
elinizde bulunan parçalar nedir ona göre bir bakalım hocam birkaç öneri yapayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,238
Üyeler
186,038
Son üye
FredaS
Geri