Neler Yeni

Çözüldü✓ AM5 Ryzen 7 7700 için Sıvı Soğutucu Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Emrah Saraç
Instagram
https://www.instagram.com/emrah.sarac37/
Steam
https://steamcommunity.com/id/SilentScream37/
Twitter
onnumarakaptan
Facebook
BlackSea37
Bütçe
4000
Başlıkta da belirttiğim gibi Amd Ryzen 7 7700 için sıvı soğutucu önerisi bekliyorum.

Hali hazırda kullandığım CoolerMaster MasterLiquid 240 Lite fanların biri kırılmıştı hali hazırda araştırma ile 2 adet Arctis Bionix P12 aldım ve o şekilde kullanıyorum.

7700 için yetersiz gibi geliyor boşta en düşük 42 dereceyi youtube tarzı normal gezmelerde bazen yük binince işlemciye 73 derecelere kadar çıktığını görüyorum core temp ile 90watt kullanıyor o zaman da biostan 65watt TDP ayarı ile kullanıyorum bider PBO açık 5.5GHz ye çıkıyor çekirdekler 2019 yılında almıştım sanırsam radyatördeki sıvı artık ömrünü doldurdu onun için sizden AM5 uyumlu serin çalıştıracak ve O.C için de iyi bir sıvı soğutma önerisi bekliyorum bir kaç tane buldum tam emin olamadım fikirleriniz bekliyorum.

Bütçe: 4K

Anakart: MSI Pro B650-P

Kasa: Rampage Squadron

Ölçüleri: 455x230x520mm /360mm üst kısımda yer mevcut

1-Deep Cool LT720 A-RGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

2-NZXT Kraken X63 RL-KRX63-01 280 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

3-Arctic LIQUID FREEZER II 360 bu bir tık bütçemi aşıyor

4-Cougar CGR-AQUA-360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

Bulduklarım bunlar tabi forumlarda Lian-Li bide çok öneriliyor ama daha yeni duydum ismini güvenemiyorum.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,270
İsim
Bilal Tepe
Başlıkta da belirttiğim gibi Amd Ryzen 7 7700 için sıvı soğutucu önerisi bekliyorum.

Hali hazırda kullandığım CoolerMaster MasterLiquid 240 Lite fanların biri kırılmıştı hali hazırda araştırma ile 2 adet Arctis Bionix P12 aldım ve o şekilde kullanıyorum.

7700 için yetersiz gibi geliyor boşta en düşük 42 dereceyi youtube tarzı normal gezmelerde bazen yük binince işlemciye 73 derecelere kadar çıktığını görüyorum core temp ile 90watt kullanıyor o zaman da biostan 65watt TDP ayarı ile kullanıyorum bider PBO açık 5.5GHz ye çıkıyor çekirdekler 2019 yılında almıştım sanırsam radyatördeki sıvı artık ömrünü doldurdu onun için sizden AM5 uyumlu serin çalıştıracak ve O.C için de iyi bir sıvı soğutma önerisi bekliyorum bir kaç tane buldum tam emin olamadım fikirleriniz bekliyorum.

Bütçe: 4K

Anakart: MSI Pro B650-P

Kasa: Rampage Squadron

Ölçüleri: 455x230x520mm /360mm üst kısımda yer mevcut

1-Deep Cool LT720 A-RGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

2-NZXT Kraken X63 RL-KRX63-01 280 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

3-Arctic LIQUID FREEZER II 360 bu bir tık bütçemi aşıyor

4-Cougar CGR-AQUA-360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

Bulduklarım bunlar tabi forumlarda Lian-Li bide çok öneriliyor ama daha yeni duydum ismini güvenemiyorum.

Lt720 veya zalman reserator

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Emrah Saraç
Instagram
Steam
Twitter
onnumarakaptan
Facebook
BlackSea37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,764
İsim
yusuf ecer
Deep Cool üzmez diyorsunuz değil mi ?
Deepcool lt720 - ls720 modellerinde çağ atladı. Rakibi direkt arctic. Arcticten eksiği sesinin biraz daha fazla olması. O yüzden performans anlamında alabileceğiniz en iyi aiolardan diyebilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Emrah Saraç
Instagram
Steam
Twitter
onnumarakaptan
Facebook
BlackSea37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Deepcool lt720 - ls720 modellerinde çağ atladı. Rakibi direkt arctic. Arcticten eksiği sesinin biraz daha fazla olması. O yüzden performans anlamında alabileceğiniz en iyi aiolardan diyebilirim.
Arctic de ödüllüymüş sanırsam ama bu vram kısmındaki fan soğutması zaman ile bozuluyormuş kronik bi sorunu var diyorlar ondan bi teredütte kaldım DeepCool'a daha bi sıcak yaklaştım peki Cougar modeli nasıl 3 fanlı baya ucuz görünüyor diğerlerine göre sıvı sızırması mı mevcut yoksa ne kadar ekmek o kadar köfte muhabbetine soğutma performansı mı düşük
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır asla ya zalman reserator al yada lt ls serisi artic ile aynı
Teşekkür ediyorum önerin için ikisi fiyatları da yakın birbirine ikisinden birini alacağım gibi görünüyor

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,764
İsim
yusuf ecer
Arctic de ödüllüymüş sanırsam ama bu vram kısmındaki fan soğutması zaman ile bozuluyormuş kronik bi sorunu var diyorlar ondan bi teredütte kaldım DeepCool'a daha bi sıcak yaklaştım peki Cougar modeli nasıl 3 fanlı baya ucuz görünüyor diğerlerine göre sıvı sızırması mı mevcut yoksa ne kadar ekmek o kadar köfte muhabbetine soğutma performansı mı düşük

Teşekkür ediyorum önerin için ikisi fiyatları da yakın birbirine ikisinden birini alacağım gibi görünüyor
Kronik bir sorunu yok, kendim de çevremdeki insanlar da kullanıyor. Arcticin tek sıkıntısı çok büyük olması. Büyük ramler sıkıntı çıkarabiliyor takamıyorsun. Garanti konusunda da kusursuz. Öyle bir durumda ürünü direkt sıfırıyla değiştirirler merak etmeyin eğer sorun buysa.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,594
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Deepcool lt720 gayet güzel lakin 73 derece çok değil ki bence sıkıntı yok

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Emrah Saraç
Instagram
Steam
Twitter
onnumarakaptan
Facebook
BlackSea37
Kronik bir sorunu yok, kendim de çevremdeki insanlar da kullanıyor. Arcticin tek sıkıntısı çok büyük olması. Büyük ramler sıkıntı çıkarabiliyor takamıyorsun. Garanti konusunda da kusursuz. Öyle bir durumda ürünü direkt sıfırıyla değiştirirler merak etmeyin eğer sorun buysa.
Bak şimdi öyle dedin ve bi aklımı çeldin peki DeepCool ile aralarında 1bin TL fark var performansları nasıl yakın mı değer mi ?

Önerin için teşekkür ederim not aldım Arctis veya DeepCool öncelikli bakıyorum sıraya not aldım

Deepcool lt720 gayet güzel lakin 73 derece çok değil ki bence sıkıntı yok
Yükten kastım aslında biliyorsun AM5 işlemciler çok ısınıyor ilk jenerasyon ve revizyon 1 versiyonu olduğu için biosda ki PBO profili ile çoklu çekirdek puanı 7400 gezerken o profili aldığımda 8000 puana çıkıyor tabi tek çekirdek de yanlış hatırlamıyorsam 770 e çıkıyor 720'lerden ama 120w güç çekiyor tabi bu ayarlarda kullanmak istiyorum açıkcası bu dediğim değerler puanlar CPU-Z watt değeri de Core Temp uygulamasından not alıyorum

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,764
İsim
yusuf ecer
Bak şimdi öyle dedin ve bi aklımı çeldin peki DeepCool ile aralarında 1bin TL fark var performansları nasıl yakın mı değer mi ?

Önerin için teşekkür ederim not aldım Arctis veya DeepCool öncelikli bakıyorum sıraya not aldım

Yükten kastım aslında biliyorsun AM5 işlemciler çok ısınıyor ilk jenerasyon ve revizyon 1 versiyonu olduğu için biosda ki PBO profili ile çoklu çekirdek puanı 7400 gezerken o profili aldığımda 8000 puana çıkıyor tabi tek çekirdek de yanlış hatırlamıyorsam 770 e çıkıyor 720'lerden ama 120w güç çekiyor tabi bu ayarlarda kullanmak istiyorum açıkcası bu dediğim değerler puanlar CPU-Z watt değeri de Core Temp uygulamasından not alıyorum
Arcticin fiyatı yüksek ama şöyle bir durum var. Piyasadaki en performanslı ve sessiz model olması ve 6 sene garantisinin olması benim için 1000tlye değer. Deepcoolda 1sene bu garanti. Forumda bakarsanız yakın zamanda Arctic ile bir garanti tecrübem oldu. Fanların argbsini kısa devre yapmıştım, tarafıma tüm fanları o gün kargoladılar.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,594
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Lt720 bu işin üstesinden gelecektir

merting

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
mert
7950x de tüm çekirdekleri 5.25 GHz e arctic 360mm ile sabitledim performans konusunda çok memnunum çok kaliteli bir soğutucu 3 kuruş fazla olsun kaliteli olsun uzun ömürlü olsun mâlum ülkemizde sürekli donanım parçası almak çok maliyetli almışken iyisini alıp arkaya bakmamak lazım.

Top Bottom