Neler Yeni

AM5 Sistem EZ Debug Led DRAM turuncu CPU kırmızı yanıyor

dgknekn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Doğukan EKEN
Anakart: ASUS Prime B650M-K
CPU: 7900x3D
Ram: Kingston Beast 2x8 6000MHz CL30
CPU Cooler: Thermalright Peerless Assassin
PSU: NZXT C750 80+ Bronze
GPU: MSI GTX 1080 GamingX 8G

Sistemi 2 gün önce parça parça farklı sitelerden aldım ve topladım. Başta DP ile görüntü alamasamda sonrasında HDMI ile aldım boot ettikten sonra DP ile de almaya başladım. EXPO (XMP) ve Turbo gaming mode açmadan windows updateleri yaptım, kullandığım uygulamaları kurdum, 20-30 dakika kadar oyunda ısı değerlerine baktım CPU 65, GPU 60 dereceyi geçmedi. Sonrasında BIOS menüden expo ve tgm'yi enable edip windowsa geri döndüm performans farkına bakmak için valoranta tekrar girdim ve oyun ortasında 5-10 dakika sonra birden sistem fişi çekti. Yeniden başlattım ekrana görüntü gelmedi fanlar dönüyor güç var idi. Bir kaç resetten sonra 0.3 saniye kadar ekran kartı ışığı, fanları cpu fanları dönüp kapanmaya başladı. Flashback button ile bios downgrade, upgrade yaptım, tek ram ile başlatmayı denedim, cmos reset attım nafile. Sorunun anakartta olabileceğini düşünüp (işlemcide olmaması için dua ede ede) gidip yeni anakart aldım (MSI X670E Gaming Plus Wifi) eve geldim kurdum yine sonuç alamadım ve bu sefer EZ Debug Led olduğu için DRAM'in turuncu CPU'nun kırmızı yandığını gördüm. Bakmadığım forum kalmadı yerli yabancı AM5 sistemlerin first boot süresinin çok uzun olduğu bazen 10 dakikaya kadar sürebileceğini yazanlar da vardı RAM değişimi tavsiye edende. Bende yeni RAM almaya karar verdim ve GSKILL Trident Z Neo aldım ve sonuç yine aynı. Sormaya korktuğum soru ise ilk anakart ile TGM açıp CPU'nun başını yemiş olma ihtimalim var mı? Daha önce benzerini yaşamış konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar kayıtsız kalmazsa çok sevinirim. Öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Bir sonuca ulaşırsam derhal sizinle de paylaşacağım sizin de cebiniz yanmasın mentaliniz bozulmasın :D

Top Bottom