Am5 sokette işlemci zarar görebilir mi?

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
967
önceden am4 sistemimde kule tipini sökerken 5600 ün pinleri yamultmuştum. şimdi ise 7500f işlemcili sistemim var. daha dikkatli olarak çıkartırsam sıkıntı olurmu? benim bildiğim am5 te pinler işlemcide değilde anakarttaymış sanırsam yani anakartı mı bozabiliriz :D

önceden am4 sistemimde kule tipini sökerken 5600 ün pinleri yamultmuştum. şimdi ise 7500f işlemcili sistemim var. daha dikkatli olarak çıkartırsam sıkıntı olurmu? benim bildiğim am5 te pinler işlemcide değilde anakarttaymış sanırsam yani anakartı mı bozabiliriz :D
Soğutucu sökerken işlemci çıkmaz AM5 de, rahat rahat sökün yani.

İşlemciyi üstüne koyup kapatıyorsun. Pinler ile alakan yok am5 ile. Tabi yine eğenler var ama nasıl eğdiklerini bende bilmiyorum.

Soğutucu sökerken işlemci çıkmaz AM5 de, rahat rahat sökün yani.
işlemciyi söküp yeni işlemci takacağım zor bir işlem değil zaten. ok işaretine dikkat ederek üstüne bırakacağım yavaşça değil mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemciyi üstüne koyup kapatıyorsun. Pinler ile alakan yok am5 ile. Tabi yine eğenler var ama nasıl eğdiklerini bende bilmiyorum.
.

işlemciyi söküp yeni işlemci takacağım zor bir işlem değil zaten. ok işaretine dikkat ederek üstüne bırakacağım yavaşça değil mi?

.
Evet, dikkatli yaparsanız sorun olmaz. Intel 20 yıldır falan aynı soket mantığını kullanıyor anakarttaki pinlere değip yamultmadığın sürece sorun yok.

Nesil atlayacaksanız değişim öncesi bios güncellemeyi unutmayın.

Olm şu adam böyle konular aça aça silver olmuş ya

Olmaz kanka am4 deki gibi değil işlemcinin üstünde zaten çıkasın diye braketi var

Ol şu adam böyle konular aça aça silver olmuş ya

Olmaz kanka am4 deki gibi değil işlemcinin üstünde zaten çıkasın diye braketi var
kral işlemci konularını seviyorum öğrenmek amacıyla birsürü konum var bu konuda haklısın:D uplamak yerine konu açıyorum biraz saçma evet.

Evet, dikkatli yaparsanız sorun olmaz. Intel 20 yıldır falan aynı soket mantığını kullanıyor anakarttaki pinlere değip yamultmadığın sürece sorun yok.

Nesil atlayacaksanız değişim öncesi bios güncellemeyi unutmayın.
güncel hocam sağolun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,130
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri