Neler Yeni

Amazon.com iade sorunu (rezaleti)

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bay fahare
Merhabalar
Amazon üzerinden bir ürün satın almıştım kırık geldi iade ettim, iade kısmında Amazon hediye kartını seçtim( çünkü bankam geç yatırıyor iadeleri 1 haftayı bulur o zaman da zamlı maaşlar denk gelir ürün pahalanır diye hızlı şekilde iade olsun diye seçtim ve iade talebi açarken sağlam ürün ile değişim de uygun benim için diye belirttim. ) Bugün iade geldi ürün almaya çalıştığımda sade amazon.com sattığı ürünlerde geçerli diyor. Destekle iletişime geçtiğimde karta iade yapamayacaklarını söylüyorlar o zaman aynı üründen sipariş verin diyorum yapmıyorlar o zaman iademi iptal edin ürünü geri istiyorum diyorum ona da olmaz deniliyor. Bu Amazon bakiyesi her üründe geçerli değilse neden var, diğer satıcılara adeletsizlik değil mi ve en önemlisi böyle basit bir şeyi bile düzel(e)temeyen bir firmadan kim niye alışveriş yapsın? Amazon kalitesi diye güvendim bana bunu yaptılar. Ne yapabilirim nereye şikayet edebilirim ne kadar sürede çözülür bu sorun bilginiz var mı daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı ? Destek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,617
İsim
Sarp Yılmaz
Normal şartlarda tam tersi oluyor Amazon iade ve değişim konusunda çok iyidir şaşırdım açıkcası , istiyorsan CİMERE yaz ya da Amazon'a tekrardan ulaş mail üzerinden fakat en son çare CİMER fakat sürer muhtemelen.

macelian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
İsmail
Amazon hediye kartının sadece amazon satıcısında geçerli diye bir madde olduğundan hiç bir yerden sonuç çıkmaz zaten bir yere şikayet etsen de savunmasında bu maddeyi belirttikten sonra ortada kalırsın. Hediye kartını hiç bir şekilde iade alamazsın ama şahsi tavsiyem amazona mail atman olacaktır destekle uğraşma mailde mağduriyetini anlatan bir metin yaz tatlı dille belki çözülür geçmiş olsun.

dostveviski

80+ Bronze
Durumuna üzüldüm ama yapacak bir şey yok gibi duruyor. Hediye bakiyeyi nakite çevirebilme imkanı olsaydı kara para aklarlardı burada.
https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/display.html?nodeId=G5D4TA7NBKQT7GW2
1737644123041.png

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bay fahare
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal şartlarda tam tersi oluyor Amazon iade ve değişim konusunda çok iyidir şaşırdım açıkcası , istiyorsan CİMERE yaz ya da Amazon'a tekrardan ulaş mail üzerinden fakat en son çare CİMER fakat sürer muhtemelen.
Desteğe yazdım aradım bir çözüm mevcut değil gibi sade kendi ürünlerine yönlendiriyorlar ama o ürünlerde muadili olmayı bırak yanından geçmiyor yardımın için teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Durumuna üzüldüm ama yapacak bir şey yok gibi duruyor. Hediye bakiyeyi nakite çevirebilme imkanı olsaydı kara para aklarlardı burada.
https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/display.html?nodeId=G5D4TA7NBKQT7GW2
Alıntıyı görüntüle
Ucu açık bir şey amazon.com.tr yazıyor genel sitenin adı bende çok üzerinde düşünmedim galiba başka firmalar gibi banka kartı gibi başka sitelerde harcanmıyor sanılmasın diye düşündüm yardımın için teşekkürler

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar
Amazon üzerinden bir ürün satın almıştım kırık geldi iade ettim, iade kısmında Amazon hediye kartını seçtim( çünkü bankam geç yatırıyor iadeleri 1 haftayı bulur o zaman da zamlı maaşlar denk gelir ürün pahalanır diye hızlı şekilde iade olsun diye seçtim ve iade talebi açarken sağlam ürün ile değişim de uygun benim için diye belirttim. ) Bugün iade geldi ürün almaya çalıştığımda sade amazon.com sattığı ürünlerde geçerli diyor. Destekle iletişime geçtiğimde karta iade yapamayacaklarını söylüyorlar o zaman aynı üründen sipariş verin diyorum yapmıyorlar o zaman iademi iptal edin ürünü geri istiyorum diyorum ona da olmaz deniliyor. Bu Amazon bakiyesi her üründe geçerli değilse neden var, diğer satıcılara adeletsizlik değil mi ve en önemlisi böyle basit bir şeyi bile düzel(e)temeyen bir firmadan kim niye alışveriş yapsın? Amazon kalitesi diye güvendim bana bunu yaptılar. Ne yapabilirim nereye şikayet edebilirim ne kadar sürede çözülür bu sorun bilginiz var mı daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı ? Destek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Amazon son zamanlarda iyi gitmiyor zaten. Ama buradaki durum amazonluk değil. Hediye kartı sistemi yıllar önce değişti ve sadece amazonun sattığı kendi ürünlerinde kullanılabiliyor.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,484
İsim
Baran Kut
Ne kadarlıktı bu ürün? Para çok lazım değilse eğer kullan orada bence.

Seçim olarak hediye kartı seçtiğinden geri dönüşü olamıyor maalesef hocam. Zamanında ben de yaşadım, o yüzden banka seçin bundan sonra.
Bu Amazon bakiyesi her üründe geçerli değilse neden var, diğer satıcılara adeletsizlik değil mi ve en önemlisi böyle basit bir şeyi bile düzel(e)temeyen bir firmadan kim niye alışveriş yapsın?
Bu hemen hemen her yerde böyle hocam. Farklı bir şey yapan varsa firma olarak bilemiyorum ama genel politika böyle işliyor diye biliyorum. Amazon özelinde olmaması lazım bu durum.

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
EmreE
Merhabalar
Thh ben gencer gamingle yaşamıştım başvuru kabul olduktan 10 15 dk sonra ürünün daha iyi bir modeli ile değişim yapacaklarını söylediler sonraki gün kapıma gelmişti

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bay fahare
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne kadarlıktı bu ürün? Para çok lazım değilse eğer kullan orada bence.

Seçim olarak hediye kartı seçtiğinden geri dönüşü olamıyor maalesef hocam. Zamanında ben de yaşadım, o yüzden banka seçin bundan sonra.

Bu hemen hemen her yerde böyle hocam. Farklı bir şey yapan varsa firma olarak bilemiyorum ama genel politika böyle işliyor diye biliyorum. Amazon özelinde olmaması lazım bu durum.
Para çok lazım hocam çarçur edebileceğim bir şey değil iade gelene kadar zamlanır diye böyle yaptıj başımıza gelemeyen kalmadı

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bay fahare
firmanın kuralları vardır rezalet bunun neresinde?
araştırmadığın için bu durum başına gelmiş yapacak bişey yok geçmiş olsun
Amazon.com.tr denilince satıcı mi aklına gelmekte yoksa site mi ? Basbaya yanıltma mevcut burda satıcı adı kimini Amazon Resmi tarzı bir şey olsa yine sorun yok direk sitenin adı konulmuş

Gurkanpiro

80+ Platinum
amazonun iadesi okadar uzun bile sürmüyor bile kulaklık alıp iptal ettim 30 dakikada param yattı sonra geri sipariş verdim hediye kartı yapmadan önce keşke okusaydınız hangilerinde geçerli oldugunu

Bilal539

80+ Silver
Sen seçmişsin amazon bakiyesi olarak onunda kuralları belli yapacak bişi yok şu durumda araştırıp öyle iş yapsaydın keşke sağlık olsun diyelim.

Top Bottom