🔥İndirim Amazon.com.tr – DJI Neo ₺8000 TL

Hocam ehliyet gibi bir şey lazım mı bunlara? Bir ara çevremden duymuştum da uçurmak için izin veya lisans gibi bir şey gerek diye doğru mu?
vardı öyle bir muhabbet de sonra bir daha hiç duymadım ehliyet istenen birini. Ben de aldım yalandan ama bir geçerliliği yok gibi.

Arkadaşlar Neo normal dronelardan ziyade aslında uçan bir vlog kamerasıdır. Bunu alayım keşif yapayım aksiyonlu çekim yapayım vs yok yani..

8k'dan 14k'ya zıplamak ciddi bir artış. O zaman az daha ver 16k'ya DJI Mini 3 al.
Mini 3 çok güzel değil hocam. Yapay zeka özellikleri vs yok gibi. Kullandım güzel ama neo 2 yi seçerdim yinede. Mini 4k yerine alınabilir. Ama haklısınız arada hatırı sayılır bir fark var. Ben sıfır almaktansa 2. El alırdım şahsen neo 1 i

Kumandası para ediyor zaten. Bu dron telefondan uçuyor uygulama üzerinden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

250 Gr altına gerek yok. Bu yüzden 249 Gr üretiyorlar mini serilerini.
250 Gr ve altının faydası bizim ülkemizde geçerli değil. Bizim ülkemizde ağırlık fark etmeksizin drone için yasal şartlar aynıdır. Sadece kayıt zorunluluğu yoktur.

250 Gr ve altının faydası bizim ülkemizde geçerli değil. Bizim ülkemizde ağırlık fark etmeksizin drone için yasal şartlar aynıdır. Sadece kayıt zorunluluğu yoktur.
Kaynak gösterir misin resmi olanından? 250 Gr altı için ehliyet veya sertifika isteyen kaynak?

Kaynak gösterir misin resmi olanından? 250 Gr altı için ehliyet veya sertifika isteyen kaynak?
Bu ağırlık muhabbeti en başından beri yanlış yerlere çekiliyor. 250 Gr altını DJI Amerika ve diğer ülkelerdeki yasalar için geliştirdi başta. Bizim ülkemizde hepsi eşit.

Bu ağırlık muhabbeti en başından beri yanlış yerlere çekiliyor. 250 Gr altını DJI Amerika ve diğer ülkelerdeki yasalar için geliştirdi başta. Bizim ülkemizde hepsi eşit.
Kaynak rica ediyorum! Resmi bir yazı ya da ne olursa

Kaynak rica ediyorum! Resmi bir yazı ya da ne olursa
Sivil havacılığın sitesinde her ne kadar 500 gr ve üstü için pilot kaydı (lisans) gereklidir yazsa da, 250 Gr altı drone ile yakalanınca kaynağı birinci elden görmüş olursunuz çünkü cihazın ağırlığı fark etmeksizin göreceğiniz muamele aynıdır. Ayrıca araba ehliyeti gibi bu işin geçerli olan ehliyeti ticari lisanstır. Onun dışında herkes sivil havacılıktaki basit sınavı geçip alabilir ki temel sorumluluklarını bilmesi açısından alması da tavsiye olur.

Yurt dışında ise 250 gr altı dronelar farklı muamele görür, bu sebeple bizim ülkemizde yasal olarak bir fark yoktur.

Sivil havacılığın sitesinde her ne kadar 500 gr ve üstü için pilot kaydı (lisans) gereklidir yazsa da, 250 Gr altı drone ile yakalanınca kaynağı birinci elden görmüş olursunuz çünkü cihazın ağırlığı fark etmeksizin göreceğiniz muamele aynıdır. Ayrıca araba ehliyeti gibi bu işin geçerli olan ehliyeti ticari lisanstır. Onun dışında herkes sivil havacılıktaki basit sınavı geçip alabilir ki temel sorumluluklarını bilmesi açısından alması da tavsiye olur.
Ceza yasak uculdugu için veriliyor ehliyet için değil. Ki ehliyet almak dediğin gibi basit. Bu arada yakalandın sanırım böyle emin konuştuğuna göre. Ben köyde ve kimsenin olmadığı yerde uçuruyorum bir sorun görmedim. Kalkıp şehir içinde uçuşa yasak olan yerde ucurursan tabii ki Ciddi anlamda kötü muamele görürsün.

Ceza yasak uculdugu için veriliyor ehliyet için değil. Ki ehliyet almak dediğin gibi basit. Bu arada yakalandın sanırım böyle emin konuştuğuna göre. Ben köyde ve kimsenin olmadığı yerde uçuruyorum bir sorun görmedim. Kalkıp şehir içinde uçuşa yasak olan yerde ucurursan tabii ki Ciddi anlamda kötü muamele görürsün.
Kaçak uçuruyorsanız zaten 1 ton ağırlığında cihaz uçursanız da sorun yok, kaçak yaptığınız işte niye bana sataşıyorsunuz ? Drone veya RC uçak uçururken hiç yakalanmadım. Dronu da pandemi sonunda sattım çünkü ülkemizde bu hobiyi yasal yapmak oldukça zor. Konumuz kaçak değil "yasalar dahilinde".

Kaçak uçuruyorsanız zaten 1 ton ağırlığında cihaz uçursanız da sorun yok, kaçak yaptığınız işte niye bana sataşıyorsunuz ? Drone veya RC uçak uçururken hiç yakalanmadım. Dronu da pandemi sonunda sattım çünkü ülkemizde bu hobiyi yasal yapmak oldukça zor. Konumuz kaçak değil "yasalar dahilinde".
Sataşma değil ben bulamadığım için senden bilgi almak istedim. Evet maalesef yasal izni almak zor gençler bu yüzden kaçak uçuruyor. Tehlikeli bir cihaz evet ama satılan ürünlerden hangisi tehlikeli değil ki? Satılan ürünlere bakın mesala Elektrikli testereden tutun bıçak balta ( havalı tüfek tek saçma dediğimiz bazıları silah kadar tehlikeli mesela) yani bilemedim. Kusura bakma sana patlamış gibi oldum.

Geri