İşin içerisinde olan ve 4 yılı aşkındır bilgisi olan birisi olarak sırayla sorularına cevap vericem.İlk olarak kurs satanların insanları dolandırdığını kesinlikle söyleyebilirim genelinde bilgi eksikliği var ve normalde ihtiyacın kadar bilgiyi veremiyorlar iade kısmına gelince sana iade şartları vs sunup seni caydırmaya çalışıyorlar ve genelde iaden gerçekleşmiyor.Bu süreçte eğitim satan insanlarla işbirliğide yaptım benide eğitimveren olmamı istediler ama ortamı bildiğim içi reddettim.Ben ilk 2-3 yıl boyunca gerçek anlamda para kazanamadım ama durmadan video izleyerek deneyimleyerek kendimi geliştirdim tabi burada ciddi irade gerekiyor ben inanıp yılmadım ve ayriyeten garsonluk yaparak biriktirdiğim parayla buraya durmadan yatırım yaptım eğer iyi bütçen varsa ve iraden varsa başlamanı tavsiye ederim ama çevremde çok insan tanıdım kim ne derse desin bu işin görülmeyen çok kısmı var herkesin yapabileceği türden bir iş kesinlikle değil eğer 100 kişi başladıysa bundan maksimum 4-5 kişi yılmayıp başarıyla devam ediyor geriye kalan kişilerde boş iş battım diyor tabi bu durum benim işime gelmiyor değil sonuçta rekabet ne kadar az olursa benim işimede geliyor.Amazon tarafına gelecek olursam dropshipping tarafında hesaplar kapanıyor ben ilk denememde ebay denedim sonrasında amazon başlayacaktım ama bir yakınım o zaman yapıyordu ve pekte mantıklı görmediğim için vazgeçtim.Ben şuan aktif olarak Shopify platformunda mağaza açıp belli bir sektör veya dönemsel olarak popüler olan tek ürünlük mağazalar açarak satış yapıyorum ama genelinde dropshipping tarafından 2 hafta içerisinde stoklu satışa geçiyorum.Eğer başlamak istiyorsan ve uğraşmak istiyorsan sana şu şartları sayıyorum eğer ben bu şartları karşılarım ve yaparım dersen başla yoksa pekte tavsiye etmem.
1-Para kazanacam zengin olacam düşüncesinden çık ilk hedefin 1-2 yıl para kazanmaktan çok bilgilenmek olacak
2-Belli bir sermayeye ihtiyacın olacak benim gözümde minimum 1500 dolar gibi bir sermaye ile başlanmalı
3-Pes etmem uğraşacam diyorsan yap eğer olmuyor diyip vazgeçeceksen yapma ben 2024 son çeyreğinde 15 kadar mağaza açtım ve ilki ve sonuncusu dışında geriye kalan tüm mağazalarımda zararla kapattım.
Diyeceklerim bu kadar düşünüp taşınıp ona göre davranman en iyisi olacaktır aklında soru varsa sorabilirsin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım