Neler Yeni

Amazon Japonya' dan Nasıl Alışveriş Yapılır?

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
O zaman JPY' yi kovalayayım, Şuan 6600XT alacak bütçem yok 200-300 TL eksik. Dolar 10,75(JPY' de orantılı düşüyor) civarı olursa 6600xt mech alıcam. Lakin mech' in 2x modeli. Kötü olanı da varmış da bu iyi olan sanırım delikli arka plaka falan var.
almayı düşündüğünüz 6600 modeli bu mu ?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Gönderici amazon olursa vergiyi satın alma ekranında ödüyorsun.
Kredi kartı ile ödersen japon yenini dolara çevirip dolar cinsinden alıyor, yani bende öyle oldu en azından.
Sipariş verdikten 6-7 gün sonra elime ulaştı, taa tokyodan elime 6 7 günde geldi yani. Adamlar çok sağlam çalışıyor.

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Bu kadar ucuz olmaz heralde. 8400 falan 6600xt şuan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır pulse modeli. XT olan için ise ventus modeli ama bütçem henüz denk değil ona dolar 10,75 falan olursa alabilirim onu.
hocam size zahmet linkini atabilir misiniz almayı düşündüğünüz kartları.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Yen ve tl olarak ödeme yapma dolar olarak ödeme yapmalısın. Ben ilk alışverişimi kredi kartından yaptım 8600 tl ödemem gerekirken. 9100 TL ödedim. Durum şöyle oluyor. Sen siparişi verdiğinde bankadaki TL hesabın ilk önce Dolara döndürüyorlar banka için. Sonra dolardan tekrar yene çeviriyorlar. Bunu yapmaları yaklaşık 4 gün sürüyor. Ödemeni sağlıklı birşekilde yapmak istiyorsan paranı ilk önce dolara çevir. O zaman kur farkını alamıyorlar. Örnek veriyorum sen bugün alışveriş yaptın dolar 11 TL yen de 0.1 tl diyelim. Sen aslında bugünün parasıyla ödemiyorsun 4 gün sonrasının kuru ile ödemiş olucaksın. Kur farkı o yüzden yansıyor 4 gün sonra kur düşse bile sana bugün kü kurdan işlem yapıyorlar öyle dandik bir sistem var. Ben çok araştırdım bankayla kavga falan ettik bu konu yüzünden o yüzden seni uyarmak istiyorum eğer amazon jp üzerinden alışveriş yapmayı düşünüyorsan paran dolar olsun öyle yap.

TL ile ödeme yaparsan 6700 TL lik ürün sana 7000 liraya falan denk geliyor bunu da kur farkı diyip geçiştiriyorlar. Onu önlemek için paranı dolar yap. Ve bankanı arayıp ödememi dolar olarak yapmak istiyorum diye özellikle belirt gerekirse bizim durumumuzu anlat. Bankanın bana dediği olay eğer dolar ile ödeme yapsaydım o gün kur neyse ondan ödenecekti. Parayı 2 kere çevirdikleri için kur farkı fazla oluyor. Buna aldanma.

Unutmadan şunu da ekleyeyim. Amazon.tr hesabımdaki kart ile jpden alışveriş yapıyorsan bir sıkıntı olmuyor diye biliyorum. İlk defa işlem yapacağın kart ise sıkıntı orda oluyor. Benim kredi kartım amazonların hepsinde ekli. Trden çok alışveriş yaptığım için bir sıkıntı olmadı banlanma falan ve ürün 6 günde elime ulaştı.

Son düzenleme:

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Yen ve TL olarak ödeme yapma dolar olarak ödeme yapmalısın. Ben ilk alışverişimi kredi kartından yaptım 8600 TL ödemem gerekirken. 9100 TL ödedim. Durum şöyle oluyor. Sen siparişi verdiğinde bankadaki TL hesabın ilk önce Dolara döndürüyorlar banka için. Sonra dolardan tekrar yene çeviriyorlar. Bunu yapmaları yaklaşık 4 gün sürüyor. Ödemeni sağlıklı birşekilde yapmak istiyorsan paranı ilk önce dolara çevir. O zaman kur farkını alamıyorlar. Örnek veriyorum sen bugün alışveriş yaptın dolar 11 TL yen de 0.1 TL diyelim. Sen aslında bugünün parasıyla ödemiyorsun 4 gün sonrasının kuru ile ödemiş olucaksın. Kur farkı o yüzden yansıyor 4 gün sonra kur düşse bile sana bugün kü kurdan işlem yapıyorlar öyle dandik bir sistem var. Ben çok araştırdım bankayla kavga falan ettik bu konu yüzünden o yüzden seni uyarmak istiyorum eğer amazon jp üzerinden alışveriş yapmayı düşünüyorsan paran dolar olsun öyle yap.

TL ile ödeme yaparsan 6700 TL lik ürün sana 7000 liraya falan denk geliyor bunu da kur farkı diyip geçiştiriyorlar. Onu önlemek için paranı dolar yap. Ve bankanı arayıp ödememi dolar olarak yapmak istiyorum diye özellikle belirt gerekirse bizim durumumuzu anlat. Bankanın bana dediği olay eğer dolar ile ödeme yapsaydım o gün kur neyse ondan ödenecekti. Parayı 2 kere çevirdikleri için kur farkı fazla oluyor. Buna aldanma.

Unutmadan şunu da ekleyeyim. Amazon.tr hesabımdaki kart ile jpden alışveriş yapıyorsan bir sıkıntı olmuyor diye biliyorum. İlk defa işlem yapacağın kart ise sıkıntı orda oluyor. Benim kredi kartım amazonların hepsinde ekli. Trden çok alışveriş yaptığım için bir sıkıntı olmadı banlanma falan ve ürün 6 günde elime ulaştı.
karttaki parayı doğrudan dolara çeviren banka uygulamaları hangileri?

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Benim RX 580'i satın aldığım adam, Amazon Japonya üzerinden almış.
Anlattığına göre ilk siparişte hesap geçici ban yiyormuş, sonrasında kimlik bilgilerini gönderince tekrardan açılıyor diyordu.
Yen şeklinde ödemeyi yapıp, ardından 2.5 hafta içerisinde geldiğini demişti.
Banka kartından ban yeme konusunda bir şey söylemedi, sanırım kendi de banka kartından almış.

Top Bottom