Yardım Amazon siparis iptali/hesap kapatilmasi

Reaksiyon skoru
77
11 Ekim 2025 tarihinde amazon hesabimdan kendime ve kardesime olmak uzere toplamda 2 adet rx 9070 ekran karti siparisi verdim. Aradan 5-10dk gectikten sonra siparisimin iptal edildigini gordum. Fiyatin uygun oldugunu ve taksit avantajinin oldugunu dusunerek ayni siparisi tekrar olusturdum. Cok kisa bir sure sonra tekrar iptal edildi. Bu donguyu toplamda 4 kere yasadim. Ogle saatlerinde 5.kez siparis ettikten sonra iptal edilmedi. Bilgisayari kapatip disari ciktim ve aksam geldigimde tekrar iptal edildigini gordum. Bu durum uzerine 11 ekim aksami kardesime amazon hesabi acip ordan siparis verdik. 12 ekim sabahinda siparisin iptal edilip ucret iadesinin yapildigi ve kullanim ve satis kosullarini ihlal ettigimiz icin hesabin kapatildigina dair mail geldi. Ancak 16 Ekim sabahi kargo ile ekran kartlari geldi. Banka hesabini kontrol ettigimizde de odemenin alindigini gorduk.

Bugun saat 11.11'deki 1000tl'lik indirim kuponu ile kendi hesabimdan b650 tomahawk siparis ettim. Kardesimin hesabi kapatildigi icin kardesim de bir arkadasiminiz hesabindan ayni anakarti yine indirim kuponu ile siparis etti. Ancak ayni dakikada ikimizin siparisleri de iptal edildi. Ben iptal mailindeki itiraz linkinden itirazimi yaptim ancak 3 is gunu icerisinde donus olacagi soylendi ve suana kadar tarafima bir donus yapilmadi. Arkadasimin hesabina giden iptal mailinde ise oyle bir link bulunmamakta. Bizler de herkes gibi urunune sepet ekleyip siparis eden insanlariz. Kullandigimiz kredi kartlarinda herhangi bir limit problemi vs. de yok. Daha once basina boyle bir sey gelen var mi? Sorunu cozebilmek adina ne yapabiliriz, tecrubesi veya bilgisi olan var mi?

amazon adetli alımlarda bunu yapıyor. bazen adetli alımlarda satmak için alındığını düşündüğü için.

Bunun nedeni belli değil, sistem kafasına göre yasaklıyor. İtirazdan genelde sonuç alınamıyor, boşuna vakit kaybı.
İki farklı hesapta aynı bilgiler kullanıldığı için diğeri de yasaklanmıştır.

En kesin çözüm: Temiz tarayıcı, farklı telefon numarası, farklı kart numarası. Adreste de ufak değişiklikler yapın.

Bunun nedeni belli değil, sistem kafasına göre yasaklıyor. İtirazdan genelde sonuç alınamıyor, boşuna vakit kaybı.

En kesin çözüm: Temiz tarayıcı, farklı telefon numarası, farklı kart numarası. Adreste de ufak değişiklikler yapın.
3 hesapta toplam 4 farkli kredi karti kullanildi ama bundan sonra kullanabilecegimiz farkli kredi karti kalmadi. adreste maksimum kati degistirebilirim. baska birinin hesabindan bu aksam yine deneyebilirim o enerjiyi kendimde bulabilirsem. amazon yildirdi artik. 5-10 saniyelik alisveris surecini 2-3 saate cikartip bir de iptal ediyorlar

3 hesapta toplam 4 farkli kredi karti kullanildi ama bundan sonra kullanabilecegimiz farkli kredi karti kalmadi. adreste maksimum kati degistirebilirim. baska birinin hesabindan bu aksam yine deneyebilirim o enerjiyi kendimde bulabilirsem. amazon yildirdi artik. 5-10 saniyelik alisveris surecini 2-3 saate cikartip bir de iptal ediyorlar
En ufak bir yerden bile yakalayabiliyor. Sistemleri hatalı tespitler yapmasına rağmen manuel olarak çözemiyorlar. Bu konuda çok katı maalesef.

1. Temiz tarayıcı (çerezleri temizlenmiş)
2. Farklı telefon numarası
3. Farklı kart numarası
4. Adreste ufak değişiklikler

Bu şekilde aşabilirsiniz. Can sıkıcı ama tek yol bu.

Aynen öyle yapay zeka kafasına göre ban atıyor bazen

• Beğen
Reaksiyonlar: frix
ya ben indirim kovalayip denk getirip almaya calisiyorum ama alabilmek icin 40 takla atmam gerekiyor. tek istedigim herkes gibi normal bir sekilde alisveris yapabilmek. hb bonus karta taksiti kesmeseydi hic umrumda olmazdi bunlarin bu sacmaliklari
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En ufak bir yerden bile yakalayabiliyor. Sistemleri hatalı tespitler yapmasına rağmen manuel olarak çözemiyorlar. Bu konuda çok katı maalesef.

1. Temiz tarayıcı (çerezleri temizlenmiş)
2. Farklı telefon numarası
3. Farklı kart numarası
4. Adreste ufak değişiklikler

Bu şekilde aşabilirsiniz. Can sıkıcı ama tek yol bu.
bu dediklerinin hepsini yapabilmem imkansiz

• Üzgün
@frix sag ol dostum ugrasin icin. tek eksik parca da anakart kaldi sirf onun icin de yeni kredi cikartmak istemiyorum. aidat vs ugrasasim gelmiyor

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,244
Üyeler
184,419
Son üye
SuffleFF
Geri