Neler Yeni

Amazon Uk' Den 1500 Sterlin Üstü Alışverişe Ne Kadar Gümrük Vergisi Ödeyeceğim

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Arkadaşlar herkese iyi günler. Amazon.co.uk'den 1500 Euro üstünde sipariş verdim, 2993 Sterlin.
1500 Euro üstü siparişlere sanırım %18 KDV + %20 ÖTV ödeniyormuş. Bu doğru mudur? Ne kadar vergi ödeyeceğim? Ben bunu bilmiyordum yeni öğrendim. Üstelik ürünü 3.parti satıcıdan verdim, şuan iptal seçeneği de kaldırılmış durumda. Nasıl bir yol izlemeliyim? Satıcıya iletişime geçtim, iptal etmesini istedim, derse iptal etmiyorum ya da cevap vermesze ne olacak? Diyelim ki ülkeye geldi ben bu ürünü almazsam ne olur, satıcıya geri döner mi, sanmıyorum. Cidden başım büyük dertte, 30K'lık alışveriş yaptık, buna %20+%18 verebilmemin imkanı yok.

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Arkadaşlar herkese iyi günler. Amazon.co.uk'den 1500 Euro üstünde sipariş verdim, 2993 Sterlin.
1500 Euro üstü siparişlere sanırım %18 KDV + %20 ÖTV ödeniyormuş. Bu doğru mudur? Ne kadar vergi ödeyeceğim? Ben bunu bilmiyordum yeni öğrendim. Üstelik ürünü 3.parti satıcıdan verdim, şuan iptal seçeneği de kaldırılmış durumda. Nasıl bir yol izlemeliyim? Satıcıya iletişime geçtim, iptal etmesini istedim, derse iptal etmiyorum ya da cevap vermesze ne olacak? Diyelim ki ülkeye geldi ben bu ürünü almazsam ne olur, satıcıya geri döner mi, sanmıyorum. Cidden başım büyük dertte, 30K'lık alışveriş yaptık, buna %20+%18 verebilmemin imkanı yok.
O para ne ya? 500Den fazla ödeyebilirsin

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır

Uzaylı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
uzalı
Gümrükte kdv yok diye biliyorum, sen zaten vergini aldığın ülke olan ingiltereye veriyorsun, yalnızca %20 gümrük vergisi ödersin. 3000 sterlinin gümrük vergisi de 600 sterlin.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler

Uzaylı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
uzalı
Satın aldığın şeyin linkini atar mısın, bazen gümrük vergisi ürünün içinde oluyor.

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Gümrükte kdv yok diye biliyorum, sen zaten vergini aldığın ülke olan ingiltereye veriyorsun, yalnızca %20 gümrük vergisi ödersin. 3000 sterlinin gümrük vergisi de 600 sterlin.
%20 😢. En azından aldığım fiyata satarım, umarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Para var adamda Vergi ödeyeceksin o garanti ama öyle büyük mevlalara kadar çıkarmı bilmiyorum
İnşallah çıkmaz, çıkarsa para yok.

Uzaylı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
uzalı
%20 😢. En azından aldığım fiyata satarım, umarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnşallah çıkmaz, çıkarsa para yok.
Ürünün linkini atarsan vergiyi ürünün fiyatına dahil etmişler mi etmemişler mi bakabilirim, ama etmemişlerse %20 vergi ödemek zorundasın 5800TL vergi yapar.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Satın aldığın şeyin linkini atar mısın, bazen gümrük vergisi ürünün içinde oluyor.
Faturada gümrük vergisi ile ilgili bir şey yazmıyor, normalde yazar ama bende yok.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Vergiyi ürünü alırken ödedin mi? Eğer öyle yapmadıysan PTT'ye kalmış bir şey. Çok fazla vergi kesilebilir. PTT'nin insafına kaldın.

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI

Gümrük vergisi %20 olarak hesaplanıyor kapıya geldiklerinde isteyecekleri parayı az çok tahmin edersin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,449
Üyeler
167,490
Son üye
ahmeybro
Top Bottom