Neler Yeni

Amazon Uk' Den 1500 Sterlin Üstü Alışverişe Ne Kadar Gümrük Vergisi Ödeyeceğim

T.P.G.

80+ Titanium
Arkadaşlar herkese iyi günler. Amazon.co.uk'den 1500 Euro üstünde sipariş verdim, 2993 Sterlin.
1500 Euro üstü siparişlere sanırım %18 KDV + %20 ÖTV ödeniyormuş. Bu doğru mudur? Ne kadar vergi ödeyeceğim? Ben bunu bilmiyordum yeni öğrendim. Üstelik ürünü 3.parti satıcıdan verdim, şuan iptal seçeneği de kaldırılmış durumda. Nasıl bir yol izlemeliyim? Satıcıya iletişime geçtim, iptal etmesini istedim, derse iptal etmiyorum ya da cevap vermesze ne olacak? Diyelim ki ülkeye geldi ben bu ürünü almazsam ne olur, satıcıya geri döner mi, sanmıyorum. Cidden başım büyük dertte, 30K'lık alışveriş yaptık, buna %20+%18 verebilmemin imkanı yok.
Amazonda en son ne ödersen daha vergi binmiyor diye biliyorum.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Amazonda en son ne ödersen daha vergi binmiyor diye biliyorum.
Amazon' un kendisi olunca evet ama ben kendisinden değil, Amazon üzerinden satış yapan başka birinden aldım ama sorun çözüldü iade ettim.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,877
İsim
Eren Yeager
Amazon' un kendisi olunca evet ama ben kendisinden değil, Amazon üzerinden satış yapan başka birinden aldım ama sorun çözüldü iade ettim.
Haydaaa yani ben şuan amazondan almadıysam ek vergi binebilir mi 😳

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Ekler

• IMG_20210214_014933.jpg
    IMG_20210214_014933.jpg
    384.3 KB · Hit: 63

rtx 3090

80+ Silver
Arkadaşlar herkese iyi günler. Amazon.co.uk'den 1500 Euro üstünde sipariş verdim, 2993 Sterlin.
1500 Euro üstü siparişlere sanırım %18 KDV + %20 ÖTV ödeniyormuş. Bu doğru mudur? Ne kadar vergi ödeyeceğim? Ben bunu bilmiyordum yeni öğrendim. Üstelik ürünü 3.parti satıcıdan verdim, şuan iptal seçeneği de kaldırılmış durumda. Nasıl bir yol izlemeliyim? Satıcıya iletişime geçtim, iptal etmesini istedim, derse iptal etmiyorum ya da cevap vermesze ne olacak? Diyelim ki ülkeye geldi ben bu ürünü almazsam ne olur, satıcıya geri döner mi, sanmıyorum. Cidden başım büyük dertte, 30K'lık alışveriş yaptık, buna %20+%18 verebilmemin imkanı yok.
vergiler dahil oluyor diye biliyorum son fiyata baksana

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
vergiler dahil oluyor diye biliyorum son fiyata baksana
Evet haklısınız, normalde öyle bende buna aldandım ve bakmadım. Normalde böyle ama ben Amazon'un kendisinden değil Amazon üzerinden satış yapan birinden aldım. Böyle olunca gümrük işleri bana kaldı. Amazon'un kendisinden alınca sorun olmuyor ama 3. Şahısların kendi satış politikaları varmış bende bu vesileyle öğrendim ama neyse ki siparişimi iptal edebildim, sorunum çözüldü yine de mesajınız için teşekkür ederim.

Wizord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hamza kaya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,452
Üyeler
167,491
Son üye
ahmeybro
Top Bottom