Neler Yeni

Amazon Uk' Den 1500 Sterlin Üstü Alışverişe Ne Kadar Gümrük Vergisi Ödeyeceğim

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
Yardımcı olan herkese teşekkürler, şansıma satıcım ilgili çıktı, mesajlarıma ve telefonlarıma cevap verdi, ürünün iadesini kesti, çok şükür atlattım.
Geçmiş olsun hocam sevindim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sipariş verdim saat 7 gibi hesap kapanmadı teslim tarihi bilinmiyor bekleyeceğim artık
17 yaşındayım kendi kartım var banka kartı onunla aldığım zaman hesabım kapatiliyordu reşit birinin kartıyla almak lazımmış tahmin etmiştim zaten 😊

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Hocam sipariş verdim saat 7 gibi hesap kapanmadı teslim tarihi bilinmiyor bekleyeceğim artık
17 yaşındayım kendi kartım var banka kartı onunla aldığım zaman hesabım kapatiliyordu reşit birinin kartıyla almak lazımmış tahmin etmiştim zaten 😊
Umarım gelir. İyi fiyatlıydı çünkü. İnceleme bekleriz :ROFLMAO:

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Amazon.co.uk' den mail geldi, ürünün iptal edildiği, 5-7 gün içerisinde de paramın yatacağı yazıyor.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
Umarım gelir. İyi fiyatlıydı çünkü. İnceleme bekleriz :ROFLMAO:
Hocam erken gelirse nimet gibi bir şey bu zaten kesinlikle yaparım.
Amazon.co.uk' den mail geldi, ürünün iptal edildiği, 5-7 gün içerisinde de paramın yatacağı yazıyor.
Hadi bakalım hayırlısı hocam japonya pazarında Rog Strix 3080 135000 Japon yeni ne kadar yaptığına bakın oradan alabilirsiniz stok bitmediyse tabi bekleyecekseniz bir de ön sipariş tarzı bir şey çünkü o.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Hocam erken gelirse nimet gibi bir şey bu zaten kesinlikle yaparım.
Hadi bakalım hayırlısı hocam japonya pazarında Rog Strix 3080 135000 Japon yeni ne kadar yaptığına bakın oradan alabilirsiniz stok bitmediyse tabi bekleyecekseniz bir de ön sipariş tarzı bir şey çünkü o.
10 gün önce japonyadan alacaktım zaten 3070 5 adet tanesi 6300'e denk geliyordu ama 2 aya getiriyordu bende siparişi iptal etmiştim.
Sahibinden.com ya da Amazon'ları tekrar takibe alacağım ama bu sefer Amazon'un kendisi dışında almam, kimseye de 3. Şahıs satıcı önermem.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
10 gün önce japonyadan alacaktım zaten 3070 5 adet tanesi 6300'e denk geliyordu ama 2 aya getiriyordu bende siparişi iptal etmiştim.
Sahibinden.com ya da Amazon'ları tekrar takibe alacağım ama bu sefer Amazon'un kendisi dışında almam, kimseye de 3. Şahıs satıcı önermem.
Hocam benim aldığım ne onu bilmiyorum valla 3.şahıs olursa ne gibi bir sıkıntı yaşayabilirim ki?

Gönderim de bu
AmazonGlobal International Shipping (Priority)
Satıcıda bu yazıyor
アマゾンジャパン合同会社

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam benim aldığım ne onu bilmiyorum valla 3.şahıs olursa ne gibi bir sıkıntı yaşayabilirim ki?
N11' deki satıcılar gibi düşün. 3. Şahıs olunca kendilerine ait satış politikaları oluyor. Eğer satıcı kötü niyetli birisi ise bir çok sıkıntı yaşanabilir. Örnek olarak ben ürünü kendi isteğimle iptal edemiyorum, satıcı ile iletişime geçtim, iptal etti. Eğer satıcı ard niyetli ise iptali yapmazdı.

Ürün Türkiye'ye gelirdi vergisini ödeyip almak zorunda kalırdım. Ürünü almasam param hepten çöpe gidecekti yani mecbur vergi ödeyip almak zorunda kalacaktım.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
N11' deki satıcılar gibi düşün. 3. Şahıs olunca kendilerine ait satış politikaları oluyor. Eğer satıcı kötü niyetli birisi ise bir çok sıkıntı yaşanabilir. Örnek olarak ben ürünü kendi isteğimle iptal edemiyorum, satıcı ile iletişime geçtim, iptal etti. Eğer satıcı ard niyetli ise iptali yapmazdı.
Hocam bu arada satıcıda ceviriden çevirince Amazon Japan G.K yazıyor umarım amazondandır.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Arkadaşlar herkese iyi günler. Amazon.co.uk'den 1500 Euro üstünde sipariş verdim, 2993 Sterlin.
1500 Euro üstü siparişlere sanırım %18 KDV + %20 ÖTV ödeniyormuş. Bu doğru mudur? Ne kadar vergi ödeyeceğim? Ben bunu bilmiyordum yeni öğrendim. Üstelik ürünü 3.parti satıcıdan verdim, şuan iptal seçeneği de kaldırılmış durumda. Nasıl bir yol izlemeliyim? Satıcıya iletişime geçtim, iptal etmesini istedim, derse iptal etmiyorum ya da cevap vermesze ne olacak? Diyelim ki ülkeye geldi ben bu ürünü almazsam ne olur, satıcıya geri döner mi, sanmıyorum. Cidden başım büyük dertte, 30K'lık alışveriş yaptık, buna %20+%18 verebilmemin imkanı yok.
1500 Euro üstü alışveriş yaparsan KDV ve ÖTV ekleniyor.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bu arada satıcıda Amazon Kapan G.K yazıyor umarım amazondandır.
Fotoğrafını atabilirmisin, emin olalım nolur, nolmaz.

1500 Euro üstü alış veriş yaparsan KDV ve ÖTV ekleniyor.
Teşekkür ederim bilgi için. İade kesildi Allah'a şükür. Geç de olsa araştırmasam kdv + ötv batırırdı beni.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
アマゾンジャパン合同会社
Hocam böyle yazıyor 😁
😂 Sayfanın dilini İngilizce yapabiliyorsun. Çeviri değil, dil seçeneği Japonca ve İngilizce mevcut. Sen bana ürünün linkini at ben bakayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,553
Üyeler
166,954
Son üye
Faruk_31_34
Top Bottom