Neler Yeni

Amazondan başka bir ülkeye kargo

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
Arkadaşlar, merhaba. Katarda bir arkadaşım var. Ben de amerika üzerinden bir laptop buldum. Arkadaşım alıp getirecek bana laptopu. Ancak şöyle bir şey sormak istiyorum. Ben laptopu amazon amerika üzerinden satın alacağım. Amazondan katara göndericekler. Orada yazmış olan fiyattan başka fiyat çıkar mı katardaki gümrükte? Yani üzerine gümrük vergisidir vs bir şeyler eklerler mi?
DDA655D3-9EC3-4BF9-AA61-78490E1662D9.jpeg

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
754
İsim
Alperen Çetin
Hocam Katar gümrük kanununu bilen biri var mıdır sence forumda

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Katar gümrük kanununu bilen biri var mıdır sence forumda
Dostum katar gümrük kanununu bilen olmayabilir ama daha önce yine amazon.comdan ne bileyim Almanyaya falan ürün satın alanlar olabilir. Sence sorduğum soru mantıksız mı dostum? Bilgi almaya çalışıyorum. Laptop alacağım için fazla vergi öder miyim yoksa yazanı mı öderim onu öğrenmeye çalışıyorum.

milenix

80+ Gold
Dostum katar gümrük kanununu bilen olmayabilir ama daha önce yine amazon.comdan ne bileyim Almanyaya falan ürün satın alanlar olabilir. Sence sorduğum soru mantıksız mı dostum? Bilgi almaya çalışıyorum. Laptop alacağım için fazla vergi öder miyim yoksa yazanı mı öderim onu öğrenmeye çalışıyorum.
bildiğim kadarıyla satıcı amazonsa fiyat içinde vergi oluyor vergi içinde değilse o ülkedeki gümrük vergisi ne kadarsa gümrükte istenir

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
bildiğim kadarıyla satıcı amazonsa fiyat içinde vergi oluyor vergi içinde değilse o ülkedeki gümrük vergisi ne kadarsa gümrükte istenir
satıcı amazon dostum. İşte eğer istenirse ne kadar istenir bunu nasıl öğrenebilirim ona göre ödeme yapıp arkadaşıma yollayacağım

milenix

80+ Gold
satıcı amazon dostum. İşte eğer istenirse ne kadar istenir bunu nasıl öğrenebilirim ona göre ödeme yapıp arkadaşıma yollayacağım
googleda ilk çıkan sonuç:

Katar'da uygulanan gümrük vergisi standart olarak %5 oranında olmakla beraber çelik için %20, üre ve amonyak için %30, karbonatlı içecekler için %50 ve enerji içecekleri ile tütün ve alkol ürünleri için %100'lük oranlar uygulanmaktadır.

Kenza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Tunahan
Olm almanyaya alan alman gümrük kanunları ile ödeme yapmıştır katarın da gümrük vergisi varmış bir önceki mesajda yazmış arkadaş 2 farklı ülkeden ticaret yapıyorsan zaten vergiye tabisin buda ürün fiyatının dışındadır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer çok çok net bilgi arıyorsan Amazon canlı destekten bilgi alabilirsin.

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
Olm almanyaya alan alman gümrük kanunları ile ödeme yapmıştır katarın da gümrük vergisi varmış bir önceki mesajda yazmış arkadaş 2 farklı ülkeden ticaret yapıyorsan zaten vergiye tabisin buda ürün fiyatının dışındadır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer çok çok net bilgi arıyorsan Amazon canlı destekten bilgi alabilirsin.
Amazondan görüşme sağladığımda, yukarıda attığım fotoğraftakinden başka bir ödeme yapmayacağımı, orada yazan ücretten fazla bir şey ödemeyeceğimi söylediler.

Kenza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Tunahan
Amazondan görüşme sağladığımda, yukarıda attığım fotoğraftakinden başka bir ödeme yapmayacağımı, orada yazan ücretten fazla bir şey ödemeyeceğimi söylediler.
Biraz bende baktım dün yazmayı unutmuşum Amazon aldığı paradan gümrük vs herseyi hallediyormus sen sadece amazona ödeme yap dostum

Top Bottom