AMD 3600X Quad Channel Desteği

Panda058

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle sistemimi aşağı yazacağım.

İşlemci: AMD 3600X
Anakart: Asus B450 Tuf Pro Gaming
Ekran Kartı: Gigabyte 2060 Super Winforce OC
Ram: XPG D80 2X8 GB 3200 MHz CL16
SSD: XPG Spectrix 256 GB

Şimdi ben bu bilgisayarda Premiere Pro ve After Effects gibi programları yoğun olarak kullanıyorum. Bu programlar yoğun ram kullanımına sahipler. Size sorun ise şu. Aynı ramlerden bir kit daha alırsam işlemcinin quad channel desteği var mıdır? Yani işime yarar mı? Yoksa bu ramleri elimden çıkartıp, üzerine para ekleyip 2x16 GB şeklinde mi değiştirmeliyim? Veya 4x8 GB olarak kullanırsam herhangi bir performans sıkıntısı yaşar mıym?

2x16 daha iyi olacaktır

Desteklemiyormuş

Peki desteklemiyor olması bu şekilde bir ram kullanımı yaptığımda taktığım ramleri kullanamayacağım anlamına mı gelir ? Yoksa ekstra bir performans vermez ama ramleri normal kullanmakta bir sorun yaşamam mı demek oluyor ?

Peki desteklemiyor olması bu şekilde bir ram kullanımı yaptığımda taktığım ramleri kullanamayacağım anlamına mı gelir ? Yoksa ekstra bir performans vermez ama ramleri normal kullanmakta bir sorun yaşamam mı demek oluyor ?
Ekstra performans vermez olarak anladım ben ama ileride de geliştirmeye açık olması için 2* 16 almak dah mantıklı olur

tabii ki etkilenecektir ama Ekstra performansı %10 u geçmez

Quad channel sadece ( hem amd hem intel ) iş istasyonu sistemlerde olur. Anakartında 4 ram slotu var, buraya 4 adet X gb ram taksanda dual channel performansı alacaksın sadece bellek miktarın artıcak. Yani ister 4x8=32 yap ister 2x16=32 yap sistem dual channel 32 gb olarak çalışacak :) Bir zararı yada performans kaybı söz konusu olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,356
Üyeler
189,436
Son üye
thearkk
Geri