Sistem topluyorum ama...

Reaksiyon skoru
30
Merhaba değerli forum sakinleri,

Bir bilgisayar almayı planlıyorum ancak bütçelemede sıkıntım var ve hazır sistemlerde özelleştirme seçeneklerinin kısıtlı ve pahalı olması dolayısıyla kendim parçaları alıp toplama kararı aldım. (Evet tecrübem yok ama dünyayı kurtarmayacağım diye düşünüyorum.)

Şimdi sizlere topladığım bilgisayar parçalarını atacağım ve sizlerden ricam ise şu;

-Parçalarda değişiklik yapmalı mıyım, ne yaparsam daha iyi bir performans alırım ?

Parçaları bu şekilde oluşturdum.

Genellikle oyun oynayacağım ve instagram sayfama içerik üretebilmem için Adobe Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve gibi programları da ilerleyen süreçlerde aktif kullanacağım.
Aklınıza gelebilecek tüm önerilere açığım...

Bütçe : 34.000 Türk Lirası

Herkese şimdiden çok teşekkür ederim...

Tek takıldığım konu anakart matx kasa atx
ATX anakart seçersen böyle boş durmaz. Ya da mAtx kasa alırsan daha dolu gözükür. İyi forumlar.
1747653713568.webp

sistem güzel ama aynı fiyata 7700xt hazır sistemler bulunabiliyor ama kampanyalı olarak 32 ye falan düşüyor şuan 35civarı

Hocam render ve photoshop için nvidia ekran kartları daha iyi ama bütçe artmayacağından siz bilirsiniz.

Tek takıldığım konu anakart matx kasa atx
ATX anakart seçersen böyle boş durmaz. Ya da mAtx kasa alırsan daha dolu gözükür. İyi forumlar.
Alıntıyı görüntüle
Çok teşekkür ederim, peki kasa öneriniz olur mu acaba ? Anakartı değiştirmek istemiyorum açıkcası...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sistem güzel ama aynı fiyata 7700xt hazır sistemler bulunabiliyor ama kampanyalı olarak 32 ye falan düşüyor şuan 35civarı
Hocam çok doğru söylüyorsun da, A serisi anakartı dayayıp geçiyorlar. Açıkcası anakartlar çok da iyi durumda değil. Özelleştirme ile seçebileceğim B serisi anakartlar bile çok iyi değilken aşırı ücret farkı ortaya çıkıyor.

Hocam render ve photoshop için nvidia ekran kartları daha iyi ama bütçe artmayacağından siz bilirsiniz.
Farkındayım hocam biliyorum ancak bütçe çerçevesinde bu aralıkta kalmak zorundayım maalesef. Nvidia ekran kartlarının video edit konusunda daha iyi olduğunun farkındayım ancak Radeonlar da ölü değildir diye tahmin ediyorum. Dağlar kadar fark yaratır mı ?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, peki kasa öneriniz olur mu acaba ? Anakartı değiştirmek istemiyorum açıkcası...

Hocam çok doğru söylüyorsun da, A serisi anakartı dayayıp geçiyorlar. Açıkcası anakartlar çok da iyi durumda değil. Özelleştirme ile seçebileceğim B serisi anakartlar bile çok iyi değilken aşırı ücret farkı ortaya çıkıyor.

Farkındayım hocam biliyorum ancak bütçe çerçevesinde bu aralıkta kalmak zorundayım maalesef. Nvidia ekran kartlarının video edit konusunda daha iyi olduğunun farkındayım ancak Radeonlar da ölü değildir diye tahmin ediyorum. Dağlar kadar fark yaratır mı ?
evet orası öyle ama illa ki güzel denk gelen de oluyor 7700xt ile 7600 ün güç farkını konuşmaya da gerek yok

fiyat iyi değil ama
Screenshot_47.webp

Geri