Neler Yeni

AMD 5600x aşırı ısınıyor ne yapmalıyım?

nevi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Öztoprak
Arkadaşlar sistemi alalı 1 yıl 2 ay oldu. işlemcim boştayken 65-75 derece arasında oynuyor herhangi bir oyuna girdiğimde ise 90-96 derece arasında oynuyor. bugün işlemcinin tozunu falan da aldım fanı söküp tekrar taktım hala aynı değişen bir şey yok ne yapmalıyım? işlemcinin stok fanını kullanıyorum aldığım yerin teknik desteğine danıştım stok fanın yeterli olacağını söyledi. termal macun aldım ama daha kullanmadım nasıl kullanmam gerektiğini de bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
BEKİR ALTIN
Arkadaşlar sistemi alalı 1 yıl 2 ay oldu. işlemcim boştayken 65-75 derece arasında oynuyor herhangi bir oyuna girdiğimde ise 90-96 derece arasında oynuyor. bugün işlemcinin tozunu falan da aldım fanı söküp tekrar taktım hala aynı değişen bir şey yok ne yapmalıyım? işlemcinin stok fanını kullanıyorum aldığım yerin teknik desteğine danıştım stok fanın yeterli olacağını söyledi. termal macun aldım ama daha kullanmadım nasıl kullanmam gerektiğini de bilmiyorum.
Bendede vardı 105 derecede işlemci kapatır kendini. Performansı düşürür yada. Macun fayda sağlar ama iyi bir termal macun

Dogukappa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Doğukan
stok fan mı kullanıyorsun

Bünyamina

80+ Platinum

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
ibrahim demir
Termal macun ve kule tipi soğutucu işini görür😉

Nezha

80+
Orijinal fan dediğin am4 wraith stealth sanırım. Çift taraflı kule tipi fan al mx6 macun çek düzelir. Diğer mesele kasanın arkasının duvara dayalı olması durumu. Egzoz fanı duvara çok yakınsa sıcak hava tahliye olmaz. Öyle bir durum varsa uzaklaştırman gerekir.

baranngk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
baran gök
fan alana kadar ryzen masterdan eco mod aç

nevi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Öztoprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet yetersiz geliyor. Macunda kurumuş stok fanında bakıma ihtiyacı var anladığım kadarıyla. Bakım ve macunu halledersen sıcaklık düşer. İlerde de x123 alırsın 500tl altına düşünce. Sorunu kökten çözersin.
Orijinal fan dediğin am4 wraith stealth sanırım. Çift taraflı kule tipi fan al mx6 macun çek düzelir. Diğer mesele kasanın arkasının duvara dayalı olması durumu. Egzoz fanı duvara çok yakınsa sıcak hava tahliye olmaz. Öyle bir durum varsa uzaklaştırman gerekir.
thermalgrizzly aeronaut 1gr aldım geçen indirimden bu fayda etmez mi? kasanın arkasını açtım fakat kasa yan yatık üstünde monitör var sıkıntı olur mu? diğer konularda da cbp kapatma veya voltaj ayarı yapmayı önermişler daha önce hiç dokunmamıştım bios ayarlarına onları ayarlamam gerekir mi?

Bünyamina

80+ Platinum
thermalgrizzly aeronaut 1gr aldım geçen indirimden bu fayda etmez mi? kasanın arkasını açtım fakat kasa yan yatık üstünde monitör var sıkıntı olur mu? diğer konularda da cbp kapatma veya voltaj ayarı yapmayı önermişler daha önce hiç dokunmamıştım bios ayarlarına onları ayarlamam gerekir mi?
Eder etmesine de yani kullandığın ortama koşuna göre değişebilir bu sıcaklık. CBP kapatman saçma olur performans düşer. Dediğim gibi böyle bir kule tipi fan alsan yeter.

nevi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak Öztoprak
o zaman soğutucuyu alana kadar cpbyi kapalı kullanırım yarın da termal macun sürme videosu izler onu sürerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,594
Üyeler
161,313
Son üye
derdicok
Top Bottom