Neler Yeni

Çözüldü✓ Amd 7700X - Asus 4070ti OC Sistem Topladım. Fikir ve Önerilerinizi İstiyorum.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,994
İsim
kilan embappe
Kötü sistem olmuş, 58K ya 7900 XTX/4080 toplanabilir.

ConquerorXIV

80+ Gold

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Ben hep MSI ve Asus üzerinden gittiğim için bana uygun gelmişti. Bu markalar haricine hiç çıkmadım.
Sistem listesinin son hali şu şekilde.
(Dipnot listede şuan sadece Ekran kartını satın aldım)
İşlemci : AMD Ryzen™7 7700X Soket AM5 4.5GHz 32MB 105W 5nm İşlemci - 9.400TL (7800X3D ye dönebilirim) 13.000TL
Anakart :
Asus Tuf B650e veya MSI B650 Tomahawk 7000TL-9.400TL aralığında.
Ram :
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.35V AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram - 4.565TL
Ekran Kartı :
ASUS ROG GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC 12GB GDDR6X 192Bit DLSS 3 Ekran Kartı - 32.000TL (2300 geri ödeme gelecek)
SSD :
Samsung 1TB 980 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 7000MB / Yazma Hızı 5000MB) (Belki 990 Proya yükseltirim)
Kasa :
COOLER MASTER MASTERBOX TD500 V2 MESH 4x120mm ARGB LED FANLI MidT SİYAH KASA - 4.900 TL
PSU :
MSI MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI (Öneri verebileceğiniz F/P bir ürün olabilir)
Sıvı Soğutma :
DeepCool LT720 360mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu - 3.100 TL
Psu güzel ona dokunmana gerek yok. Bende aynı psu yu aldım. A tier güzel bir psu.

Hocam biliyorsunuz bende 4070ti sistem diziyordum, 7800xt iyi çıkarsa ona geçeceğimi söylemiştim.
Benim ekran kartı hariç parçalar 30-32k tuttu, parçalarım da sizinkilere çok yakın parçalar.
Üstüne şuan pny 4070ti alsam toplamda 57k olacak. Siz şuan bu sisteme yaklaşık 70k veriyorsunuz. Amacınız şuan sadece oyun oynamak içinse aradaki fps farkı en fazla 10-15 fps olacaktır. Siz bunun için fazladan 13k para vermiş oldunuz.
Ancak şuan 4070ti yerine 7800xt almaya karar verdim, 4070ti ile aralarında yine yaklaşık 15-20 fps fark var. Şuan 7800xt ile alacağım 4070ti arasında 8k fiyat farkı vardı. Aradaki farka değmeyeceğini düşündüğümden 7800xt almaya karar verdim.
Şuan ben sistemi 30+18 = 48k ya mal etmiş oluyorum.
Sizde 70k ya mal ettiniz. Aramızdaki fark 30-35 fps olacaktır. Bu fark için fazladan 22k para vermiş oldunuz.

Bu yüzden size dedim, çok pahalıya mal etmişsiniz diye. Aynı paraya 7900xt veya 4080 alsaydınız, o zaman derdim ki evet, fiyatına göre çok güzel performanslı sistem çıkarmışsınız. Aradaki fiyat farkına gerçekten değerdi. Ancak şuan 30-35, hadi sizin hatırınıza düz hesap 40 yapalım. 40 fps için 22k fazladan ödemiş oldunuz. Umarım anlatabilmişimdir, amacım sizi kötülemek değil, aynı bütçeye daha iyi bir sistem toplamayı veya bütçeyi düşürerek aynı performansı alabileceğinizi düşünmenizi sağlamak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Hakan
Sisteminiz “bütçem var, biraz daha düşük fps alayim ama parça kalitesi sağlam olsun kafam da rahat etsin” sistemi olmuş. Bunun bir de “bütçem az, fps yüksek olsun ama en ucuza alayim, parca kalitesi de ortalama olsa yeter” modeli var. Bu en çok tercih edilen model.

“Bütçem var ama sadece fps önemli kalite önemsiz” sistemlerini hesaba katmıyorum bile.
Hayırlı olsun gayet güzel sadece önceliklerinizi belirlemeniz lazım. Fps e gore fazla pahalı bir sistem olmuş, parça kalitesine göre iyi bir sistem olmuş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yasin
Kötü sistem olmuş, 58K ya 7900 XTX/4080 toplanabilir.
Ekran kartı harici alınan bir parça yok eğer öneriniz ve bir liste verebilirseniz oradan da gidebilirim.

katılıyorum ben olsam bu bütçe ile zorlasam r9 7900x 4080 toplarım
Hocam dediğim gibi toplayıp listeyi verin o parçaları alayım.
Psu güzel ona dokunmana gerek yok. Bende aynı psu yu aldım. A tier güzel bir psu.

Hocam biliyorsunuz bende 4070ti sistem diziyordum, 7800xt iyi çıkarsa ona geçeceğimi söylemiştim.
Benim ekran kartı hariç parçalar 30-32k tuttu, parçalarım da sizinkilere çok yakın parçalar.
Üstüne şuan pny 4070ti alsam toplamda 57k olacak. Siz şuan bu sisteme yaklaşık 70k veriyorsunuz. Amacınız şuan sadece oyun oynamak içinse aradaki fps farkı en fazla 10-15 fps olacaktır. Siz bunun için fazladan 13k para vermiş oldunuz.
Ancak şuan 4070ti yerine 7800xt almaya karar verdim, 4070ti ile aralarında yine yaklaşık 15-20 fps fark var. Şuan 7800xt ile alacağım 4070ti arasında 8k fiyat farkı vardı. Aradaki farka değmeyeceğini düşündüğümden 7800xt almaya karar verdim.
Şuan ben sistemi 30+18 = 48k ya mal etmiş oluyorum.
Sizde 70k ya mal ettiniz. Aramızdaki fark 30-35 fps olacaktır. Bu fark için fazladan 22k para vermiş oldunuz.

Bu yüzden size dedim, çok pahalıya mal etmişsiniz diye. Aynı paraya 7900xt veya 4080 alsaydınız, o zaman derdim ki evet, fiyatına göre çok güzel performanslı sistem çıkarmışsınız. Aradaki fiyat farkına gerçekten değerdi. Ancak şuan 30-35, hadi sizin hatırınıza düz hesap 40 yapalım. 40 fps için 22k fazladan ödemiş oldunuz. Umarım anlatabilmişimdir, amacım sizi kötülemek değil, aynı bütçeye daha iyi bir sistem toplamayı veya bütçeyi düşürerek aynı performansı alabileceğinizi düşünmenizi sağlamak.
Ben her zaman eleştiriye açığım hocam hiç sorun değil. Tüm yazdıklarınıza önem veriyorum sadece ekran kartında biraz acele etmiş olabilirim o konuda biraz hata ettim. Ama hiçbir şey için geç değil. En kötü ekran kartını götürür iade ederim çünkü henüz kutusunu açmadım aldığım gibi duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sisteminiz “bütçem var, biraz daha düşük fps alayim ama parça kalitesi sağlam olsun kafam da rahat etsin” sistemi olmuş. Bunun bir de “bütçem az, fps yüksek olsun ama en ucuza alayim, parca kalitesi de ortalama olsa yeter” modeli var. Bu en çok tercih edilen sistem.

“Bütçem var ama sadece fps önemli kalite önemsiz” sistemlerini hesaba katmıyorum bile.
Hayırlı olsun gayet güzel sadece önceliklerinizi belirlemeniz lazım. Fps e gore fazla pahalı bir sistem olmuş, parça kalitesine göre iyi bir sistem olmuş.
Düşünceme cuk oturmuş yorumunuz. Ben piyasadan uzun zamandır uzağım ve o yüzden buraya konu açarak tecrübeli arkadaşlardan fikir almaya çalışıyorum. Benim öncelik 500 fps lerde oyun oynamak değil, önceliğim malzeme ve ürün kalitesi. Tabi buna bütçe içerisinde kalarak yapabilmek tabii ki.

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb

ConquerorXIV

80+ Gold
Ekran kartı harici alınan bir parça yok eğer öneriniz ve bir liste verebilirseniz oradan da gidebilirim.

Ben her zaman eleştiriye açığım hocam hiç sorun değil. Tüm yazdıklarınıza önem veriyorum sadece ekran kartında biraz acele etmiş olabilirim o konuda biraz hata ettim. Ama hiçbir şey için geç değil. En kötü ekran kartını götürür iade ederim çünkü henüz kutusunu açmadım aldığım gibi duruyor.

Düşünceme cuk oturmuş yorumunuz. Ben piyasadan uzun zamandır uzağım ve o yüzden buraya konu açarak tecrübeli arkadaşlardan fikir almaya çalışıyorum. Benim öncelik 500 fps lerde oyun oynamak değil, önceliğim malzeme ve ürün kalitesi.
monitörün 2k mı 4k mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yasin

ConquerorXIV

80+ Gold
Monitör şuanlık 2K. 6-7 ay sonra 4K ya geçiş yapabilirim. O yüzden sistem 4K ya destek sağlaması lazım. Ayrıca Ekran kartında Nvidia önceliğim..
40a 4080 tuf var bence aldığın kartı iade et

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Hakan

Düşünceme cuk oturmuş yorumunuz. Ben piyasadan uzun zamandır uzağım ve o yüzden buraya konu açarak tecrübeli arkadaşlardan fikir almaya çalışıyorum. Benim öncelik 500 fps lerde oyun oynamak değil, önceliğim malzeme ve ürün kalitesi. Tabi buna bütçe içerisinde kalarak yapabilmek tabii ki.

Daha düşük fiyatlı parçalar da tabii ki alınır. Fiyat performans tek başına yeterli değil. Fiyat/performans-kalite oranı iyiyse alınır. Ben kalkıp gainward ghost yüzüne bakmam (yarı fiyatına degilse) ama pny xlr8 güzeldir mesela.
Msi victus alacağıma pny xlr8 ama Msi suprim x, xlr8 den bir tik daha pahalıysa suprim x alırım.
Ya da atıyorum rog ile tuf arasında ciddi fiyat farkı varsa tuf alırım o da kalitesi çok iyi çünkü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yasin

ConquerorXIV

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yasin
Daha düşük fiyatlı parçalar da tabii ki alınır. Fiyat performans tek başına yeterli değil. Fiyat/performans-kalite oranı iyiyse alınır. Ben kalkıp gainward ghost yüzüne bakmam (yarı fiyatına degilse) ama pny xlr8 güzeldir mesela.
Msi victus alacağıma pny xlr8 alırım.
Ya da atıyorum rog ile tuf arasında ciddi fiyat farkı varsa tuf alırım o da kalitesi çok iyi çünkü.
Hocam 1 haftadır araştıra araştıra artık beynim yandı inan.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Monitör şuanlık 2K. 6-7 ay sonra 4K ya geçiş yapabilirim. O yüzden sistem 4K ya destek sağlaması lazım. Ayrıca Ekran kartında Nvidia önceliğim..
Böyle bir durumunuz varsa dediğim gibi eğer amd tarafı düşünürseniz attığım linkteki ürün güzel bir ürün hemde indirimde 30k gayet işinizi görür.
Ancak nvdia tarafı düşünüyorsanız, bence bu kadar sistemi toplamışsınız artık, bazı parçaları bir daha iade etmekle vs uğraşmak istemeyebilirsiniz, bu yüzden biraz daha üstüne para ekleyip en az 4080 almanız daha iyi olacaktır. İşlemciyi de 7700x almanız yeterlidir. 2k ve 4k da 4080 i 7700x rahatça besler problem yaşamazsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,030,412
Üyeler
163,309
Son üye
Kindel