AMD 9070 xt sistem takılma sorunu

markowic

80+
Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Geçtiğimiz hafta amd tabanlı bir sistem kurdum ancak sistem durduk yerde takılıyor, donuyor ve tepki vermiyor. 3/4 kere resetlememe rağmen sorun devam ediyor ve keyfi ne zaman isterse sorunsuz çalışıyor. Bu sorunun bir çözümü var mı yoksa ekran kartından kaynaklı mıdır?
Sistem:

POWERCOLOR RX 9070 XT Red Devil
AMD Ryzen R7 9700x
Raijintek Cratos 3.0 850W 80+ Gold
Corsair 3000D
Corsair vengeance lpx 6000 MHz cl30 2x16gb
Kingston kc3000
ASUS B650M-R
Thermalright Phantom Spirit 120
Samsung 4k g8 240gaming oled

kardom sesini çok beğendim ilk olarak. bilgisayarında windows 11 24h2 mi kurulu birde kurarken normal yeni haliyle kurulum yaptın değil mi?

XFX 9070XT MERCURY modeline sahibim aynı problemi ben yaşamaktayım. Çözüm bulursanız bilgilendirirseniz sevinirim.

bende de aynısı oluyor aorus 9070xt

Bir öneri ; ekran kartı güç kablosunu kontrol edermisin tam oturmuş mu ? Veya kablo değişikliği yapabilirsin yer değiştir ben böyle çözdüm ✋ 9060xt de sorunu

Bir öneri ; ekran kartı güç kablosunu kontrol edermisin tam oturmuş mu ? Veya kablo değişikliği yapabilirsin yer değiştir ben böyle çözdüm ✋ 9060xt de sorunu
Ben psu yu aldığım markadan özel olarak ayrı PCIE kablo istedim ilettiler. Onu taktım fakat sorun bende devam etmekte. Sıkıca oturttuğumu düşünüyorum.

Tam da 5070ti yerine 9070xt almayı kararlaştırmıştım. Vazgeçmeli miyim?

bende de aynısı oluyor aorus 9070xt
Araştırmalarımdan edindiğim bilgilere göre bu AMD ya da Windows ile ilgili oluşan bir sorun. Çünkü bende XFX marka mevcut, diğer insanlarda Sapphire Nitro da da aynı sorunu yaşayan var. Sizde de Aorus bulunmaktaymış. Farklı markalarda da aynı sorun görünmekte. Umarım bir şekilde sorunumuza çözüm getirebiliriz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam da 5070ti yerine 9070xt almayı kararlaştırmıştım. Vazgeçmeli miyim?
Ekran kartı mükemmel bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat herkes bu sorunla karşılaşmasa da bizim gibi karşılaşabilen kişiler de mevcut maalesef. 5070Ti ile arasında inanılmaz bir performans farkı olmasa da maddi olarak fark fazla ben bu yüzden tercih etmiştim. İsterseniz şansınızı deneyebilirsiniz. Dediğim gibi bu sorunu yaşamayan bir çok şanslı kişi mevcut :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,381
Üyeler
183,109
Son üye
Hayber
Geri