Kadir KELEŞ
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Arkadaşlar merhaba. Bundan 6 ay önce 2. el bir masaüstü pc aldım. Donanım olarak Ryzen 5 1500x işlemci, Rx580 4gb ekran kartı var içinde. Aldığımda ekran kartı sürücüsü 2017 sürümüydü bende güncellememiştim. İki hafta önce Red Dead Redemption 2 aldım oyunu açmak istediğimde hata verdi ve ekran kartı sürücümü güncellemem gerektiği uyarısını verdi. Amd nin kendi sitesinden indirdiğim sürücüyü kurdum ama bir çok çeşitli sorunla karşılaştım. Öncelikle daha önce eski sürümde çalışan oyunlarımı açamaz oldum. Mesela ETS2 ve Civilization V oyunlarımı açamıyorum hata veriyor. Diğer oyunları açsa bile ya eskiye göre daha düşük fps alıyorum yada bir yarım saat sonra oyundan atıyor ve Radeon Host Çalışmayı Durdurdu hatası veriyor. Eski sürüme geri döndüğümde bu iki oyunu ve diğer oyunları sorunsuz oynabildim ancak RDR2, Cyberpunk, Assasins Creed Valhala gibi oyunlarda driver güncellemesi gerekli diyerek beni oyuna dahi sokmuyor. Ekran kartının garantisi bitti. Ekran kartını başka arkadaşın pc ye takıp aynı driverla denedin ondada aynı sorunu verdi yani benim bilgisayarın herhangi donanımsal bir sorunu yok ekran kartını besleme anlamında. Şuan hiçbir şekilde yeni sürücüyle çalışmıyo ekran kartım. Yazılımsal mı bir problemi var acaba ekran kartının yoksa chipseti ile alakalı bi donanımsal sorun mu. ? Lütfen bilen veya aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yardım edebilir mi ?