Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 22
- Reaksiyon skoru
- 8,348
OCCT ile Power testine mi soktun?Yeni bir sistem topladım aldığım ürünlerin hepsi sıfır. 9070XT Red Devil, 7800x3D, MSI X670E Pro. Parçaları bir araya getirdikten sonra format atıp temiz kurulumla kullanmaya başladım. Ekran kartı yüke girdiğinde ekran kararıyordu ve eğer sistem resetlenmezse başlıkta yer alan hatayı alıyordum. İlk önce Power'dan olabilir diye Power değiştirdim. NZXT C1200 aldım fakat hala ekran kartı yüke girince aynı sorun oluyordu. Ekran kartını servise gönderdim şu an işlemcinin dahili GPU'sunu kullanıyorum. Birkaç kere bunda da başlıktaki hatayı aldım. Resmen AMD'ye geçtiğime pişman olmak üzereyim. Bunun nedeni yazılım mı? Hem ekran kartı hem de işlemci mi arızalıydı. Anlayamadım fakat 0 olan parçalarda bile böyle sorun yaşamak fazlasıyla sinirimi bozdu. Konuya hakim olan birileri varsa şu sorunu nasıl halledebileceğime dair bir fikri var mı? Çift monitör kullanıyorum. Özellikle hatayı aldıktan sonra monitörlerden biri iptal oluyor ve bilgisayara reset atsam bile geri gelmiyor. Ancak bilgisayarı kapatıp bir sürü kapalı tuttuğumda tekrar çift monitör olarak açılıyor. 2 kere formatlayıp temiz kurulum yaptım. 2 kere DDU ile driver kaldırıp yeniden önerilen sürümü kurdum. Biraz uzun oldu fakat sorulması muhtemel soruların hepsine cevap yazmak istedim. 1 hafta önce sorunsuz olarak Intel & NVIDIA kombinasyonuyla gidiyordum. AMD düşmanlığım yok fakat beni pişman etmelerine çok az kaldı. Mesela şu an hatayı verdi görüntü gitti geldiğinde sadece tek bir monitörden görüntü geliyordu. Bilgisayarı kapatıyorum. Resetliyorum vs yok 2. monitörü görmüyor. Ben ömrümde böyle saçma arızalar silsilesi görmedim. Yarım saatte bir görüntü gidiyor önce başlıktaki hatayı alıyorum, reset attıktan sonra bu hatayı. DDU ile sürücü kaldırıp en güncel olanı indiriyorum fakat yarım saat sonra yine aynı döngü yaşanıyor. Çözüme dair fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
![]()