AMD yazılımı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı hatası

Yeni bir sistem topladım aldığım ürünlerin hepsi sıfır. 9070XT Red Devil, 7800x3D, MSI X670E Pro. Parçaları bir araya getirdikten sonra format atıp temiz kurulumla kullanmaya başladım. Ekran kartı yüke girdiğinde ekran kararıyordu ve eğer sistem resetlenmezse başlıkta yer alan hatayı alıyordum. İlk önce Power'dan olabilir diye Power değiştirdim. NZXT C1200 aldım fakat hala ekran kartı yüke girince aynı sorun oluyordu. Ekran kartını servise gönderdim şu an işlemcinin dahili GPU'sunu kullanıyorum. Birkaç kere bunda da başlıktaki hatayı aldım. Resmen AMD'ye geçtiğime pişman olmak üzereyim. Bunun nedeni yazılım mı? Hem ekran kartı hem de işlemci mi arızalıydı. Anlayamadım fakat 0 olan parçalarda bile böyle sorun yaşamak fazlasıyla sinirimi bozdu. Konuya hakim olan birileri varsa şu sorunu nasıl halledebileceğime dair bir fikri var mı? Çift monitör kullanıyorum. Özellikle hatayı aldıktan sonra monitörlerden biri iptal oluyor ve bilgisayara reset atsam bile geri gelmiyor. Ancak bilgisayarı kapatıp bir sürü kapalı tuttuğumda tekrar çift monitör olarak açılıyor. 2 kere formatlayıp temiz kurulum yaptım. 2 kere DDU ile driver kaldırıp yeniden önerilen sürümü kurdum. Biraz uzun oldu fakat sorulması muhtemel soruların hepsine cevap yazmak istedim. 1 hafta önce sorunsuz olarak Intel & NVIDIA kombinasyonuyla gidiyordum. AMD düşmanlığım yok fakat beni pişman etmelerine çok az kaldı. Mesela şu an hatayı verdi görüntü gitti geldiğinde sadece tek bir monitörden görüntü geliyordu. Bilgisayarı kapatıyorum. Resetliyorum vs yok 2. monitörü görmüyor. Ben ömrümde böyle saçma arızalar silsilesi görmedim. Yarım saatte bir görüntü gidiyor önce başlıktaki hatayı alıyorum, reset attıktan sonra bu hatayı. DDU ile sürücü kaldırıp en güncel olanı indiriyorum fakat yarım saat sonra yine aynı döngü yaşanıyor. Çözüme dair fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

1751110232145.png
OCCT ile Power testine mi soktun?

dsik boş ise win 10 format atıp denesene
Windows 10 kullanıp çöküp çökmeyeceğine mi bakayım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

OCCT ile Power testine mi soktun?
Ekran kartı bağlıyken evet güç testine soktuğumda aynı sorun oluyordu. Bu yüzden 1200w power aldım ama sorun yine geçmedi. Şuan ekran ksrtı takılı değil hala çöküyor drivier.

Windows 10 kullanıp çöküp çökmeyeceğine mi bakayım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı bağlıyken evet güç testine soktuğumda aynı sorun oluyordu. Bu yüzden 1200w power aldım ama sorun yine geçmedi. Şuan ekran ksrtı takılı değil hala çöküyor drivier.
Bu yeni aldığın PSU'da da sorun olabilir. 3'lü priz vb. bir şey kullanıyorsan kasayı direkt prize bağla. BIOS olarak son sürümümü kullanıyorsun?
Bu dediğim şekilde AMD ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrardan kur bakalım:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...en/ryzen-7000-series/amd-ryzen-7-7800x3d.html 25.4.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 25.4.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

Bu yeni aldığın PSU'da da sorun olabilir. 3'lü priz vb. bir şey kullanıyorsan kasayı direkt prize bağla. BIOS olarak son sürümümü kullanıyorsun?
Bu dediğim şekilde AMD ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrardan kur bakalım:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...en/ryzen-7000-series/amd-ryzen-7-7800x3d.html 25.4.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 25.4.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.
Bios son sürüm, Bahsettiğiniz sürüm driverı hem DDU kullanımından sonra hem de format sonrası kurdum sorun aynıydı. PSU olarak sharkoon 750w gold varken sorun var diye NZXT C1200 Gold aldım, fakat sorun değişmedi. Eski bir 25.3.1WHQL sürüm diriver kurmayı denedim şuan bir de onla deneyeceğim bakalım hata verecekmi yine. Burda da problem çıkarsa windows 10 kuracağım. Yine çıkarsa artık bilemiyorum...

Bios son sürüm, Bahsettiğiniz sürüm driverı hem DDU kullanımından sonra hem de format sonrası kurdum sorun aynıydı. PSU olarak sharkoon 750w gold varken sorun var diye NZXT C1200 Gold aldım, fakat sorun değişmedi. Eski bir 25.3.1WHQL sürüm diriver kurmayı denedim şuan bir de onla deneyeceğim bakalım hata verecekmi yine. Burda da problem çıkarsa windows 10 kuracağım. Yine çıkarsa artık bilemiyorum...
BIOS güncelledikten sonra EXPO'yu aktif ettin mi? Eğer aktif ettiysen BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık ve değişiklik olup olmayacağına bak bakalım.

BIOS güncelledikten sonra EXPO'yu aktif ettin mi? Eğer aktif ettiysen BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık ve değişiklik olup olmayacağına bak bakalım.
Bu sefer de böyle bir sorun oldu ekranda her şey sanki monitör bozulmuş gibi birbirine girdi bir anda görüntü bozuldu. Reset atınca düzeldi. Video yükleyemedim ekran görüntüsünden anlaşılır umarım. yani gerçekten anlayamıyorum işlemci falan mı bozuk. yazılımsal olarak böyle monitör bozulmuş gibi de bir görüntü bozulması yaşanır mı?

Ekler

• 1751215774671.webp
    1751215774671.webp
    30.7 KB · Hit: 27
Bu sefer de böyle bir sorun oldu ekranda her şey sanki monitör bozulmuş gibi birbirine girdi bir anda görüntü bozuldu. Reset atınca düzeldi. Video yükleyemedim ekran görüntüsünden anlaşılır umarım. yani gerçekten anlayamıyorum işlemci falan mı bozuk. yazılımsal olarak böyle monitör bozulmuş gibi de bir görüntü bozulması yaşanır mı?
BIOS'u sıfırladıktan sonra böyle olduysa RAM'leri sistemde teker teker denesene.

Ramler teker teker farklı bir psu kullanırken de çöktü driver. Yani hepten kafayı yemek üzereyim ne yaparsam yapayım çöküyor.
RAM'lerin EXPO'su kapalıydı gene di mi? AIDA64 ile işlemciyi teste soksana bir de. Prime95 ile de teste sokabilirsin.

RAM'lerin EXPO'su kapalıydı gene di mi? AIDA64 ile işlemciyi teste soksana bir de. Prime95 ile de teste sokabilirsin.
Hocam bir ihtimal diyerek anakartı değişime yolladım yarın geliyor. Ekran kartımda bşr sorun yokmuş o da geldi yeni anakartla yarın deneyeceğim temiz kurulum yapıp. Umarım sorun anakarttadır da düzelmiş olur. Tekrar bilgi veririm

9000 serisinde wattman hatası yok diyenler şuan ne yapıyor acaba. Bir an önce o karttan kurtulmaya bak dostum.

Geri