AMD yazılımı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı hatası

Otrivine

80+
Reaksiyon skoru
45
Yeni bir sistem topladım aldığım ürünlerin hepsi sıfır. 9070XT Red Devil, 7800x3D, MSI X670E Pro. Parçaları bir araya getirdikten sonra format atıp temiz kurulumla kullanmaya başladım. Ekran kartı yüke girdiğinde ekran kararıyordu ve eğer sistem resetlenmezse başlıkta yer alan hatayı alıyordum. İlk önce Power'dan olabilir diye Power değiştirdim. NZXT C1200 aldım fakat hala ekran kartı yüke girince aynı sorun oluyordu. Ekran kartını servise gönderdim şu an işlemcinin dahili GPU'sunu kullanıyorum. Birkaç kere bunda da başlıktaki hatayı aldım. Resmen AMD'ye geçtiğime pişman olmak üzereyim. Bunun nedeni yazılım mı? Hem ekran kartı hem de işlemci mi arızalıydı. Anlayamadım fakat 0 olan parçalarda bile böyle sorun yaşamak fazlasıyla sinirimi bozdu. Konuya hakim olan birileri varsa şu sorunu nasıl halledebileceğime dair bir fikri var mı? Çift monitör kullanıyorum. Özellikle hatayı aldıktan sonra monitörlerden biri iptal oluyor ve bilgisayara reset atsam bile geri gelmiyor. Ancak bilgisayarı kapatıp bir sürü kapalı tuttuğumda tekrar çift monitör olarak açılıyor. 2 kere formatlayıp temiz kurulum yaptım. 2 kere DDU ile driver kaldırıp yeniden önerilen sürümü kurdum. Biraz uzun oldu fakat sorulması muhtemel soruların hepsine cevap yazmak istedim. 1 hafta önce sorunsuz olarak Intel & NVIDIA kombinasyonuyla gidiyordum. AMD düşmanlığım yok fakat beni pişman etmelerine çok az kaldı. Mesela şu an hatayı verdi görüntü gitti geldiğinde sadece tek bir monitörden görüntü geliyordu. Bilgisayarı kapatıyorum. Resetliyorum vs yok 2. monitörü görmüyor. Ben ömrümde böyle saçma arızalar silsilesi görmedim. Yarım saatte bir görüntü gidiyor önce başlıktaki hatayı alıyorum, reset attıktan sonra bu hatayı. DDU ile sürücü kaldırıp en güncel olanı indiriyorum fakat yarım saat sonra yine aynı döngü yaşanıyor. Çözüme dair fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

1751110232145.png

ekran kartına oc yaptınmı ben eski bir kartıma yaptım yüke soktum çökmüştü biraz kısıp yapınca sorun olmamıştı daha

ekran kartına oc yaptınmı ben eski bir kartıma yaptım yüke soktum çökmüştü biraz kısıp yapınca sorun olmamıştı daha
Şuan işlemcinin dahili GPU'sunu kullanıyorum. Servise gönderdiğim ekran kartını ise hiç kullanamadım bile OC yapıcak vaktim olmadı yani. Hem Dahili hem harici GPU aynı hataları verip duruyor.

Şuan işlemcinin dahili GPU'sunu kullanıyorum. Servise gönderdiğim ekran kartını ise hiç kullanamadım bile OC yapıcak vaktim olmadı yani. Hem Dahili hem harici GPU aynı hataları verip duruyor.
eski sürüm driver denedin mi

Evet denedim. Önerileni de eski sürümü de beta olanı da. Windows güncelleştirmelerini kapatmayı da denedim. Çözülmüyor bir türlü.

Evet denedim. Önerileni de eski sürümü de beta olanı da. Windows güncelleştirmelerini kapatmayı da denedim. Çözülmüyor bir türlü.
Düsük bir ihtimal ama her ikisindede aynı hatayı veriyorsa as nakartta arza olabilir. Her ikisininde arzalı olma ihtimali anakartın arzalı olma ihtimalinden daha düşük diye tahmin ediyorum

gpu bozuk büyük ihtimalle
aynı hatayı işlemcinin dahili gpu'sunda da alıyorum hocam. Gpu'yu servise gönderdim eğer işlemci gpusu sorun çıkarmasaydı sorun kesin ekran kartında derdim ama. Önce sürücü aşımı hatasıyla siyah ekran ve reset attıktan sonra versiyon uyumsuz hatasını dahili gpu bağlıyken de alıyorum. O yüzden çözemedim.

aynı hatayı işlemcinin dahili gpu'sunda da alıyorum hocam. Gpu'yu servise gönderdim eğer işlemci gpusu sorun çıkarmasaydı sorun kesin ekran kartında derdim ama. Önce sürücü aşımı hatasıyla siyah ekran ve reset attıktan sonra versiyon uyumsuz hatasını dahili gpu bağlıyken de alıyorum. O yüzden çözemedim.
Ha orayı görmemişim pardon. Belki oyunlarda entegre gpu'yu kullanıyordu onun için hata alıyordun. Biosta kapatma ayarı varda gpu gelince deneyebilirsin ancak.

Yaptınızmı bilmiyorum ama şuan windows driver update kapatın
  • Windows arama yerine Gelişmiş sistem ayarları görüntüle yazın
  • Açılan Sistem Özellikleri penceresinde Donanım sekmesine gidin.
  • Aygıt Yükleme Ayarları düğmesine tıklayın. Hayır
AMD Cleanup Utility ile driverı kaldırın https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html

Burdan driver indirin (Auto-Detect and Install Driver) ekstra chipset driverı da indiriyor.

Ha orayı görmemişim pardon. Belki oyunlarda entegre gpu'yu kullanıyordu onun için hata alıyordun. Biosta kapatma ayarı varda gpu gelince deneyebilirsin ancak.

Yaptınızmı bilmiyorum ama şuan windows driver update kapatın
  • Windows arama yerine Gelişmiş sistem ayarları görüntüle yazın
  • Açılan Sistem Özellikleri penceresinde Donanım sekmesine gidin.
  • Aygıt Yükleme Ayarları düğmesine tıklayın. Hayır
AMD Cleanup Utility ile driverı kaldırın https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html

Burdan driver indirin (Auto-Detect and Install Driver) ekstra chipset driverı da indiriyor.
Otomatik driver güncellemesini kapadım windows update üzerinden bir kaç bir şey daha denedim şuan hata almanın önüne geçersem muhtemelen GPU geldikten sonra da sorun kalmayacaktır zaten. Yine hata alırsam güncelleyeceğim.

Otomatik driver güncellemesini kapadım windows update üzerinden bir kaç bir şey daha denedim şuan hata almanın önüne geçersem muhtemelen GPU geldikten sonra da sorun kalmayacaktır zaten. Yine hata alırsam güncelleyeceğim.
Amd'nin driver kaldırma aracında deneyin.

En kötü Windows 10 format atın bütün güncellemeleri yapın sonra isteğe göre win 11 güncellemesi yaparsın.

Windows 10 driver konusunda halen daha iyi.
Bende kulaklığın eq ayarı çalışmıyordu eksik indiriyor win 11 thx kurmadi manuel de kurulmuyor. Win 10 indirdim tüm güncellemeleri indirecenlerimi indirdim guncelledim win 11'e geçtim

Amd'nin driver kaldırma aracında deneyin.

En kötü Windows 10 format atın bütün güncellemeleri yapın sonra isteğe göre win 11 güncellemesi yaparsın.

Windows 10 driver konusunda halen daha iyi.
Bende kulaklığın eq ayarı çalışmıyordu eksik indiriyor win 11 thx kurmadi manuel de kurulmuyor. Win 10 indirdim tüm güncellemeleri indirecenlerimi indirdim guncelledim win 11'e geçtim
yok yine olmadı yine durup dururken çöktü ve aynı hatayı verdi. Yok yani gerçekten kafayı yemek üzereyim sıkıntının kaynağını bulamıyorum az kaldı her şeyi geri iade edeceğim.

1751195112974.webp

Geri