Neler Yeni

Amd Athlon II X2 260 Vs Phenom II X4 965

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Merhabalar;

Şuan kullandığım işlemci AMD Athlon II X2 260 ve ekran kartım ile %100 oranında darboğaza giriyor. Oyunlarda yetersiz kalıyor. İşlemcimi anakart değiştirmeden değiştirmek istiyorum. 150 TL AMD Phenom II X4 965 buldum. Bu işlemci beni şuan ki işlemcime oranla mutlu eder mi? Daha önce kullanan, bilen var mıdır? Darboğaz hesaplama sitelerinden baktığıma göre darboğaz yaşanmıyor. Bu 2 işlemci de çok eski nesil biliyorum ancak şu anlık bunu alabiliyorum ve zaten anakart da değiştiremiyorum. Ya AMD Phenom II X6 1055T ya da üstü bir işlemci alacaktım ancak şuan satmıyorlar. Ya da +300 fiyat biçiyorlar. Şuan 150 TL ile AMD Phenom II X4 965 beni bir tık olsa rahatlatır mı? Fps konusunda katkısı olur mu? Bu 2 çekirdekli işlemci derdinden kurtarır mı? Şimdiden teşekkürler.

Anakart: Asus M4N68T-M V2
İşlemci: AMD Athlon II X2 260
Ekran kartı: Asus GT 730 2GB
Anakart işlemci desteği: https://www.asus.com/tr/Motherboards/M4N68TM_V2/HelpDesk_CPU/

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Mutlu eder mi bilmiyorum ama darboğaz azalabilir. Çünkü 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçiyorsun.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mutlu eder mi bilmiyorum ama darboğaz azalabilir. Çünkü 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçiyorsun.
2 çekirdek artık çok eskide kaldı şuan alacağım işlemci de öyle ama en azından oyunlarda bir tık iyi etki etmesini umut ediyorum.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
2 çekirdek artık çok eskide kaldı şuan alacağım işlemci de öyle ama en azından oyunlarda bir tık iyi etki etmesini umut ediyorum.
Alacağın işlemci 4 çekirdekli ama?

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Yok hayır yanlış anlaşıldı. Şuan ki işlemcim 2 çekirdek ve çok eskide kaldı şuan alacağım AMD Phenom II X4 965 de eski bir işlemci ama şuan kine göre iş görür galiba demek istedim. İnternette ki videolara baktım Phenom II X4 955 ve GT730 ile GTA V de 40-50 fps alıyor ve tak fark 4 GB ram. Yani neredeyse benzer sistemlerimiz. Umarım bende bir artış görebilirim alınca.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam peki bu işlemci benim anakartıma uygundur değil mi? Anakartımın sitesinde uyumlu olduğu söyleniyor;

İnce hesap da ise 940 soket deniyor ve benim anakartımın işlemci tarafında 941 soket yazıyor herhangi bir uyumsuzluk vs. olur mu işlemcimin uyumlu olup olamdığını öğrenmek için sitesinde ki işlemci desteği bilgileri yeterli midir?

Son düzenleme:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam peki bu işlemci benim anakartıma uygundur değil mi? Anakartımın sitesinde uyumlu olduğu söyleniyor;
https://www.asus.com/tr/Motherboards/M4N68TM_V2/HelpDesk_CPU/
İnce hesap da ise 940 soket deniyor ve benim anakartımın işlemci tarafında 941 soket yazıyor herhangi bir uyumsuzluk vs. olur mu işlemcimin uyumlu olup olamdığını öğrenmek için sitesinde ki işlemci desteği bilgileri yeterli midir?

https://www.incehesap.com/amd-phenom-x4-fiyati-9997/
Kendi sitesine güvenmeyeceksen işimiz var :D. Takıp kullanabilirsin, sıkıntı yok.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Top Bottom