Neler Yeni

AMD ekran kartı almayın!!!

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,889
İsim
.
O kadar sık değil ama biraz can sıkıyor açıkçası.

İlk önce ekran çözünürlüğü durduk yere 480P ye düştü onu düzeltmeye uğraştım. Bu olay 2-3 kez daha oldu ama bir kez çözümü bulunca hemen hallettim tabi.

Sonra monitörde ani parlamalar vs olmaya başladı özellikle bide izlerken. AMD Freesync stabil çalışmıyormuş onu kapatınca düzeldi o da.

Birkaç saat önce fark ettim bir de benim monitör 120Hz çalışıyormuş şuan 144Hz modu yok ona bakacağım şimdi 😅

Ek olarak oyunlarda biraz stabilite problemi oluyor şuan. Aniden ekran kartı hızı düşüp FPS Drop yaşatıyor. Birkaç oyunda oldu aynı durum sürücü kaynaklı dediler forumda ona da bakacağım.

Yani kısacası sisteme takıp kullanacağın bir ekran kartı lazımsa Nvidia al. Arada bu sorunları çözerim arada yüksek FPS ile oyun oynarım dersen AMD al.
Reis bazı arkadaşlar stabil çalışan bir sürücüyü kurup daha sonra güncellemezsek stabil sorunsuz bir deneyim yaşayacağımızı belirtmişler.
Sen stabil bir sürüm bulup denedinmi belki şuan senin driver sürümü sıkıntılıdır

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Yapma be hocam o kadar mesajın var forumda, 1,5 yıldır buradasın o kadar çok konu açıldıki, artık bu şekilde bir şeyin saçma olduğu ve bu tarz konuların açılmaması gerektiğinin kanısına varamadın mı?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Reis bazı arkadaşlar stabil çalışan bir sürücüyü kurup daha sonra güncellemezsek stabil sorunsuz bir deneyim yaşayacağımızı belirtmişler.
Sen stabil bir sürüm bulup denedinmi belki şuan senin driver sürümü sıkıntılıdır
Birkaç sürücü denedim bulamadım daha. Bir de stabil sürücü bulup güncellememe diye bir olay yok. Sürücün eski olursa bu sefer de yeni oyunlara kartın yeni sürücü ile optimize edilemeyecek o oyunlarda yine sorun çıkacak.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,889
İsim
.
Birkaç sürücü denedim bulamadım daha. Bir de stabil sürücü bulup güncellememe diye bir olay yok. Sürücün eski olursa bu sefer de yeni oyunlara kartın yeni sürücü ile optimize edilemeyecek o oyunlarda yine sorun çıkacak.
Bir yandan o da doğru
Neresinden tutarsan tut elinder kalır diyorsun yani öylemi ?
6000 Serisinden umutluyum aslında almayı da düşünüyordum :(

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bir yandan o da doğru
Neresinden tutarsan tut elinder kalır diyorsun yani öylemi ?
6000 Serisinden umutluyum aslında almayı da düşünüyordum :(
Berbat bir kart diyemem kesinlikle. Ucuz ve performanslı sonuçta. Ama alınacaksa Nvidia kadar stabil olmadığı bilinmeli.

Ben birdaha kart alacak olsam Nvidia alırdım mesela. Ama bazısı da ben AMD yi çok sevdim diyebilir saygı duyarım.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,889
İsim
.
Berbat bir kart diyemem kesinlikle. Ucuz ve performanslı sonuçta. Ama alınacaksa Nvidia kadar stabil olmadığı bilinmeli.

Ben birdaha kart alacak olsam Nvidia alırdım mesela. Ama bazısı da ben AMD yi çok sevdim diyebilir saygı duyarım.
AMD yi sevmedim hocam sadece alacağım kart 6700 XT nvidia tarafındaki rakibinden çok daha ucuz yoksa bende nvidiacıyım.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
4 yıldır Asus rog Rx570 4gb kullanıyorum. Tek bir sıkıntısını bile görmedim.
Amd almayın diye söylemek yanlış.

Jason Statham

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Jason Statham
Çevremde neredeyse 10 kişi AMD ekran kartı kullanıyor HD serisinden RX 6000 serisine kadar. Hiçbirinde sürücü sorunu olmadı, sorun yaşayanlar ne yapıyor bilemiyorum.

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
AMD kartlar forumda ucuz diye sıklıkla öneriliyor, ve bir yere kadar da önerilmesinin doğru buluyorum ama bazen forumda sırf daha ucuz veya testlerde daha fazla FPS veriyor diye AMD önerildiği konular görüyorum. Bu yüzden kısa bir yazı yazmak istedim.

Bütçesi olmayan birine 6500XT önerebilirsiniz. Belki RX6600 de önerilebilir çünkü ucuz sayılır. Ama gidip ben RTX 3060Ti alacağım diyen birine ısrarla 6700XT gibi kartları dayatmaya çalışmayın. Tersini de yapmayın tabi kullanıcı AMD istiyorum diyorsa AMD alsın.

AMD kartların sürücü sorunlarını eksiklerini hepimiz az çok biliyoruz o yüzden çok bahsetmeme gerek yok sanırım. Sadece kimse Nvidia kartların tek farkı DLSS gibi düşünmesin diyorum 😀
yok kanka katılmıyorum 2 yıldık aynı kartı kullanıyom sorun oluşmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD kartlar forumda ucuz diye sıklıkla öneriliyor, ve bir yere kadar da önerilmesinin doğru buluyorum ama bazen forumda sırf daha ucuz veya testlerde daha fazla FPS veriyor diye AMD önerildiği konular görüyorum. Bu yüzden kısa bir yazı yazmak istedim.

Bütçesi olmayan birine 6500XT önerebilirsiniz. Belki RX6600 de önerilebilir çünkü ucuz sayılır. Ama gidip ben RTX 3060Ti alacağım diyen birine ısrarla 6700XT gibi kartları dayatmaya çalışmayın. Tersini de yapmayın tabi kullanıcı AMD istiyorum diyorsa AMD alsın.

AMD kartların sürücü sorunlarını eksiklerini hepimiz az çok biliyoruz o yüzden çok bahsetmeme gerek yok sanırım. Sadece kimse Nvidia kartların tek farkı DLSS gibi düşünmesin diyorum 😀
Hayır kanka milleti galeyana getirmek için açtığın konuya bak :D:D:D Napalım rx6600xt den daha pahalı ve daha güçsüz 3060mı alalım?? neymiş RTX var :D:D :D AMD adamdır. bom boş konu

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
yok kanka katılmıyorum 2 yıldık aynı kartı kullanıyom sorun oluşmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır kanka milleti galeyana getirmek için açtığın konuya bak :D:D:D Napalım rx6600xt den daha pahalı ve daha güçsüz 3060mı alalım?? neymiş RTX var :D:D :D AMD adamdır. bom boş konu
Konudan cidden bunu anladıysan konudan çıkıp istediğin kartı alabilirsin. Amacım Nvidia kartla sistem toplamaya çalışan kişilere forumdaki konularda neredeyse zorla AMD kart önerilmesine tepki göstermek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,634
Üyeler
161,104
Son üye
yusuf_bbey1
Top Bottom