Neler Yeni

AMD ekran kartı almayın!!!

mythrowib

80+ Silver
AMD kartlar forumda ucuz diye sıklıkla öneriliyor, ve bir yere kadar da önerilmesinin doğru buluyorum ama bazen forumda sırf daha ucuz veya testlerde daha fazla FPS veriyor diye AMD önerildiği konular görüyorum. Bu yüzden kısa bir yazı yazmak istedim.

Bütçesi olmayan birine 6500XT önerebilirsiniz. Belki RX6600 de önerilebilir çünkü ucuz sayılır. Ama gidip ben RTX 3060Ti alacağım diyen birine ısrarla 6700XT gibi kartları dayatmaya çalışmayın. Tersini de yapmayın tabi kullanıcı AMD istiyorum diyorsa AMD alsın.

AMD kartların sürücü sorunlarını eksiklerini hepimiz az çok biliyoruz o yüzden çok bahsetmeme gerek yok sanırım. Sadece kimse Nvidia kartların tek farkı DLSS gibi düşünmesin diyorum 😀
Ok

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,959
İsim
.
Çözmesi zor değil reis. En basit çözüm yöntemleri MHz düşürmek veya Driver'ı silip yüklemek.
Bundan sonra tüm sistemi test etme aşaması başlıyor. Ramleri, PSU'yu, işlemciyi falan filan test ediyorsun.
Bios güncel değilse güncelliyorsun. öyle öyle başka yöntemlerde türüyor.
Peki bu hatanın belli bir süresi varmı düzenli bir şekilde bu hatayı verir mi ?
Win 10 kullanırım şahsen.

Bünyamina

80+ Platinum
Çözmesi zor değil reis. En basit çözüm yöntemleri MHz düşürmek veya Driver'ı silip yüklemek.
Bundan sonra tüm sistemi test etme aşaması başlıyor. Ramleri, PSU'yu, işlemciyi falan filan test ediyorsun.
Bios güncel değilse güncelliyorsun. öyle öyle başka yöntemlerde türüyor.
neden böyle şeylerle uğraşsınlar tak çalıştır hakkımız değil mi

Bünyamina

80+ Platinum

logan53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Mücahit Saklı
AMD çok ısınıyor yani alınmaz.
Nvidia yAZİLiM İLe +100 fpS kAfAdAn geLİyor .
Konu kilit

Bünyamina

80+ Platinum

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Peki bu hatanın belli bir süresi varmı düzenli bir şekilde bu hatayı verir mi ?
Win 10 kullanırım şahsen.
Tam stabiliteyi bulduktan sonra sorun yaşamazsın.
neden böyle şeylerle uğraşsınlar tak çalıştır hakkımız değil mi
PSU'n veya Ramlerin sıkıntılıysa bu hataları Nvidiada da alacaksın :D. Ki şuanda Nvidianın driverlarında VRAM kullanımını etkileyen bir driver sorunu var.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,577
İsim
Deniz Bey
yıllardır AMD kart kullandım en yakın örnek rx 570 armor modeli 3 yıla bir kaç ay kala sattım bi kere sorun yaşamadım belki biraz sıcak çalışıyordu boşta 50 oyunda otomatik fan da 75 manuel yaparsan 70 civarı onun dışında canavar gibi oyunu oynattı onu satınca 6600 xt aldım geçen aylarda gayet stabil yeterki stabil sürücüyü kurun, gönül isterdi tabi 3060 ti almak ama çok pahalı AMD cep dostu 😀

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Usta şimdi 6000 serisinde zırt bırt hata mı alıyorsun şimdi sen ?
Bana 6000 serisi kullanan olarak deneyimlerinden biraz bahsetsene.
O kadar sık değil ama biraz can sıkıyor açıkçası.

İlk önce ekran çözünürlüğü durduk yere 480P ye düştü onu düzeltmeye uğraştım. Bu olay 2-3 kez daha oldu ama bir kez çözümü bulunca hemen hallettim tabi.

Sonra monitörde ani parlamalar vs olmaya başladı özellikle bide izlerken. AMD Freesync stabil çalışmıyormuş onu kapatınca düzeldi o da.

Birkaç saat önce fark ettim bir de benim monitör 120Hz çalışıyormuş şuan 144Hz modu yok ona bakacağım şimdi 😅

Ek olarak oyunlarda biraz stabilite problemi oluyor şuan. Aniden ekran kartı hızı düşüp FPS Drop yaşatıyor. Birkaç oyunda oldu aynı durum sürücü kaynaklı dediler forumda ona da bakacağım.

Yani kısacası sisteme takıp kullanacağın bir ekran kartı lazımsa Nvidia al. Arada bu sorunları çözerim arada yüksek FPS ile oyun oynarım dersen AMD al.

Top Bottom