amd ile intel farkı

Arkadaş tekli çekirdekte daha önde demiş ama hangi işlemcilerde? 2. Nesiller için haklı olabilirsin ama 3. nesil işlemcilerde ise testler ortada. O bütçeye en iyi AMD toplanır İntel ile çok daha aşağıda kalan bir sistemin olur paranı iyi değerlendir.

intel alsam kaç yıl idare eder beni?
O fiyatlara i5 9400F alırsın, o bütçede alacağın R5 3500X ile aynı süre götürür seni. Yani R5 3500X 5 sene götürecekse i5 9400F de 5 sene götürür. Aradaki fark şu, sen i5 9400F yerine farklı bir işlemci almak istediğinde anakartını da değiştirmek zorunda kalacaksın, R5 3500X te ise anakartını değiştirmeden işlemci değiştirme fırsatın olacak. Geleceğe dönüklük derken bundan bahsediyordum.

Arkadaş tekli çekirdekte daha önde demiş ama hangi işlemcilerde? 2. Nesiller için haklı olabilirsin ama 3. nesil işlemcilerde ise testler ortada. O bütçeye en iyi AMD toplanır İntel ile çok daha aşağıda kalan bir sistemin olur paranı iyi değerlendir.
Mesela 9600K ve R5 3600X i karşılaştıralım, hemen hemen aynı fiyattalar. Ancak 9600K tekli çekirdekte bir tık daha önde. Ha sırf bunun için 9600K alınır mı, tabi ki hayır kesinlikle tavsiye etmem. Ancak bu tekli çekirdekte daha önde olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu açıdan o şekilde söyledim.

Teşekkürler. Tercihimi büyük ihtimal AMD den yana kullanacağım.

Verilere göre aralarındaki fark az ama kullandıkları güç tüketimi, önbellek miktarı 7nm vs 14nm farkı, iş parçaçığı farkı kesinlikle büyük farklar. Oyun performansı olarak İntel ile biraz optimize çalıştığını söyleyebilirim sadece ama gözle görünür farklar varken 9600k alınırsa yazık olur gerçekten.

Ekler

• blki3g068y331.webp
    blki3g068y331.webp
    440.2 KB · Hit: 60
bence ileriye dönük olarak amd sistem toplanmalı intel bu gidişle fazla bir şey yapamaz artık kendine çekidüzen vermesi gerekiyor amd ryzen serisinde uçtu ve hala uçuyor

Geri